Home Huis Vochtige kruipruimte veroorzaakt problemen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vochtige kruipruimte veroorzaakt problemen

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER!

Vocht in de kruipruimte bestrijden met ontvochtigers en airblowers

Te veel vocht in huis door een vochtige kruipruimte

Is de luchtvochtigheid in huis te hoog? Misschien is uw kruipruimte te vochtig! Een kruipruimte onder het huis is donker en vaak slecht geventileerd. Vaak ontstaan vochtproblemen in huis omdat de kruipruimte te vochtig is. Door een hoge grondwaterstand wordt een grote hoeveelheid vocht in de kruipruimte gestuwd. Met name in een regenachtige periode stijgt de grondwaterstand snel. Een vochtige kruipruimte veroorzaakt ook vochtproblemen in de rest van het huis. Door verdamping en doorlekken wordt het vocht in huis verspreid. Het gevolg is een hoge luchtvochtigheid in huis en vochtige vloeren en wanden.

Vochtproblemen in de kruipruimte

Het overtollige vocht in een kruipruimte tast de structuur van het huis aan. Houten steunbalken, betonnen vloeren en wanden worden door het vocht aangetast. Een vochtige kruipruimte veroorzaakt vooral problemen met houten vloeren. Vanuit de kruipruimte trekt het vocht in de houten vloerdelen. Door langdurige inwerking van vocht zetten de vloerdelen uit. De vloer wordt hierdoor op enkele plaatsen omhooggeduwd.

Een vochtige kruipruimte leidt ook tot hogere stookkosten. Een huis met vochtige vloeren is koud en voelt klam aan. Een dergelijke woning verwarmen kost aanzienlijk meer energie dan het verwarmen van een droge woning met een lage luchtvochtigheid. Teveel vocht in een kruipruimte tast vloeren inclusief steunbalken aan én heeft hoge stookkosten tot gevolg.

Vocht in een kruipruimte door lekkage

Een kruipruimte onder het huis kan ook te vochtig zijn door lekkages. Vooral bij doorgangen van leidingen kan makkelijk lekkage ontstaan. Vocht sijpelt voortdurend langs leidingen in de kruipruimte. Een lekkage in de kruipruimte kan ook in de leidingen zelf ontstaan. Waterleidingen en afvoerbuizen van de riolering kunnen lek zijn waardoor een hoog vochtgehalte in de kruipruimte ontstaat.

Een lekkende riolering zorgt niet alleen voor vochtproblemen maar veroorzaakt ook stankoverlast. In een vochtige kruipruimte corroderen materialen snel. Roestvorming op leidingen en kranen kan juist lekkages veroorzaken doordat leidingbreuk ontstaat. Het is belangrijk bij het vermoeden van een vochtige kruipruimte om deze te (laten) controleren. Wanneer de oorzaak in kaart is gebracht kunnen passende acties worden ondernomen.

Een vochtig huis is ongezond en oncomfortabel

Een vochtige kruipruimte is een broeinest van schimmels en bacteriën. Ongedierte wordt aangetrokken door de donkere, koele ruimte waar een hoge luchtvochtigheid heerst. Vanuit de afgesloten, vochtige kruipruimte dringen muffe geuren de woning binnen. Houtrot en schimmelvorming veroorzaken deze penetrante geuren in huis. Een vochtige kruipruimte doet afbreuk aan de kwaliteit van de woning. Aantasting van de constructie, aantasting van vloeren en wanden en verspreiding van muffe geuren! Veroorzaakt door een natte kruipruimte stijgt de luchtvochtigheid in huis snel. Door deze hoge luchtvochtigheid treedt na verloop van tijd ook schimmelvorming in de woning op. Zwarte schimmelplekken verspreiden zich op vloeren, wanden en plafonds. Een vochtig huis met schimmels is slecht voor de gezondheid. Het is zaak om een té hoge luchtvochtigheid in huis te voorkomen. Ontvochtigers verwijderen het vocht uit huis, 24 uren per dag zo nodig.

Ontvochtigers en airblowers voor optimale luchtdroging

AirSain heeft een ruim assortiment ontvochtigers voor het verwijderen van vocht in huis. Krachtige luchtontvochtigers met een ontvochtigingscapaciteit variërend van enkele liters per dag tot tientallen liters per dag. Voor versnelde luchtdroging kunt u een airblower inzetten. Een airblower met een koppelstuk voor luchtslangen is in staat om de krachtige luchtstroom in een afgesloten ruimte tot stand te brengen. Luchtslangen worden aan de airblower gekoppeld en vervolgens in een afgesloten ruimte gestoken. De airblower brengt krachtige luchtcirculatie tot stand zodat het droogproces sneller verloopt. Vochtige lucht wordt intensiever naar de ontvochtiger gevoerd. De ontvochtiger onttrekt het vocht aan de lucht.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies