Vliegenvangers

Sorteer op:

Elektrische vliegenvangers vangen vliegen door ze te lokken met UV-C licht. Het aantal UV-C lampen en het wattage van de lampen bepaalt hoe groot het bereik van elke vliegenvanger is. Professionele vliegenlampen zijn uitgerust met meerdere UV-C lampen. Eenmaal in de vliegenvanger aanwezig, worden de vliegen met behulp van lijmplaten of een hoogspanning rooster onschadelijk gemaakt.


Lees meer

Vliegenvangers met UV-C licht

Vliegenvangers, ze zijn er in allerlei soorten en maten. De traditionele vliegenlinten maken plaats voor elektrische vliegenvangers. De insectenlampen met UV-C licht werken hygiënisch, ze hebben een hoge vangcapaciteit, en de betere vliegenvangers hebben een mooie afwerking. Op onopvallende wijze gaan ze problemen met vliegen te lijf.

Waar worden vliegenvangers geplaatst?

De elektrische vliegenvangers worden geplaatst of gemonteerd op die plaatsen waar vliegen overlast veroorzaken. Daarnaast vindt u de insectenlampen op plaatsen waar een goede hygiëne vereist is. Voorbeelden van vliegenvanger toepassingen zijn:

 • Horecagelegenheden: restaurants, cafés, cafetaria's, lunchrooms
 • Voedselbereiding: keukens en grootkeukens
 • Detailhandel: supermarkten, slagerijen, bakkerijen, vishandel, food trucks
 • Industrie: voedselbereiding, farmaceutisch, textiel, grafisch
 • Logistiek: magazijnen, loodsen
 • Gezondheidszorg: ziekenhuizen, klinieken, verzorgingshuizen
 • Agrarische en veterinaire sector: boerderijen, dierenartspraktijken
 • Kantoorgebouwen
 • Schoolgebouwen
 • Woningen
 • Openbare ruimtes

Vliegenvangers met hoogspanning rooster

Een vliegenvanger met hoogspanning rooster is eenvoudig in gebruik. De gevangen vliegen komen na contact met het elektrisch geladen rooster in de opvangbak van de vanger terecht. Bij dit type vliegenvanger hoeft alleen aan het einde van de levensduur de UV-C lamp te worden vervangen. Periodiek schoonmaken is het enige dat nodig is om langdurig, hygiënisch vliegen te vangen. Op plaatsen waar voedsel wordt bereidt, is de vliegenvanger met hoogspanning niet geschikt. Daar worden vliegenvangers met verwisselbare lijmplaten voorgeschreven.

Vliegenvangers met verwisselbare lijmplaten

Met een vliegenvanger die lijmplaten bezit is het risico op besmetting van de omgeving met kleine restanten van de vliegen niet aanwezig. De vliegen blijven op de lijmplaten plakken en komen niet meer los. Door het vervangen van de lijmplaten worden vliegen hygiënisch afgevoerd, de nieuwe lijmplaat kan weer gedurende een lange periode vliegen vangen. Dit type vliegenvanger wordt voorgeschreven voor professionele ruimtes met voedselbereiding.

Vliegenoverlast verhelpen

Vliegen zijn hinderlijk, maar bovenal zorgen ze voor onhygiënische omstandigheden. Vliegen worden aangetrokken door afval en door uitwerpselen, zoals van honden en katten. Als ze op een later moment binnen komen, kunnen ze voedsel besmetten en schone oppervlakken vervuilen. Vanzelfsprekend zijn de vliegende insecten zelf ook ongewenst, de aanwezigheid is hinderlijk.

Met vliegenvangers beperkt u de overlast. Eenmaal van buiten naar binnen gevlogen worden de vliegen door een UV-C vliegenvanger aangetrokken en onschadelijk gemaakt. Het binnenmilieu blijft schoon en gastvrij. In professionele omgevingen laten UV-C vliegenvangers u aan strenge voorschriften voldoen.

Vliegenvangers