15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Desinfectie Sterilisatie UVC lucht sterilisatie
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 15 jaar expertise Oprecht advies

UVC lucht sterilisatie

Sorteer op

UV-C Lucht Sterilisatie biedt een oplossing voor schone, veilige lucht in elke omgeving waar risico bestaat op besmetting met gevaarlijke ziekteverwekkers zoals het coronavirus met de bijbehorende ziekte COVID-19. Deze UV-C Lucht Sterilisatie units kunnen in elke binnenruimte worden geplaatst en personeel, bezoekers en patiënten beschermen tegen gevaarlijke virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers.

Merken

Toepassingen van UV-C lucht sterilisatoren

Een UV-C lucht sterilisator kan ingezet worden voor diverse toepassingen zoals desinfectie in apotheken, tandarts- en dokterspraktijken, ruimtes voor medisch onderzoek, wachtkamers, ziekenhuiskamers, bedrijfsruimtes, farmaceutische bedrijven, kantoren, vergaderzalen, klaslokalen, horecazaken, ziekenhuizen, medische centra en klinieken, laboratoria, voedselbereiding, farmaceutische bedrijven.

Luchtdesinfectie, ook tegen het Coronavirus SARS-CoV-2

UV-C lucht desinfectie is een uiterst effectieve en veilige methode om virussen zoals het SARS-CoV-2-virus op oppervlakken en in de lucht in kamers te bestrijden. Luchtdesinfectie kan op diverse wijzen worden toegepast. Met afgeschermde UV-C apparatuur voor gebruik in kamers zonder beschermende kleding te gebruiken, UV-C desinfectie in kamers wanneer er niemand aanwezig is, en integratie van UV-C technologie in HVAC systemen. Een praktische uitvoering van UVGI - UltraViolet Germicidal Irradiation - systemen zijn de verplaatsbare luchtdesinfectie-units die op elk moment, op elke locatie ingezet kunnen worden.

UV-licht

UV-licht wordt onderverdeeld in UVA-licht met golflengte 315-400 nm, UVB-licht met golflengte 280-315 nm en UVC-licht met een golflengte van 200-280 nm. Vooral het bereik van 240-280 nm is effectief in het inactiveren van micro-organismen. UVC-licht met een golflengte van 254 nm heeft de meest krachtige desinfecterende werking.

Virussen en bacteriën bestrijden

UV-C luchtsterilisatiesystemen beschadigen het DNA van micro-organismen en virussen waardoor ze zich niet vermenigvuldigen. De golflengten in het UV-C-bereik zijn bijzonder schadelijk voor cellen omdat ze worden geabsorbeerd door eiwitten, RNA en DNA, en deze inactief maakt zonder vorming van residuen. De gevoeligheid voor UVC-licht varieert sterk tussen verschillende soorten micro-organismen. Virussen en bacteriën zijn erg gevoelig voor UVC-licht met een golflengte van 254 nm.

Binnenruimtes veilig ontsmetten

UV-technologie kan een grote bijdrage leveren aan het tegengaan van virale uitbraken en bacteriologische besmettingen. UV-C luchtdesinfectiesystemen ontsmetten veilig binnenruimtes in diverse sectoren en omgevingen, van gezondheidszorg tot scholen, kantooromgevingen, productiebedrijven en openbare gebouwen.

15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 15 jaar expertise Oprecht advies