Van 28 november t/m 2 december zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Vochtprobleem Vochtplekken op muren
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Mail gerust!
info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Vochtplekken op muren

AIRSAIN VOOR UW LUCHTONTVOCHTIGER!

Vochtplekken op de muur

Een vochtplek op de muur is een bekend vochtprobleem. Helaas blijft het meestal niet bij die ene vochtplek, maar zijn er meerdere vochtplekken aanwezig of is zelfs een hele muur aangetast door vocht. Ook plafonds kunnen door vocht worden aangetast waardoor vochtplekken zichtbaar zijn.

Vochtplekken door een lekkage

Lekkage van een waterleiding kan in korte tijd een grote vochtplek veroorzaken omdat voortdurend water in een muur sijpelt. Dit geldt ook voor lekkage in een afvoerleiding van water, maar omdat er niet voortdurend water door een afvoerleiding loopt zal de vochtplek niet zo snel zichtbaar zijn.

Vochtplekken door optrekkend vocht

In veel gevallen is de oorzaak van vochtplekken op de muur optrekkend vocht vanuit de grond onder de woning. Het vocht trekt vanuit de bodem via de fundering door de stenen muur omhoog. Door de capillaire werking wordt het vocht in de muur omhoog gezogen waardoor de stenen poreus worden en beschadigd raken. Het vocht tast ook de afwerklaag van de muur aan. Vochtplekken worden zichtbaar en pleisterwerk of behang laat los en valt van de muur.

Vochtige grond, eventueel door een hoge grondwaterstand, tast de structuur van de woning aan indien deze onvoldoende beschermd is tegen het vocht. Stenen bouwmaterialen worden poreus en houten balken rotten. Vochtplekken door optrekkend vocht bevinden zich doorgaans bij de vloer en plinten. Na langdurige inwerking van water zijn de vochtplekken ook hoger op de muren zichtbaar.

Doorslaand vocht

Een muur op de regenkant van het huis wordt het hele jaar door blootgesteld aan vocht. Wanneer de muur niet tegen het water bestand is, zal het vocht de muur binnendringen. De vochtige muur zal na verloop van tijd aan de binnenzijde vochtplekken vertonen. Vochtplekken door doorslaand vocht kunnen op elke plaats op de muur zichtbaar worden.

Vochtplekken voorkomen

Vochtproblemen voorkomen is altijd beter dan vochtproblemen herstellen. Dit geldt ook voor vochtplekken op muren. De installatie van leidingen voor water, afvoer en verwarming vereist deskundigheid. De leidingen mogen tijdens installeren niet beschadigd raken en de koppelingen moeten waterdicht zijn. Een goede vochtwering op én in muren voorkomt de aanzuigende werking van muren.

Door impregneren en injecteren wordt voorkomen dat vocht in de muur trekt. Er zijn een aantal bedrijven gespecialiseerd in het aanbrengen van injecties zodat het vocht niet vanuit de bodem in de muur trekt. Ook het impregneren van muren vergt een deskundige aanpak van een gespecialiseerd bedrijf, evenals het waterdicht maken van een vochtige kelder.

Airsain heeft een ruime keuze KLEINE LUCHTONTVOCHTIGERS EN PROFESSIONELE LUCHTONTVOCHTIGERS en BOUWDROGERS voor het drogen van vochtige muren.

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
(text not found: contactBlockImageAlt)
Deskundig advies nodig van onze experts? Mail gerust!
info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies