Woorden met f
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
Over Airsain
Contact
VacaturesHome
Woordenboek
F


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter F

FAVV

Ferderaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (België).

Fijn stof

Fijn stof is een verzameling van microscopisch kleine stofdeeltjes in de lucht. Fijn stof bevat stofdeeltjes die kleiner zijn dan 10 micron ( 1 micron is gelijk aan 1/1000 milimeter). Een veel gebruikte benaming van fijn stof is PM10. PM staat voor Particulate Matter en geeft aan dat het stoffen zijn met een deeltjesgrootte kleiner dan 10 micrometer. Voorbeelden van fijnstof zijn roetdeeltjes uit een kachel of verbrandingsmotor en bestanddelen van sigarettenrook. Fijnstof komt in grote hoeveelheden terecht in de lucht door verbranding van aardolie of aardgas en door uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Fijnstof draagt bij aan het ontstaan van hart- en longziekten, acute en chronische bronchitis, en astma. op jaarbasis overlijden er enkele duizenden mensen eerder door fijn stof.

Fijn stof detector

Een fijnstofmeter is een digitale meter die aanwezige deeltjes fijnstof meet en weergeeft. Met een fijnstofmeter bepaalt u ook de effectiviteit van luchtreinigers, luchtfilters en afzuiginstallaties. Fijnstofmetingen geven direct een duidelijk beeld van het aantal kleine luchtverontreinigingen in de buitenlucht en de binnenlucht. Veroorzakers van fijnstof in het binnenklimaat zijn op deze wijze eenvoudig op te sporen.

Fijnstof

Onder fijnstof verstaan we luchtvervuiling met microscopisch kleine stofdeeltjes. Fijnstof bevat stofdeeltjes die kleiner zijn dan 10 micron ( 1 micron is gelijk aan 1/1000 milimeter). Voorbeelden van fijnstof zijn roetdeeltjes uit een kachel en bestanddelen van sigarettenrook. Fijnstof komt in grote hoeveelheden in de lucht terecht bij verbranding van aardolie of aardgas en door uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Fijnstof draagt bij aan het ontstaan van hart- en longziekten, acute en chronische bronchitis, en astma. op jaarbasis overlijden er enkele duizenden mensen eerder door fijn stof.

Fijnstof luchtreiniger

Een luchtreiniger die effectief is in het verwijderen van fijnstof en ultra fijnstof bezit filtertechnieken waarmee deze kleinste zwevende deeltjes worden verwijderd. Goede fijnstof luchtreinigers zijn Blueair Particle luchtreinigers. Deze reinigers combineren de werking van HEPA filters met krachtige ionisatie. LightAir Ionflow luchtreinigers staan ook bekend als goede fijnstof luchtreinigers, deze reinigers verwijderen fijnstof door high density ionisatie.

AIRSAIN VOOR UW FIJNSTOF LUCHTREINIGER VAN BLUEAIR en LIGHTAIR!

Fijnstofconcentratie

Hoeveelheid fijnstof in lucht, gemeten in µg/m3 (microgram per kubieke meter). Fijnstof is o.a. afkomstig van verkeer en industrie. De fijnstof concentratie in de lucht kunt u meten met een fijnstofmeter. Een professionele fijnstofmeter is geschikt voor het meten van fijnstof zowel binnen als buiten. Voor het verlagen van de fijnstofconcentratie in het binnenklimaat kan een luchtreiniger worden ingezet.

Fijnstofmeter

Een fijnstofmeter is een digitale meter die aanwezige deeltjes fijnstof meet en weergeeft. Met een fijnstofmeter bepaalt u ook de effectiviteit van luchtreinigers, luchtfilters en afzuiginstallaties. Fijnstofmetingen geven direct een duidelijk beeld van het aantal kleine luchtverontreinigingen in de buitenlucht en de binnenlucht. Veroorzakers van fijnstof in het binnenklimaat zijn op deze wijze eenvoudig op te sporen.

Fijnstofmeting

Een fijnstofmeting geeft duidelijkheid over het aantal fijnstofdeeltjes in de lucht. Zowel in buitenlucht als in binnenlucht worden op tal van plaatsen regelmatig fijnstofmetingen verricht. In de nabijheid van drukke verkeerswegen en nabij industriegebieden geeft een fijnstofmeting inzicht in het aantal kleine, zwevende luchtverontreinigingen. Om de luchtkwaliteit in huis of in een bedrijf te meten zijn fijnstofmeters zeer bruikbare meetinstrumenten.

Filter

Filtermateriaal dat afhankelijk van de toepassing o.a. stof, water, licht, geluid in verschillende hoeveelheden kan opnemen of juist doorlaten. Filters voor luchtreinigers zijn zodanig ontwikkeld dat zoveel mogelijk verontreinigingen uit de lucht achterblijven in de luchtreiniger.

Filter luchtbehandeling

Filters voor luchtbehandeling zijn beter bekend als luchtfilters. De uitwisselbare filters vormen de kern van filterreinigers. De filtermaterialen zijn dusdanig ontworpen dat lucht doorgelaten wordt en kleine verontreinigingen op het filter achterblijven. Elk luchtbehandelingsapparaat gebruikt specifieke luchtfilters. Deze filters zijn na verloop van tijd aan vervanging toe. De gebruikstijd van luchtfilters is afhankelijk van het aantal uren dat een luchtreiniger per dag aan staat en de intensiteit van de luchtvervuiling. Luchtfilters zijn als vervangingsfilter na te bestellen. Als filters op tijd worden vervangen behoudt de luchtbehandelingsunit zijn effectiviteit.

Filter luchtbevochtiger

Filters voor luchtbevochtigers worden ook wel verdampingsfilters of mistfilters genoemd. Het filter in een luchtbevochtiger neemt vocht op uit het interne waterreservoir en geeft dit gedoseerd aan de droge omgevingslucht af. Filters voor luchtbevochtigers zijn los te bestellen als de levensduur van het huidige bevochtigingsfilter verstreken is.

Filter luchtreiniger

Filter luchtreinigers transporteren vervuilde binnenlucht door luchtfilters. Het meest bekende filter in een dergelijke luchtreiniger is het HEPA filter. Daarnaast zijn filter luchtreinigers meestal ook uitgerust met een voorfilter en geurfilter. Een filterset voor luchtreinigers is samengesteld uit meerdere soorten luchtfilters. Een filter luchtreiniger met bevochtiging bevat een mist filter, dit is het bevochtigingsfilter.

Filtercassette

Een filtercassette is een vervangingsonderdeel van bepaalde typen luchtbevochtigers. De filtercassette is in feite het bevochtigingsfilter. Het filtermateriaal neemt vocht uit een waterreservoir op en geeft dit geleidelijk aan de droge omgevingslucht af. Slechts enkele luchtbevochtigers zijn voorzien van een filtercassette.

Filtercassette luchtbevochtiger

Filtercassettes voor luchtbevochtigers bestaan uit een kunststof cassette met daarin het bevochtigingsfilter. De cassette dient als houder voor het vochtfilter. Een filtercassette wordt in zijn geheel in de bevochtiger geplaatst. In het instructieboekje van de bevochtiger staat vermeld welk type filtercassette nodig is en met welke frequentie deze gewisseld moet worden.

Filterdoek

Filterdoek is het daadwerkelijke filtermateriaal van luchtfilters. Mobiele luchtreinigers zijn doorgaans uitgerust met filtersets waarin filterdoek verwerkt is. In luchtbehandelingsinstallaties wordt vaak filterdoek op rol gebruikt.

Filterklasse

De filterklasse geeft de effectiviteit van een filter aan. De indeling van luchtfilters in filterklassen is gebaseerd op de grootte van de verontreinigingen die door een luchtfilter worden tegengehouden.

Filtermat

Filterlaag van diverse materialen voor het verwijderen van o.a. fijnstof, geuren en pollen. Luchtreinigers zijn uitgerust met een filter om verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Een filtermat voor luchtreinigers is een type luchtfilter.

Filterreiniging

Filterreiniging is direct vereist bij sterke vervuiling van de luchtfilters én wanneer de gebruikershandleiding dit voorschrijft. Luchtreinigers behouden de krachtige werking als filters op tijd worden gereinigd. Niet alle filters in een luchtreiniger zijn geschikt voor filterreiniging. Niet afwasbare filters noemt men vervangingsfilters en dienen apart te worden besteld. Voor filterreiniging van elektrostatische filters volstaat afspoelen onder de kraan. In de handleiding van elke luchtreiniger staat beschreven hoe de luchtfilters het best worden gereinigd.

Filterrol

Een filterrol is een accessoire voor een luchtreiniger. Een filterrol bevat voldoende filtermateriaal om gedurende een lange periode lucht intensief te reinigen. Slechts enkele modellen luchtreinigers zijn voorzien van filterrollen.

Filterset luchtreiniger

Filtersets voor luchtreinigers bestaan uit meerdere filters voor een bepaald type luchtreiniger. Een filterset kan bijvoorbeeld bestaan uit een actief koolfilter en een HEPA filter. In het instructieboekje van de luchtreiniger staat vermeld welke filterset nodig is en wanneer deze aan vervanging toe is. Na het kopen van een geschikte filterset is de luchtreiniger weer klaar voor optimale luchtreiniging. Als de luchtreiniger opgesteld is in een sterk vervuilde omgeving wordt geadviseerd om het filterset vaker te vervangen.

Filtertechniek

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in filtertechniek bieden oplossingen voor het zuiveren van lucht en vloeistoffen. Door toepassing van de juiste luchtfilters worden luchtverontreinigingen uit het binnenklimaat verwijderd.

Fischer

Fischer, fabrikant van kwalitatieve meetinstrumenten voor meteorologie en het binnenklimaat. De instrumenten worden gekenmerkt door het gebruik van hoogwaardige materialen, de soliditeit en de beste precisie-engineering. Fischer produceert uiteenlopende modellen analoge barometers, hygrometers, haarhygrometers, thermometers, thermohygrometers en weerstations.

Flash Streamer Technologie

Flash streamer is een technologie voor luchtzuivering in Daikin luchtreinigers. De Flash streamer is onderdeel van een 6-lagig Daikin filtersysteem en zorgt voor afbraak van chemische substanties in lucht zoals onaangename geurtjes en formaldehyde. Deze ongewenste verontreinigingen in de omgevingslucht worden omgezet in onschadelijke bijproducten. De Flash streamer bevordert ook een fotokatalytische reactie aan het oppervlakte van het fotokatalytisch filter van titaniumapatiet. Dit filter in een Daikin luchtreiniger verwijdert bacteriën en virussen uit de omgevingslucht.

FlipperDry luchtdroger

Fral Flipper Dry luchtdrogers worden al jarenlang ingezet voor het drogen van vochtige lucht. Een Fral Flipper Dry luchtdroger heeft een fraaie vormgeving en combineert dit met een hoge ontvochtigingscapaciteit.

Fluisterstil

Onder fluisterstil verstaan we ca. 30-35 dB. Een luchtreiniger, luchtbevochtiger, luchtontvochtiger of airconditioner met een fluisterstille werking is ideaal voor gebruik in een slaapkamer, woonkamer, studeerkamer of kantoor. Het apparaat is zodanig ontworpen dat u weinig geluidshinder ervaart.
Links: Luchtreiniger

Formaldehyde

Formaldehyde is een bestanddeel van veel gebruikte lijmsoorten en komt voor in bouwmaterialen zoals spaanplaat en isolatiematerialen. In huis kan formaldehyde vrijkomen uit meubelen, vloerbedekking en uit nieuwe gordijnstoffen. Formaldehyde heeft een scherpe, onaangename geur en veroorzaakt irritatie van de ogen en irritatie van de bovenste luchtwegen. Klachten over een te droge huid en eczeem kunnen door formaldehyde veroorzaakt worden, evenals geheugen- en concentratieproblemen bij blootstelling aan hoge concentraties.

Formaldehydeallergie

Allergische reactie op Formaldehyde. Formaldehyde is prikkelend voor de slijmvliezen en de huid. Formaldehyde wordt soms toegepast in cosmetica, verzorgingsproducten, huishoudelijke middelen en reinigingsmiddelen. Contact met deze middelen kan in geval van formaldehydeallergie huidirritatie en eczeem veroorzaken.

Fotokatalytisch filter

Een fotokatalytisch filter neutraliseert giftige dampen en VOC's (Vluchtige Organische Componenten) zoals formaldehyde en ammonia. Geuren van rook en andere nare geuren worden geadsorbeerd. Het fotokatalytisch filter adsorbeert tevens virussen en bacteriën. Een Fotokatalytisch filter wordt o.a. toegepast in een Daikin luchtreiniger.

Fral

Fral is fabrikant van een grote diversiteit luchtontvochtigers. Het assortiment varieert van kleine huishoudelijke ontvochtigers tot grote industriële ontvochtigers. Tevens is Fral fabrikant van professionele bouwdrogers en airblowers voor zware ontvochtigingsklussen. Fral luchtontvochtigers en bouwdrogers zijn gefabriceerd van robuuste materialen en staan garant voor krachtige, onderhoudsarme ontvochtiging.

Fral Cobra

Een Fral Cobra ontvochtiger is compact en heeft een moderne vormgeving. Deze verrijdbare luchtontvochtiger wordt voornamelijk ingezet in de woonkamer, slaapkamer en kleine kantoorruimten. Dankzij de ingebouwde ionisator zorgt een Fral Cobra luchtdroger tevens voor luchtverfrissing.

Fral Comfort

Fral Comfort luchtontvochtigers zijn degelijk ontworpen. De ontvochtigers hebben een metalen frame en een metalen omkasting. Luchtdrogers uit de Fral Comfort-serie worden gebruikt voor het verlagen van de luchtvochtigheid in woningen. Dankzij het degelijke ontwerp zijn ze ook geschikt voor ontvochtiging in bijvoorbeeld kantoorruimten en detailhandel.

Fral Dry Digit

Een Fral Dry Digit luchtontvochtiger is ideaal voor het drogen van kleine ruimten. Deze compacte ontvochtiger wordt vaak ingezet in woonhuizen, appartementen, kleine kantoren en in boten en caravans.

Fral Flipper Dry

De Fral Flipper Dry luchtontvochtiger is een populaire luchtdroger voor in huis. De Fral Flipper Dry bezit voldoende capaciteit om verschillende vertrekken in een woning aangenaam droog te houden.

Frisse lucht

Frisse lucht bevat weinig zwevende verontreinigingen. Er zijn voldoende negatieve ionen aanwezig en de luchtvochtigheid is op peil. Frisse lucht is vanzelfsprekend ook vrij van onaangename geuren. Moderne luchtreinigers bezitten luchtfilters om zwevende verontreinigingen te verwijderen en geuren te neutraliseren. Door ionisatie worden negatieve ionen aan de binnenlucht toegevoegd. Indien de luchtreiniger uitgerust is met een bevochtigingsfunctie, zal de luchtvochtigheid worden verhoogd. Vooral last van stank in het binnenklimaat? Voor grote toepassingen biedt een ozongenerator uitkomst, bijvoorbeeld na brand of waterschade. Luchtverfrissers verspreiden aangename geurstoffen om de ruimte te verfrissen. Voor een goede luchtkwaliteit is voldoende ventilatie vereist. Een luchtreiniger is een prima apparaat voor het verkrijgen van schone lucht in huis en op de werkplek.

Home
Woordenboek
F


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter F

FAVV

Ferderaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (België).

Fijn stof

Fijn stof is een verzameling van microscopisch kleine stofdeeltjes in de lucht. Fijn stof bevat stofdeeltjes die kleiner zijn dan 10 micron ( 1 micron is gelijk aan 1/1000 milimeter). Een veel gebruikte benaming van fijn stof is PM10. PM staat voor Particulate Matter en geeft aan dat het stoffen zijn met een deeltjesgrootte kleiner dan 10 micrometer. Voorbeelden van fijnstof zijn roetdeeltjes uit een kachel of verbrandingsmotor en bestanddelen van sigarettenrook. Fijnstof komt in grote hoeveelheden terecht in de lucht door verbranding van aardolie of aardgas en door uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Fijnstof draagt bij aan het ontstaan van hart- en longziekten, acute en chronische bronchitis, en astma. op jaarbasis overlijden er enkele duizenden mensen eerder door fijn stof.

Fijn stof detector

Een fijnstofmeter is een digitale meter die aanwezige deeltjes fijnstof meet en weergeeft. Met een fijnstofmeter bepaalt u ook de effectiviteit van luchtreinigers, luchtfilters en afzuiginstallaties. Fijnstofmetingen geven direct een duidelijk beeld van het aantal kleine luchtverontreinigingen in de buitenlucht en de binnenlucht. Veroorzakers van fijnstof in het binnenklimaat zijn op deze wijze eenvoudig op te sporen.

Fijnstof

Onder fijnstof verstaan we luchtvervuiling met microscopisch kleine stofdeeltjes. Fijnstof bevat stofdeeltjes die kleiner zijn dan 10 micron ( 1 micron is gelijk aan 1/1000 milimeter). Voorbeelden van fijnstof zijn roetdeeltjes uit een kachel en bestanddelen van sigarettenrook. Fijnstof komt in grote hoeveelheden in de lucht terecht bij verbranding van aardolie of aardgas en door uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Fijnstof draagt bij aan het ontstaan van hart- en longziekten, acute en chronische bronchitis, en astma. op jaarbasis overlijden er enkele duizenden mensen eerder door fijn stof.

Fijnstof luchtreiniger

Een luchtreiniger die effectief is in het verwijderen van fijnstof en ultra fijnstof bezit filtertechnieken waarmee deze kleinste zwevende deeltjes worden verwijderd. Goede fijnstof luchtreinigers zijn Blueair Particle luchtreinigers. Deze reinigers combineren de werking van HEPA filters met krachtige ionisatie. LightAir Ionflow luchtreinigers staan ook bekend als goede fijnstof luchtreinigers, deze reinigers verwijderen fijnstof door high density ionisatie.

AIRSAIN VOOR UW FIJNSTOF LUCHTREINIGER VAN BLUEAIR en LIGHTAIR!

Fijnstofconcentratie

Hoeveelheid fijnstof in lucht, gemeten in µg/m3 (microgram per kubieke meter). Fijnstof is o.a. afkomstig van verkeer en industrie. De fijnstof concentratie in de lucht kunt u meten met een fijnstofmeter. Een professionele fijnstofmeter is geschikt voor het meten van fijnstof zowel binnen als buiten. Voor het verlagen van de fijnstofconcentratie in het binnenklimaat kan een luchtreiniger worden ingezet.

Fijnstofmeter

Een fijnstofmeter is een digitale meter die aanwezige deeltjes fijnstof meet en weergeeft. Met een fijnstofmeter bepaalt u ook de effectiviteit van luchtreinigers, luchtfilters en afzuiginstallaties. Fijnstofmetingen geven direct een duidelijk beeld van het aantal kleine luchtverontreinigingen in de buitenlucht en de binnenlucht. Veroorzakers van fijnstof in het binnenklimaat zijn op deze wijze eenvoudig op te sporen.

Fijnstofmeting

Een fijnstofmeting geeft duidelijkheid over het aantal fijnstofdeeltjes in de lucht. Zowel in buitenlucht als in binnenlucht worden op tal van plaatsen regelmatig fijnstofmetingen verricht. In de nabijheid van drukke verkeerswegen en nabij industriegebieden geeft een fijnstofmeting inzicht in het aantal kleine, zwevende luchtverontreinigingen. Om de luchtkwaliteit in huis of in een bedrijf te meten zijn fijnstofmeters zeer bruikbare meetinstrumenten.

Filter

Filtermateriaal dat afhankelijk van de toepassing o.a. stof, water, licht, geluid in verschillende hoeveelheden kan opnemen of juist doorlaten. Filters voor luchtreinigers zijn zodanig ontwikkeld dat zoveel mogelijk verontreinigingen uit de lucht achterblijven in de luchtreiniger.

Filter luchtbehandeling

Filters voor luchtbehandeling zijn beter bekend als luchtfilters. De uitwisselbare filters vormen de kern van filterreinigers. De filtermaterialen zijn dusdanig ontworpen dat lucht doorgelaten wordt en kleine verontreinigingen op het filter achterblijven. Elk luchtbehandelingsapparaat gebruikt specifieke luchtfilters. Deze filters zijn na verloop van tijd aan vervanging toe. De gebruikstijd van luchtfilters is afhankelijk van het aantal uren dat een luchtreiniger per dag aan staat en de intensiteit van de luchtvervuiling. Luchtfilters zijn als vervangingsfilter na te bestellen. Als filters op tijd worden vervangen behoudt de luchtbehandelingsunit zijn effectiviteit.

Filter luchtbevochtiger

Filters voor luchtbevochtigers worden ook wel verdampingsfilters of mistfilters genoemd. Het filter in een luchtbevochtiger neemt vocht op uit het interne waterreservoir en geeft dit gedoseerd aan de droge omgevingslucht af. Filters voor luchtbevochtigers zijn los te bestellen als de levensduur van het huidige bevochtigingsfilter verstreken is.

Filter luchtreiniger

Filter luchtreinigers transporteren vervuilde binnenlucht door luchtfilters. Het meest bekende filter in een dergelijke luchtreiniger is het HEPA filter. Daarnaast zijn filter luchtreinigers meestal ook uitgerust met een voorfilter en geurfilter. Een filterset voor luchtreinigers is samengesteld uit meerdere soorten luchtfilters. Een filter luchtreiniger met bevochtiging bevat een mist filter, dit is het bevochtigingsfilter.

Filtercassette

Een filtercassette is een vervangingsonderdeel van bepaalde typen luchtbevochtigers. De filtercassette is in feite het bevochtigingsfilter. Het filtermateriaal neemt vocht uit een waterreservoir op en geeft dit geleidelijk aan de droge omgevingslucht af. Slechts enkele luchtbevochtigers zijn voorzien van een filtercassette.

Filtercassette luchtbevochtiger

Filtercassettes voor luchtbevochtigers bestaan uit een kunststof cassette met daarin het bevochtigingsfilter. De cassette dient als houder voor het vochtfilter. Een filtercassette wordt in zijn geheel in de bevochtiger geplaatst. In het instructieboekje van de bevochtiger staat vermeld welk type filtercassette nodig is en met welke frequentie deze gewisseld moet worden.

Filterdoek

Filterdoek is het daadwerkelijke filtermateriaal van luchtfilters. Mobiele luchtreinigers zijn doorgaans uitgerust met filtersets waarin filterdoek verwerkt is. In luchtbehandelingsinstallaties wordt vaak filterdoek op rol gebruikt.

Filterklasse

De filterklasse geeft de effectiviteit van een filter aan. De indeling van luchtfilters in filterklassen is gebaseerd op de grootte van de verontreinigingen die door een luchtfilter worden tegengehouden.

Filtermat

Filterlaag van diverse materialen voor het verwijderen van o.a. fijnstof, geuren en pollen. Luchtreinigers zijn uitgerust met een filter om verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Een filtermat voor luchtreinigers is een type luchtfilter.

Filterreiniging

Filterreiniging is direct vereist bij sterke vervuiling van de luchtfilters én wanneer de gebruikershandleiding dit voorschrijft. Luchtreinigers behouden de krachtige werking als filters op tijd worden gereinigd. Niet alle filters in een luchtreiniger zijn geschikt voor filterreiniging. Niet afwasbare filters noemt men vervangingsfilters en dienen apart te worden besteld. Voor filterreiniging van elektrostatische filters volstaat afspoelen onder de kraan. In de handleiding van elke luchtreiniger staat beschreven hoe de luchtfilters het best worden gereinigd.

Filterrol

Een filterrol is een accessoire voor een luchtreiniger. Een filterrol bevat voldoende filtermateriaal om gedurende een lange periode lucht intensief te reinigen. Slechts enkele modellen luchtreinigers zijn voorzien van filterrollen.

Filterset luchtreiniger

Filtersets voor luchtreinigers bestaan uit meerdere filters voor een bepaald type luchtreiniger. Een filterset kan bijvoorbeeld bestaan uit een actief koolfilter en een HEPA filter. In het instructieboekje van de luchtreiniger staat vermeld welke filterset nodig is en wanneer deze aan vervanging toe is. Na het kopen van een geschikte filterset is de luchtreiniger weer klaar voor optimale luchtreiniging. Als de luchtreiniger opgesteld is in een sterk vervuilde omgeving wordt geadviseerd om het filterset vaker te vervangen.

Filtertechniek

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in filtertechniek bieden oplossingen voor het zuiveren van lucht en vloeistoffen. Door toepassing van de juiste luchtfilters worden luchtverontreinigingen uit het binnenklimaat verwijderd.

Fischer

Fischer, fabrikant van kwalitatieve meetinstrumenten voor meteorologie en het binnenklimaat. De instrumenten worden gekenmerkt door het gebruik van hoogwaardige materialen, de soliditeit en de beste precisie-engineering. Fischer produceert uiteenlopende modellen analoge barometers, hygrometers, haarhygrometers, thermometers, thermohygrometers en weerstations.

Flash Streamer Technologie

Flash streamer is een technologie voor luchtzuivering in Daikin luchtreinigers. De Flash streamer is onderdeel van een 6-lagig Daikin filtersysteem en zorgt voor afbraak van chemische substanties in lucht zoals onaangename geurtjes en formaldehyde. Deze ongewenste verontreinigingen in de omgevingslucht worden omgezet in onschadelijke bijproducten. De Flash streamer bevordert ook een fotokatalytische reactie aan het oppervlakte van het fotokatalytisch filter van titaniumapatiet. Dit filter in een Daikin luchtreiniger verwijdert bacteriën en virussen uit de omgevingslucht.

FlipperDry luchtdroger

Fral Flipper Dry luchtdrogers worden al jarenlang ingezet voor het drogen van vochtige lucht. Een Fral Flipper Dry luchtdroger heeft een fraaie vormgeving en combineert dit met een hoge ontvochtigingscapaciteit.

Fluisterstil

Onder fluisterstil verstaan we ca. 30-35 dB. Een luchtreiniger, luchtbevochtiger, luchtontvochtiger of airconditioner met een fluisterstille werking is ideaal voor gebruik in een slaapkamer, woonkamer, studeerkamer of kantoor. Het apparaat is zodanig ontworpen dat u weinig geluidshinder ervaart.
Links: Luchtreiniger

Formaldehyde

Formaldehyde is een bestanddeel van veel gebruikte lijmsoorten en komt voor in bouwmaterialen zoals spaanplaat en isolatiematerialen. In huis kan formaldehyde vrijkomen uit meubelen, vloerbedekking en uit nieuwe gordijnstoffen. Formaldehyde heeft een scherpe, onaangename geur en veroorzaakt irritatie van de ogen en irritatie van de bovenste luchtwegen. Klachten over een te droge huid en eczeem kunnen door formaldehyde veroorzaakt worden, evenals geheugen- en concentratieproblemen bij blootstelling aan hoge concentraties.

Formaldehydeallergie

Allergische reactie op Formaldehyde. Formaldehyde is prikkelend voor de slijmvliezen en de huid. Formaldehyde wordt soms toegepast in cosmetica, verzorgingsproducten, huishoudelijke middelen en reinigingsmiddelen. Contact met deze middelen kan in geval van formaldehydeallergie huidirritatie en eczeem veroorzaken.

Fotokatalytisch filter

Een fotokatalytisch filter neutraliseert giftige dampen en VOC's (Vluchtige Organische Componenten) zoals formaldehyde en ammonia. Geuren van rook en andere nare geuren worden geadsorbeerd. Het fotokatalytisch filter adsorbeert tevens virussen en bacteriën. Een Fotokatalytisch filter wordt o.a. toegepast in een Daikin luchtreiniger.

Fral

Fral is fabrikant van een grote diversiteit luchtontvochtigers. Het assortiment varieert van kleine huishoudelijke ontvochtigers tot grote industriële ontvochtigers. Tevens is Fral fabrikant van professionele bouwdrogers en airblowers voor zware ontvochtigingsklussen. Fral luchtontvochtigers en bouwdrogers zijn gefabriceerd van robuuste materialen en staan garant voor krachtige, onderhoudsarme ontvochtiging.

Fral Cobra

Een Fral Cobra ontvochtiger is compact en heeft een moderne vormgeving. Deze verrijdbare luchtontvochtiger wordt voornamelijk ingezet in de woonkamer, slaapkamer en kleine kantoorruimten. Dankzij de ingebouwde ionisator zorgt een Fral Cobra luchtdroger tevens voor luchtverfrissing.

Fral Comfort

Fral Comfort luchtontvochtigers zijn degelijk ontworpen. De ontvochtigers hebben een metalen frame en een metalen omkasting. Luchtdrogers uit de Fral Comfort-serie worden gebruikt voor het verlagen van de luchtvochtigheid in woningen. Dankzij het degelijke ontwerp zijn ze ook geschikt voor ontvochtiging in bijvoorbeeld kantoorruimten en detailhandel.

Fral Dry Digit

Een Fral Dry Digit luchtontvochtiger is ideaal voor het drogen van kleine ruimten. Deze compacte ontvochtiger wordt vaak ingezet in woonhuizen, appartementen, kleine kantoren en in boten en caravans.

Fral Flipper Dry

De Fral Flipper Dry luchtontvochtiger is een populaire luchtdroger voor in huis. De Fral Flipper Dry bezit voldoende capaciteit om verschillende vertrekken in een woning aangenaam droog te houden.

Frisse lucht

Frisse lucht bevat weinig zwevende verontreinigingen. Er zijn voldoende negatieve ionen aanwezig en de luchtvochtigheid is op peil. Frisse lucht is vanzelfsprekend ook vrij van onaangename geuren. Moderne luchtreinigers bezitten luchtfilters om zwevende verontreinigingen te verwijderen en geuren te neutraliseren. Door ionisatie worden negatieve ionen aan de binnenlucht toegevoegd. Indien de luchtreiniger uitgerust is met een bevochtigingsfunctie, zal de luchtvochtigheid worden verhoogd. Vooral last van stank in het binnenklimaat? Voor grote toepassingen biedt een ozongenerator uitkomst, bijvoorbeeld na brand of waterschade. Luchtverfrissers verspreiden aangename geurstoffen om de ruimte te verfrissen. Voor een goede luchtkwaliteit is voldoende ventilatie vereist. Een luchtreiniger is een prima apparaat voor het verkrijgen van schone lucht in huis en op de werkplek.
AIRCONDITIONERS
VOCHTIGE LUCHT
VENTILATIE
FIJNSTOF EN ALLERGIE
DROGE LUCHT
DESINFECTIE STERILISATIE
METEN
GEUR OF STANK
VLIEGENVANGER
VERWARMING

SEPTEMBER 2021

Gratis

TFA Thermo Hygro Climate met logo
t.w.v. € 23,90 bij bestellingen vanaf € 299,00

  
Home
F


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter F

FAVV

Ferderaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (België).

Fijn stof

Fijn stof is een verzameling van microscopisch kleine stofdeeltjes in de lucht. Fijn stof bevat stofdeeltjes die kleiner zijn dan 10 micron ( 1 micron is gelijk aan 1/1000 milimeter). Een veel gebruikte benaming van fijn stof is PM10. PM staat voor Particulate Matter en geeft aan dat het stoffen zijn met een deeltjesgrootte kleiner dan 10 micrometer. Voorbeelden van fijnstof zijn roetdeeltjes uit een kachel of verbrandingsmotor en bestanddelen van sigarettenrook. Fijnstof komt in grote hoeveelheden terecht in de lucht door verbranding van aardolie of aardgas en door uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Fijnstof draagt bij aan het ontstaan van hart- en longziekten, acute en chronische bronchitis, en astma. op jaarbasis overlijden er enkele duizenden mensen eerder door fijn stof.

Fijn stof detector

Een fijnstofmeter is een digitale meter die aanwezige deeltjes fijnstof meet en weergeeft. Met een fijnstofmeter bepaalt u ook de effectiviteit van luchtreinigers, luchtfilters en afzuiginstallaties. Fijnstofmetingen geven direct een duidelijk beeld van het aantal kleine luchtverontreinigingen in de buitenlucht en de binnenlucht. Veroorzakers van fijnstof in het binnenklimaat zijn op deze wijze eenvoudig op te sporen.

Fijnstof

Onder fijnstof verstaan we luchtvervuiling met microscopisch kleine stofdeeltjes. Fijnstof bevat stofdeeltjes die kleiner zijn dan 10 micron ( 1 micron is gelijk aan 1/1000 milimeter). Voorbeelden van fijnstof zijn roetdeeltjes uit een kachel en bestanddelen van sigarettenrook. Fijnstof komt in grote hoeveelheden in de lucht terecht bij verbranding van aardolie of aardgas en door uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Fijnstof draagt bij aan het ontstaan van hart- en longziekten, acute en chronische bronchitis, en astma. op jaarbasis overlijden er enkele duizenden mensen eerder door fijn stof.

Fijnstof luchtreiniger

Een luchtreiniger die effectief is in het verwijderen van fijnstof en ultra fijnstof bezit filtertechnieken waarmee deze kleinste zwevende deeltjes worden verwijderd. Goede fijnstof luchtreinigers zijn Blueair Particle luchtreinigers. Deze reinigers combineren de werking van HEPA filters met krachtige ionisatie. LightAir Ionflow luchtreinigers staan ook bekend als goede fijnstof luchtreinigers, deze reinigers verwijderen fijnstof door high density ionisatie.

AIRSAIN VOOR UW FIJNSTOF LUCHTREINIGER VAN BLUEAIR en LIGHTAIR!

Fijnstofconcentratie

Hoeveelheid fijnstof in lucht, gemeten in µg/m3 (microgram per kubieke meter). Fijnstof is o.a. afkomstig van verkeer en industrie. De fijnstof concentratie in de lucht kunt u meten met een fijnstofmeter. Een professionele fijnstofmeter is geschikt voor het meten van fijnstof zowel binnen als buiten. Voor het verlagen van de fijnstofconcentratie in het binnenklimaat kan een luchtreiniger worden ingezet.

Fijnstofmeter

Een fijnstofmeter is een digitale meter die aanwezige deeltjes fijnstof meet en weergeeft. Met een fijnstofmeter bepaalt u ook de effectiviteit van luchtreinigers, luchtfilters en afzuiginstallaties. Fijnstofmetingen geven direct een duidelijk beeld van het aantal kleine luchtverontreinigingen in de buitenlucht en de binnenlucht. Veroorzakers van fijnstof in het binnenklimaat zijn op deze wijze eenvoudig op te sporen.

Fijnstofmeting

Een fijnstofmeting geeft duidelijkheid over het aantal fijnstofdeeltjes in de lucht. Zowel in buitenlucht als in binnenlucht worden op tal van plaatsen regelmatig fijnstofmetingen verricht. In de nabijheid van drukke verkeerswegen en nabij industriegebieden geeft een fijnstofmeting inzicht in het aantal kleine, zwevende luchtverontreinigingen. Om de luchtkwaliteit in huis of in een bedrijf te meten zijn fijnstofmeters zeer bruikbare meetinstrumenten.

Filter

Filtermateriaal dat afhankelijk van de toepassing o.a. stof, water, licht, geluid in verschillende hoeveelheden kan opnemen of juist doorlaten. Filters voor luchtreinigers zijn zodanig ontwikkeld dat zoveel mogelijk verontreinigingen uit de lucht achterblijven in de luchtreiniger.

Filter luchtbehandeling

Filters voor luchtbehandeling zijn beter bekend als luchtfilters. De uitwisselbare filters vormen de kern van filterreinigers. De filtermaterialen zijn dusdanig ontworpen dat lucht doorgelaten wordt en kleine verontreinigingen op het filter achterblijven. Elk luchtbehandelingsapparaat gebruikt specifieke luchtfilters. Deze filters zijn na verloop van tijd aan vervanging toe. De gebruikstijd van luchtfilters is afhankelijk van het aantal uren dat een luchtreiniger per dag aan staat en de intensiteit van de luchtvervuiling. Luchtfilters zijn als vervangingsfilter na te bestellen. Als filters op tijd worden vervangen behoudt de luchtbehandelingsunit zijn effectiviteit.

Filter luchtbevochtiger

Filters voor luchtbevochtigers worden ook wel verdampingsfilters of mistfilters genoemd. Het filter in een luchtbevochtiger neemt vocht op uit het interne waterreservoir en geeft dit gedoseerd aan de droge omgevingslucht af. Filters voor luchtbevochtigers zijn los te bestellen als de levensduur van het huidige bevochtigingsfilter verstreken is.

Filter luchtreiniger

Filter luchtreinigers transporteren vervuilde binnenlucht door luchtfilters. Het meest bekende filter in een dergelijke luchtreiniger is het HEPA filter. Daarnaast zijn filter luchtreinigers meestal ook uitgerust met een voorfilter en geurfilter. Een filterset voor luchtreinigers is samengesteld uit meerdere soorten luchtfilters. Een filter luchtreiniger met bevochtiging bevat een mist filter, dit is het bevochtigingsfilter.

Filtercassette

Een filtercassette is een vervangingsonderdeel van bepaalde typen luchtbevochtigers. De filtercassette is in feite het bevochtigingsfilter. Het filtermateriaal neemt vocht uit een waterreservoir op en geeft dit geleidelijk aan de droge omgevingslucht af. Slechts enkele luchtbevochtigers zijn voorzien van een filtercassette.

Filtercassette luchtbevochtiger

Filtercassettes voor luchtbevochtigers bestaan uit een kunststof cassette met daarin het bevochtigingsfilter. De cassette dient als houder voor het vochtfilter. Een filtercassette wordt in zijn geheel in de bevochtiger geplaatst. In het instructieboekje van de bevochtiger staat vermeld welk type filtercassette nodig is en met welke frequentie deze gewisseld moet worden.

Filterdoek

Filterdoek is het daadwerkelijke filtermateriaal van luchtfilters. Mobiele luchtreinigers zijn doorgaans uitgerust met filtersets waarin filterdoek verwerkt is. In luchtbehandelingsinstallaties wordt vaak filterdoek op rol gebruikt.

Filterklasse

De filterklasse geeft de effectiviteit van een filter aan. De indeling van luchtfilters in filterklassen is gebaseerd op de grootte van de verontreinigingen die door een luchtfilter worden tegengehouden.

Filtermat

Filterlaag van diverse materialen voor het verwijderen van o.a. fijnstof, geuren en pollen. Luchtreinigers zijn uitgerust met een filter om verontreinigingen uit de lucht te verwijderen. Een filtermat voor luchtreinigers is een type luchtfilter.

Filterreiniging

Filterreiniging is direct vereist bij sterke vervuiling van de luchtfilters én wanneer de gebruikershandleiding dit voorschrijft. Luchtreinigers behouden de krachtige werking als filters op tijd worden gereinigd. Niet alle filters in een luchtreiniger zijn geschikt voor filterreiniging. Niet afwasbare filters noemt men vervangingsfilters en dienen apart te worden besteld. Voor filterreiniging van elektrostatische filters volstaat afspoelen onder de kraan. In de handleiding van elke luchtreiniger staat beschreven hoe de luchtfilters het best worden gereinigd.

Filterrol

Een filterrol is een accessoire voor een luchtreiniger. Een filterrol bevat voldoende filtermateriaal om gedurende een lange periode lucht intensief te reinigen. Slechts enkele modellen luchtreinigers zijn voorzien van filterrollen.

Filterset luchtreiniger

Filtersets voor luchtreinigers bestaan uit meerdere filters voor een bepaald type luchtreiniger. Een filterset kan bijvoorbeeld bestaan uit een actief koolfilter en een HEPA filter. In het instructieboekje van de luchtreiniger staat vermeld welke filterset nodig is en wanneer deze aan vervanging toe is. Na het kopen van een geschikte filterset is de luchtreiniger weer klaar voor optimale luchtreiniging. Als de luchtreiniger opgesteld is in een sterk vervuilde omgeving wordt geadviseerd om het filterset vaker te vervangen.

Filtertechniek

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in filtertechniek bieden oplossingen voor het zuiveren van lucht en vloeistoffen. Door toepassing van de juiste luchtfilters worden luchtverontreinigingen uit het binnenklimaat verwijderd.

Fischer

Fischer, fabrikant van kwalitatieve meetinstrumenten voor meteorologie en het binnenklimaat. De instrumenten worden gekenmerkt door het gebruik van hoogwaardige materialen, de soliditeit en de beste precisie-engineering. Fischer produceert uiteenlopende modellen analoge barometers, hygrometers, haarhygrometers, thermometers, thermohygrometers en weerstations.

