Woorden met g
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
Over Airsain
Contact
VacaturesHome
Woordenboek
G


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter G

Gebalanceerde ventilatie

Een gebalanceerd ventilatiesysteem blaast automatisch verse buitenlucht in het binnenklimaat en verwijdert vervuilde lucht. Balansventilatie wordt vaak in nieuwe woningen/gebouwen geïnstaleerd. De mechanische aanvoer van verse lucht en mechanische afvoer van binnenlucht zijn daarbij in balans. Bij het uitvallen van gebalanceerde ventilatie is het verversen van de binnenlucht lastiger door het ontbreken van toevoerroosters. In dat geval kunt u een raam op een kier zetten.

Geimpregneerde lijmborden

Een lijmbord geimpregneerd met feromoon verhoogt de aantrekkingskracht voor vliegende insecten.

Geimpregneerde lijmborden met UV-stabilisator

Lijmbord geimpregneerd met feromoon

Geirriteerde luchtwegen

Gevoelige luchtwegen met hoesten en een kriebelend, schurend gevoel tot gevolg. Irritatie aan de luchtwegen ontstaat o.a. door te droge lucht en roken. Ook een slechte luchtkwaliteit kan geïrriteerde luchtwegen veroorzaken. Voor het verhogen van de luchtvochtigheid zet men een luchtbevochtiger in. Voor het verwijderen van verontreinigingen in de lucht kiest men een luchtreiniger.

Geluidsarm

Weinig geluid (dB). Vermelding van geluidsarm bij huishoudelijke apparaten geeft aan dat het apparaat weinig geluid maakt in een bepaalde stand. Over het algemeen zal bij een lagere stand van het apparaat de werking geluidsarm zijn ten opzichte van intensieve werking bij een hoge stand.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel(dBA). Het is de logaritmische verhouding tussen de absolute waarde van de geluidsintensiteit en de intensiteit bij de gehoordrempel. Het geluidsniveau in een normale omgeving varieert tussen ca. 25 en 130 decibel.
Links: Extech

Gemiddelde concentratie fijnstof

Volgens de wettelijke EU norm mag de daggemiddelde concentratie fijnstof op maximaal 35 dagen per jaar niet hoger zijn dan 50 µg/m3. Met een fijnstofmeter meet u de gemiddelde concentratie fijnstof die daadwerkelijk in de lucht aanwezig is.

Genus Spectra

Genus Spectra is de merknaam voor een type elektrische vliegenvanger. Dit type vliegenlamp lokt vliegende insecten met behulp van UV-licht. De insecten blijven achter op de kleeffolie in de lamp. Genus Spectra insectenverdelgers zijn in twee afmetingen verkrijgbaar.

Geur

Geur is een samenstelling van gassen en aërosolen (dat zijn kleine deeltjes in vloeibare en vaste vorm) die vrijkomen door verdamping uit een stof. Via reukcellen in de neus kan men geuren onderscheiden.

Geurcirkel

De geurcirkel geeft de afstand aan waarbij geuren nog worden waargenomen. Het begrip geurcirkel wordt vaak gebruikt om stankproblemen die door veehouderijen worden veroorzaakt in kaart te brengen.

Geurdispenser

Een geurdispenser is een doseerapparaatje voor het verspreiden van geurstoffen. De geurdispenser die iedereen kent is de traditionele luchtverfrisser. Automatische luchtverfrissers dienen als geurdispenser in toiletruimten en in kleedruimten van gymlokalen en sportzalen. Ook diverse luchtbevochtigers zijn voorzien van een geurdsipenser. Een lage dosering etherische olie aan het water toevoegen en de binnenruimte krijgt direct een persoonlijk tintje.

Geurdispensor

Een geurdispensor is een luchtverfrisser. Een flacon met geurstof wordt in een dispensor geplaatst welke gedoseerd de geurstof in de ruimte verspreid. Ook diverse luchtbevochtigers zijn voorzien van een geurdispensor. Naast verhoging van de luchtvochtigheid wordt tevens een aangename geur in de kamer verspreid. Voor navulling van geurdispensors zijn flacons met etherische oliën los verkrijgbaar.

Geurdrempel

De geurdrempel heeft betrekking op de laagste concentratie van een gasvormige stof in de lucht die voor de mens waarneembaar is. Bij het vaststellen van geurdrempels wordt bepaald bij welke minimale concentratie men de geurstoffen nog ruikt. Niet iedereen ruikt een stof met dezelfde intensiteit.

Geurfilter

Een geurfilter van een luchtreiniger elimineert geuren. Het geurfilter kan een koolstoffilter zijn dat geuren absorbeert of een filter met een andere technologie voor ontgeuring. Bijna alle luchtreinigers bezitten een geurfilter. Het geurfilter wordt bij aanschaf van een luchtreiniger meegeleverd. Geurfilters zijn ook verkrijgbaar als vervangingsfilters.

Geurhinder

Geurhinder kan diverse oorzaken hebben. Geurhinder in een binnenruimte is in veel gevallen van buiten afkomstig: verkeer, industrie, landbouw (bemesting), veeteelt (stallen en megastallen), afvalverwerking, waterzuivering. Geurhinder kan ook in het binnenklimaat zelf veroorzaakt worden: sigarettenrook, kookluchtjes, transpiratiegeuren, geuren van dieren. Een luchtreiniger met geurfilter of plasma ionisator verwijdert geuren uit de lucht. De kwalijke geuren worden afgebroken en definitief verwijderd. Een luchtverfrisser maskeert de geuren door het verspreiden van een aangename geurstof.

Geurhouder

Diverse huishoudelijke luchtbevochtigers zijn uitgerust met een geurhouder. Deze zogenaamde luchtwassers voorzien droge lucht van vocht en verspreiden tegelijkertijd een frisse geur in de lucht wanneer een flesje etherische olie in de geurhouder geplaatst wordt. Men kan kiezen uit een reeks geuren waardoor het binnenklimaat een persoonlijk tintje krijgt.

Geurkaarsen

Geurkaarsen bevatten geurstoffen die geleidelijk vrijkomen wanneer de kaarsen branden. Het aanbod geurkaarsen met verschillende geuren is groot. Geurkaarsen worden gebruikt om een kamer van een persoonlijk luchtje te voorzien. Geurkaarsen zijn niet geschikt om stankproblemen te verdoezelen. Alleen in een frisse omgeving komt de specifieke geur van een geurkaars goed tot zijn recht.

Geurneutralisator

Geuren neutraliseren is de beste methode om stankoverlast aan te pakken. Een geurneutralisator breekt de geuren af en/of verwijdert deze met behulp van geurfilters. Luchtreinigers die uitgerust zijn met plasma-ionisatie verwijderen geuren actief uit de lucht. Een luchtreiniger met geurfilter vangt de geuren op uit de aangezogen omgevingslucht. Geuren kunnen ook met ozon worden verwijderd. Door zeer krachtige oxidatie worden de geuren afgebroken. Een ozonreiniger is effectief, maar het gebruik vereist deskundigheid. Tijdens ozonreiniging mag een ruimte niet betreden worden.

Geurolie

Geurolie is een aromatische vloeistof voor gebruik in luchtverfrissers en in sommige luchtbevochtigers. Geurolie is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan geuren. Door gebruik van een geurolie kan een binnenruimte voorzien worden van een persoonlijk tintje. Geurolie is verpakt in handige druppelflesjes. Er is slechts weinig olie nodig om de lucht van een aangename geur te voorzien.

Geuroverlast

Geuroverlast door verkeer, landbouw en industrie, geuroverlast door slechte ventilatie. Op talrijke manieren kan men overlast ondervinden door de aanwezigheid van geuren. In woningen in de binnenstad en in woningen nabij drukke verkeerswegen in het buitengebied veroorzaken uitlaatgassen een ongunstig binnenklimaat. De binnenlucht in deze huizen is vaak ongezond en door het binnendringen van verontreinigde lucht spelen stankproblemen voortdurend op. Maar bij onvoldoende ventileren ontstaat ook muffe lucht in huis. Geuren van rotting en schimmels, kookluchtjes en stank van sigarettenrook veroorzaken overlast bij slecht ventileren. Ook in de nabijheid van industrie en grootschalige boerenbedrijven hebben omwonenden regelmatig te maken met geuroverlast.

Geursensor

Sensor die geuren waarneemt door detectie van vluchtige componenten in de lucht. Moderne luchtreinigers zijn vaak voorzien van een geursensor. Tijdens automatische luchtreiniging wordt de intensiteit van lucht reinigen o.a. door de geursensor aangestuurd.

Geurvernietiger

Een bekende geurvernietiger is de ionengenerator. Kwalijke geuren worden krachtig bestreden door de reinigende ionen. Geurvernietigers worden ingezet bij hardnekkige geurproblemen in industriële bedrijven, ziekenhuizen, toiletruimten enz. Andere voorbeelden van geurvernietigers zijn ozongeneratoren en luchtreinigers met plasma-ionisatie of geurfilter.

Geurverspreider

Een andere benaming voor geurverspreider is luchtverfrisser of geurdispenser. Deze handige apparaatjes verspreiden geurstoffen waardoor de binnenruimte een aangename geur krijgt. Iedereen kent de luchtverfrissers die gebruikt worden in een toiletruimte. De geurverspreiders worden daarnaast ook op andere plaatsen ingezet, bijvoorbeeld in kantoren en in winkels. Een aangename geur voegt een extra dimensie toe aan de beleving van een binnenruimte. De juiste geur kan bijdragen aan een aangename sfeer.

Geurverwijderaar

Een geurverwijderaar zuivert een binnenruimte van onaangename geuren. Afhankelijk van het type geurverwijderaar wordt niet alleen de lucht gezuiverd, maar ook stoffering en inboedel worden ontdaan van ongewenste geuren. Een krachtige geurverwijderaar voor gebruik bij calamiteiten wordt ook wel een ozonreiniger genoemd. Voor het verwijderen van geuren in een alledaagse toepassing worden luchtreinigers ingezet. Voor goede geurverwijdering dient de luchtreiniger een geurfilter of een plasma ionisator te bezitten.

Geurvreter

Geurvreters bestaan uit chemische stoffen die ongewenste geurtjes opnemen of de vieze geuren tegengaan door verspreiding van parfum. Geurvreters zijn handig voor gebruik bij kleine stankproblemen. Voor grotere stankproblemen in huis bieden geurvreters geen oplossing, vooral als de muffe luchtjes veroorzaakt worden door een vochtprobleem.

Gevoelstemperatuur

De gevoelstemperatuur is niet de daadwerkelijke temperatuur maar de temperatuur die men ervaart. Op een koude winterdag met veel wind is de gevoelstemperatuur lager dan op een windstille winterdag, terwijl de thermometer dezelfde temperatuur aangeeft. Op een warme dag is de gevoelstemperatuur hoger als ook de luchtvochtigheid hoog is.

Gezonde lucht

Lucht bestaat uit 78% stikstof, 21% zuurstof en de resterende 1% uit edelgassen, waterdamp en koolzuurgas. Gezonde lucht is rijk aan negatieve ionen (zoals in de bergen en aan de kust) en vrij van o.a. fijnstof, pollen en roetdeeltjes. Gezonde lucht in het binnenmilieu heeft een luchtvochtigheid tussen 40% en 60%.

Gezonde lucht in huis

Gezonde lucht in huis bevat voldoende vocht en is vrij van verontreinigingen. Een gezonde luchtvochtigheid bedraagt 40% - 60%. De hoeveelheid CO2 in binnenlucht is een indicatie voor de kwaliteit van ventilatie in huis. Bij hoge CO2-waarden is extra ventilatie vereist. Met behulp van luchtreiniging worden ongewenste luchtverontreinigingen uit huis verwijderd. Indien de luchtreiniger voorzien is van een geurfilter, worden ook ongewenste geuren uit huis verwijderd.

