20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Luchtvervuiling Jaarlijks sterven 13000 Belgen vroegtijdig door fijn stof
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Jaarlijks sterven 13000 Belgen vroegtijdig door fijn stof

(Belga) In België sterven elk jaar 13.000 mensen vroegtijdig door fijn stof in de lucht. Dat meldde de VRT woensdag in zijn televisiejournaal. De cijfers komen van de milieu-ambtenaren van de Europese Commissie.

Fijn stof is een verzamelnaam voor allerlei kleine zwevende deeltjes in de lucht. Het veroorzaakt longaandoeningen en hart- en vaatziekten. De Europese Unie heeft normen opgesteld voor de concentratie aan fijn stof in de lucht. Het daggemiddelde is vastgesteld op 50 microgram per kubieke meter. Metingen die de VRT zelf uitvoerde in Brussel wezen uit dat aan het koninklijk paleis 70 microgram per kubieke meter fijn stof in de lucht hangt, net als in het Warandepark. In de Wetstraat werd zelfs 130 microgram per kubieke meter gemeten. Het verkeer is in grote mate verantwoordelijk voor de productie van fijn stof, maar ook in restaurants worden hoge waarden gemeten, onder meer door de rokers.

In vergelijking met andere Europese landen doet België het erg slecht. Dat komt door de hoge bevolkingsdichtheid. In vele buurlanden moedigt de overheid het gebruik van roetfilters in voertuigen aan, maar bij ons is dat niet het geval. Vlaams minister van Leefmilieu Kris Peeters (CD&V) is zich bewust van het probleem. Hij pleit ervoor om verkeerslichten beter op elkaar af te stemmen zodat auto's minder moeten optrekken. Ook wil hij het wegenvignet, dat er op termijn zal komen, inschakelen in de strijd tegen fijn stof.

Bron: www.demorgen.be

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies