Nieuws December 2014 Luchtvochtigheid wijnkelder verhogen of verlagen
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
Over Airsain
Contact
Vacatures



Home
Nieuws
December 2014
Luchtvochtigheid wijnkelder verhogen of verlagen

Direct Online Advies



  Industrie bevochtiger

Luchtvochtigheid wijnkelder verhogen of verlagen, 4 december 2014

AirSain voor een goede luchtvochtigheid!

Optimale omstandigheden in wijnopslag en wijnkelder

Gedurende de opslag van wijn wordt veel aandacht besteedt aan het handhaven van optimale bewaarcondities. Een constante temperatuur van +/- 12°C en een relatieve luchtvochtigheid van 65 - 75% is belangrijk voor het behouden van de goede smaakeigenschappen van wijn. Omdat deze omstandigheden niet in elke wijnkelder van nature aanwezig zijn, moet men deze zelf creëren. Bij het maken van een wijnkelder kan men direct rekening houden met de benodigde opslagcondities. De wijnkelder inrichting kan zodanig gekozen worden dat de ideale omstandigheden zo dicht mogelijk benaderd worden. Voor het nauwgezet regelen van de luchtvochtigheid in een wijnkelder biedt AirSain een scala aan mogelijkheden. De voorzieningen kunnen direct in het ontwerp van een wijnopslag of wijnkelder worden meegenomen, of men past deze later in als blijkt dat de bewaarcondities voor verbetering vatbaar zijn.

Luchtvochtigheid in wijnkelder te hoog

In een vochtige wijnkelder is de relatieve luchtvochtigheid hoger dan 75%. Bij een dergelijk hoge vochtigheidsgraad gaan de etiketten op de wijnflessen schimmelen en laten deze los. Vanzelfsprekend is dit niet gewenst. Omdat wijn zeer snel geuren uit de omgeving opneemt, krijgt de wijn een muffe smaak indien deze bewaard wordt in een ruimte waar schimmels groeien. Om de luchtvochtigheid onder controle te houden kan een luchtontvochtiger of een professionele ontvochtiger worden geplaatst. Indien deze voorzien is van een hygrostaat, schakelt deze automatisch aan zodra de luchtvochtigheid in de wijnkelder de ingestelde waarde overstijgt.

Luchtvochtigheid in wijnkelder te laag

Een wijnopslag of wijnkelder met een te lage luchtvochtigheid veroorzaakt kwaliteitsverlies van de wijnen. Door het krimpen van de kurken dringt lucht in de flessen waardoor smaakafwijkingen optreden. Te droge omstandigheden tijdens het bewaren van wijn moet men dus ook voorkomen. Een luchtbevochtiger of een professionele bevochtiger verhoogt de luchtvochtigheid naar het gewenste niveau. Ook voor een bevochtiger geldt dat een ingebouwde hygrostaat of een losse stekkerhygrostaat het apparaat automatisch aanstuurt. Voor het bevochtigen van grote wijnkelders kan men kiezen voor luchtbevochtigers die voorzien zijn van een automatische wateraanvoer.

Ontvochtigers en bevochtigers voor elke ruimte

AirSain biedt luchtontvochtiging en luchtbevochtiging op maat! Voor elke vochtige of droge wijnkelder zijn er meerdere oplossingen voor handen. De luchtvochtigheid en de temperatuur in een wijnkelder meten? AirSain heeft hiervoor de geschikte hygrometer en thermometer.

Meer lezen over luchtvochtigheid?


Home
Nieuws
December 2014
Luchtvochtigheid wijnkelder verhogen of verlagen

Direct Online Advies



  Industrie bevochtiger

Luchtvochtigheid wijnkelder verhogen of verlagen, 4 december 2014

AirSain voor een goede luchtvochtigheid!

Optimale omstandigheden in wijnopslag en wijnkelder

Gedurende de opslag van wijn wordt veel aandacht besteedt aan het handhaven van optimale bewaarcondities. Een constante temperatuur van +/- 12°C en een relatieve luchtvochtigheid van 65 - 75% is belangrijk voor het behouden van de goede smaakeigenschappen van wijn. Omdat deze omstandigheden niet in elke wijnkelder van nature aanwezig zijn, moet men deze zelf creëren. Bij het maken van een wijnkelder kan men direct rekening houden met de benodigde opslagcondities. De wijnkelder inrichting kan zodanig gekozen worden dat de ideale omstandigheden zo dicht mogelijk benaderd worden. Voor het nauwgezet regelen van de luchtvochtigheid in een wijnkelder biedt AirSain een scala aan mogelijkheden. De voorzieningen kunnen direct in het ontwerp van een wijnopslag of wijnkelder worden meegenomen, of men past deze later in als blijkt dat de bewaarcondities voor verbetering vatbaar zijn.

Luchtvochtigheid in wijnkelder te hoog

In een vochtige wijnkelder is de relatieve luchtvochtigheid hoger dan 75%. Bij een dergelijk hoge vochtigheidsgraad gaan de etiketten op de wijnflessen schimmelen en laten deze los. Vanzelfsprekend is dit niet gewenst. Omdat wijn zeer snel geuren uit de omgeving opneemt, krijgt de wijn een muffe smaak indien deze bewaard wordt in een ruimte waar schimmels groeien. Om de luchtvochtigheid onder controle te houden kan een luchtontvochtiger of een professionele ontvochtiger worden geplaatst. Indien deze voorzien is van een hygrostaat, schakelt deze automatisch aan zodra de luchtvochtigheid in de wijnkelder de ingestelde waarde overstijgt.

Luchtvochtigheid in wijnkelder te laag

Een wijnopslag of wijnkelder met een te lage luchtvochtigheid veroorzaakt kwaliteitsverlies van de wijnen. Door het krimpen van de kurken dringt lucht in de flessen waardoor smaakafwijkingen optreden. Te droge omstandigheden tijdens het bewaren van wijn moet men dus ook voorkomen. Een luchtbevochtiger of een professionele bevochtiger verhoogt de luchtvochtigheid naar het gewenste niveau. Ook voor een bevochtiger geldt dat een ingebouwde hygrostaat of een losse stekkerhygrostaat het apparaat automatisch aanstuurt. Voor het bevochtigen van grote wijnkelders kan men kiezen voor luchtbevochtigers die voorzien zijn van een automatische wateraanvoer.

Ontvochtigers en bevochtigers voor elke ruimte

AirSain biedt luchtontvochtiging en luchtbevochtiging op maat! Voor elke vochtige of droge wijnkelder zijn er meerdere oplossingen voor handen. De luchtvochtigheid en de temperatuur in een wijnkelder meten? AirSain heeft hiervoor de geschikte hygrometer en thermometer.

Meer lezen over luchtvochtigheid?

NIEUWS

april 2019 (1) maart 2019 (1) februari 2019 (1) januari 2019 (2) december 2018 (1) november 2018 (1) oktober 2018 (1) augustus 2018 (1) juli 2018 (1) mei 2018 (1) april 2018 (1) maart 2018 (1) februari 2018 (2) januari 2018 (2) december 2017 (2) november 2017 (2) oktober 2017 (3) september 2017 (2) augustus 2017 (2) juli 2017 (3) juni 2017 (4) mei 2017 (3) april 2017 (3) maart 2017 (5) februari 2017 (2) januari 2017 (3) december 2016 (4) november 2016 (4) oktober 2016 (5) september 2016 (3) augustus 2016 (5) juli 2016 (3) juni 2016 (4) mei 2016 (3) april 2016 (3) maart 2016 (4) januari 2016 (4) december 2015 (3) november 2015 (1) oktober 2015 (5) september 2015 (2) augustus 2015 (4) juni 2015 (2) mei 2015 (3) april 2015 (2) maart 2015 (3) februari 2015 (4) januari 2015 (3) december 2014 (3) oktober 2014 (3) september 2014 (3) augustus 2014 (3) juli 2014 (2) juni 2014 (2) mei 2014 (3) april 2014 (4) maart 2014 (3) februari 2014 (1) januari 2014 (4) december 2013 (3) november 2013 (3) oktober 2013 (2) september 2013 (3) augustus 2013 (4) juli 2013 (1) juni 2013 (3) mei 2013 (3) april 2013 (2) februari 2013 (1) januari 2013 (1) december 2012 (2) oktober 2012 (3) september 2012 (3) augustus 2012 (3) juli 2012 (2) juni 2012 (1) mei 2012 (3) april 2012 (2) maart 2012 (3) februari 2012 (5) januari 2012 (4) december 2011 (1) november 2011 (2) oktober 2011 (4) september 2011 (1) augustus 2011 (3) juli 2011 (2) juni 2011 (3) mei 2011 (3) april 2011 (8) maart 2011 (1) februari 2011 (5) januari 2011 (9) december 2010 (4) november 2010 (7) oktober 2010 (6) september 2010 (6) augustus 2010 (5) juli 2010 (3) juni 2010 (4) mei 2010 (3) april 2010 (4) maart 2010 (7) februari 2010 (3) januari 2010 (2) december 2009 (2) oktober 2009 (7) augustus 2009 (19) juli 2009 (10) juni 2009 (11) mei 2009 (3) april 2009 (12) maart 2009 (2) februari 2009 (6) januari 2009 (10) december 2008 (5) november 2008 (6) oktober 2008 (7) september 2008 (3) augustus 2008 (3) juli 2008 (7) juni 2008 (4) mei 2008 (2) april 2008 (4) maart 2008 (7) februari 2008 (3) december 2007 (2) november 2007 (4) oktober 2007 (14) september 2007 (17) augustus 2007 (2) april 2007 (1) juli 2006 (1) mei 2006 (1) september 2005 (1) november 2003 (1)

MEI 2019

Gratis

TFA Thermo Hygro Climate met logo
t.w.v. € 23,90 bij bestellingen vanaf € 299,00

  

Direct Online Advies



  Industrie bevochtiger

Luchtvochtigheid wijnkelder verhogen of verlagen, 4 december 2014

AirSain voor een goede luchtvochtigheid!

Optimale omstandigheden in wijnopslag en wijnkelder

Gedurende de opslag van wijn wordt veel aandacht besteedt aan het handhaven van optimale bewaarcondities. Een constante temperatuur van +/- 12°C en een relatieve luchtvochtigheid van 65 - 75% is belangrijk voor het behouden van de goede smaakeigenschappen van wijn. Omdat deze omstandigheden niet in elke wijnkelder van nature aanwezig zijn, moet men deze zelf creëren. Bij het maken van een wijnkelder kan men direct rekening houden met de benodigde opslagcondities. De wijnkelder inrichting kan zodanig gekozen worden dat de ideale omstandigheden zo dicht mogelijk benaderd worden. Voor het nauwgezet regelen van de luchtvochtigheid in een wijnkelder biedt AirSain een scala aan mogelijkheden. De voorzieningen kunnen direct in het ontwerp van een wijnopslag of wijnkelder worden meegenomen, of men past deze later in als blijkt dat de bewaarcondities voor verbetering vatbaar zijn.

Luchtvochtigheid in wijnkelder te hoog

In een vochtige wijnkelder is de relatieve luchtvochtigheid hoger dan 75%. Bij een dergelijk hoge vochtigheidsgraad gaan de etiketten op de wijnflessen schimmelen en laten deze los. Vanzelfsprekend is dit niet gewenst. Omdat wijn zeer snel geuren uit de omgeving opneemt, krijgt de wijn een muffe smaak indien deze bewaard wordt in een ruimte waar schimmels groeien. Om de luchtvochtigheid onder controle te houden kan een luchtontvochtiger of een professionele ontvochtiger worden geplaatst. Indien deze voorzien is van een hygrostaat, schakelt deze automatisch aan zodra de luchtvochtigheid in de wijnkelder de ingestelde waarde overstijgt.

Luchtvochtigheid in wijnkelder te laag

Een wijnopslag of wijnkelder met een te lage luchtvochtigheid veroorzaakt kwaliteitsverlies van de wijnen. Door het krimpen van de kurken dringt lucht in de flessen waardoor smaakafwijkingen optreden. Te droge omstandigheden tijdens het bewaren van wijn moet men dus ook voorkomen. Een luchtbevochtiger of een professionele bevochtiger verhoogt de luchtvochtigheid naar het gewenste niveau. Ook voor een bevochtiger geldt dat een ingebouwde hygrostaat of een losse stekkerhygrostaat het apparaat automatisch aanstuurt. Voor het bevochtigen van grote wijnkelders kan men kiezen voor luchtbevochtigers die voorzien zijn van een automatische wateraanvoer.

Ontvochtigers en bevochtigers voor elke ruimte

AirSain biedt luchtontvochtiging en luchtbevochtiging op maat! Voor elke vochtige of droge wijnkelder zijn er meerdere oplossingen voor handen. De luchtvochtigheid en de temperatuur in een wijnkelder meten? AirSain heeft hiervoor de geschikte hygrometer en thermometer.

Meer lezen over luchtvochtigheid?

Contact

Airsain Nederland
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur

Rubrieken


Klantenservice


© Copyright 2019 Airsain Nederland. All rights reserved. 25 mei 2019 Sitemap

Contact

Airsain Nederland
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur

Klantenservice

Rubrieken

© Copyright 2019 Airsain Nederland. All rights reserved. 25 mei 2019 Sitemap

Rubrieken

Klantenservice

Contact

Airsain Nederland
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur

© Copyright 2019 Airsain Nederland. All rights reserved. 25 mei 2019 Sitemap