Flash Streamer Technologie

Flash streamer is een technologie voor luchtzuivering in Daikin luchtreinigers. De Flash streamer is onderdeel van een 6-lagig Daikin filtersysteem en zorgt voor afbraak van chemische substanties in lucht zoals onaangename geurtjes en formaldehyde. Deze ongewenste verontreinigingen in de omgevingslucht worden omgezet in onschadelijke bijproducten. De Flash streamer bevordert ook een fotokatalytische reactie aan het oppervlakte van het fotokatalytisch filter van titaniumapatiet. Dit filter in een Daikin luchtreiniger verwijdert bacteriën en virussen uit de omgevingslucht.

FlipperDry luchtdroger

Fral Flipper Dry luchtdrogers worden al jarenlang ingezet voor het drogen van vochtige lucht. Een Fral Flipper Dry luchtdroger heeft een fraaie vormgeving en combineert dit met een hoge ontvochtigingscapaciteit.

Fluisterstil

Onder fluisterstil verstaan we ca. 30-35 dB. Een luchtreiniger, luchtbevochtiger, luchtontvochtiger of airconditioner met een fluisterstille werking is ideaal voor gebruik in een slaapkamer, woonkamer, studeerkamer of kantoor. Het apparaat is zodanig ontworpen dat u weinig geluidshinder ervaart.
Links: Luchtreiniger

Formaldehyde

Formaldehyde is een bestanddeel van veel gebruikte lijmsoorten en komt voor in bouwmaterialen zoals spaanplaat en isolatiematerialen. In huis kan formaldehyde vrijkomen uit meubelen, vloerbedekking en uit nieuwe gordijnstoffen. Formaldehyde heeft een scherpe, onaangename geur en veroorzaakt irritatie van de ogen en irritatie van de bovenste luchtwegen. Klachten over een te droge huid en eczeem kunnen door formaldehyde veroorzaakt worden, evenals geheugen- en concentratieproblemen bij blootstelling aan hoge concentraties.

Formaldehydeallergie

Allergische reactie op Formaldehyde. Formaldehyde is prikkelend voor de slijmvliezen en de huid. Formaldehyde wordt soms toegepast in cosmetica, verzorgingsproducten, huishoudelijke middelen en reinigingsmiddelen. Contact met deze middelen kan in geval van formaldehydeallergie huidirritatie en eczeem veroorzaken.

Fotokatalytisch filter

Een fotokatalytisch filter neutraliseert giftige dampen en VOC's (Vluchtige Organische Componenten) zoals formaldehyde en ammonia. Geuren van rook en andere nare geuren worden geadsorbeerd. Het fotokatalytisch filter adsorbeert tevens virussen en bacteriën. Een Fotokatalytisch filter wordt o.a. toegepast in een Daikin luchtreiniger.

Fral

Fral is fabrikant van een grote diversiteit luchtontvochtigers. Het assortiment varieert van kleine huishoudelijke ontvochtigers tot grote industriële ontvochtigers. Tevens is Fral fabrikant van professionele bouwdrogers en airblowers voor zware ontvochtigingsklussen. Fral luchtontvochtigers en bouwdrogers zijn gefabriceerd van robuuste materialen en staan garant voor krachtige, onderhoudsarme ontvochtiging.

Fral Cobra

Een Fral Cobra ontvochtiger is compact en heeft een moderne vormgeving. Deze verrijdbare luchtontvochtiger wordt voornamelijk ingezet in de woonkamer, slaapkamer en kleine kantoorruimten. Dankzij de ingebouwde ionisator zorgt een Fral Cobra luchtdroger tevens voor luchtverfrissing.

Fral Comfort

Fral Comfort luchtontvochtigers zijn degelijk ontworpen. De ontvochtigers hebben een metalen frame en een metalen omkasting. Luchtdrogers uit de Fral Comfort-serie worden gebruikt voor het verlagen van de luchtvochtigheid in woningen. Dankzij het degelijke ontwerp zijn ze ook geschikt voor ontvochtiging in bijvoorbeeld kantoorruimten en detailhandel.

Fral Dry Digit

Een Fral Dry Digit luchtontvochtiger is ideaal voor het drogen van kleine ruimten. Deze compacte ontvochtiger wordt vaak ingezet in woonhuizen, appartementen, kleine kantoren en in boten en caravans.

Fral Flipper Dry

De Fral Flipper Dry luchtontvochtiger is een populaire luchtdroger voor in huis. De Fral Flipper Dry bezit voldoende capaciteit om verschillende vertrekken in een woning aangenaam droog te houden.

Frisse lucht

Frisse lucht bevat weinig zwevende verontreinigingen. Er zijn voldoende negatieve ionen aanwezig en de luchtvochtigheid is op peil. Frisse lucht is vanzelfsprekend ook vrij van onaangename geuren. Moderne luchtreinigers bezitten luchtfilters om zwevende verontreinigingen te verwijderen en geuren te neutraliseren. Door ionisatie worden negatieve ionen aan de binnenlucht toegevoegd. Indien de luchtreiniger uitgerust is met een bevochtigingsfunctie, zal de luchtvochtigheid worden verhoogd. Vooral last van stank in het binnenklimaat? Voor grote toepassingen biedt een ozongenerator uitkomst, bijvoorbeeld na brand of waterschade. Luchtverfrissers verspreiden aangename geurstoffen om de ruimte te verfrissen. Voor een goede luchtkwaliteit is voldoende ventilatie vereist. Een luchtreiniger is een prima apparaat voor het verkrijgen van schone lucht in huis en op de werkplek.

Contact

Airsain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Rubrieken


Klantenservice


© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 september 2021 Sitemap

Contact

Airsain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Klantenservice

Rubrieken

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 september 2021 Sitemap

Rubrieken

Klantenservice

Contact

Airsain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 september 2021 Sitemap