Gezonde luchtvochtigheid

Een gezonde luchtvochtigheid in het binnenklimaat ligt tussen 40% en 60% relatieve luchtvochtigheid. Een lagere waarde dan 40% wijst op droge lucht en een hogere waarde dan 60% wijst op vochtige lucht. Door droge lucht kunnen gezondheidsklachten optreden zoals pijnlijke ogen, neusklachten, keelpijn, huidklachten en vermoeidheid. Als de luchtvochtigheid te hoog is, kunnen schimmels volop groeien. Schimmel in huis kan leiden tot benauwdheidsklachten en allergieklachten. Voor het verkrijgen en behouden van een gezonde luchtvochtigheid kunt u gebruik maken van een luchtbevochtiger of luchtontvochtiger. Welk apparaat u nodig heeft is afhankelijk van de luchtvochtigheid in uw situatie. Met een hygrometer controleert u eenvoudig de luchtvochtigheid.

Gluebord

Een gluebord is een kartonnen plaat met lijmlaag waarop vliegende insecten blijven kleven. De vliegende insecten worden door uv-licht aangetrokken waarna ze op het gluebord gaan zitten. Dit type insectenverdelger wordt ook wel een vliegenlamp genoemd. De glueborden in een vliegenlamp zijn eenvoudig en hygiënisch verwisselbaar. Glueborden worden ook wel lijmborden en kleefplaten genoemd.

Goede luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid in huis en kantoor ligt tussen 40% en 60% (Relatieve luchtvochtigheid). Bij dit vochtgehalte in de lucht voelen de meeste mensen zich prettig. Voor tal van productieprocessen en opslagcondities liggen de waarden van een goede luchtvochtigheid hoger of juist lager. Elke bedrijfstak kent haar eigen optimale vochtomstandigheden voor productie, verwerking, bewerking, en opslag van uiteenlopende producten en materialen. Door het toepassen van luchtbevochtiging - of juist luchtontvochtiging - is de luchtvochtigheid naar wens te sturen.

Goedkope luchtontvochtiger

Luchtontvochtigers zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, en in diverse prijsklassen. Een goedkope luchtontvochtiger heeft doorgaans een lagere ontvochtigingscapaciteit dan een ontvochtiger in een hogere prijsklasse. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen zijn van invloed op de prijs van een luchtontvochtiger.

Graden Celsius

De aanduiding voor temperatuur op de temperatuurschaal volgens Celsius, afgekort als °C.

Gree

Gree is de grootste fabrikant van airconditioners ter wereld. Jaarlijks produceert Gree 50 miljoen airconditioners. Gree is tevens fabrikant van luchtontvochtigers. AirSain heeft een ruim assortiment Gree airco's: airco binnenunits en airco buitenunits, single split airconitioners, multi split airconditioners, airco's voor montage aan de wand of op de vloer en cassette airco's. Tevens verkoop van Gree mobiele airco's en Gree luchtontvochtigers.

Gree airconditioner

Gree is een Chinese onderneming en gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klimaatsystemen. Gree produceert een scala aan airconditioners voor diverse doeleinden. Zowel airconditioners voor gebruik in huis als airconditioners voor bedrijfsruimten. Verschillende airco's zijn: Free Match, Cassette, Single Split, Multi Split, Inverter en mobiele airconditioners. De airco binnenunits en airco buitenunits zijn tevens los verkrijgbaar.
Links: Gree

Gree Free Match

Free Match is een serie airconditioners van de grote Chinese producent Gree. Free Match airconditioners kenmerken zich door de veelzijdigheid. Maar liefst 62 verschillende airco-combinaties zijn mogelijk. Verschillende typen airco-binnenunits kunnen met elkaar gecombineerd worden in één airco-systeem.

Groen UV licht

Groen Ultraviolet licht wordt toegepast in o.a. insectenlampen. Met behulp van het groene UV-licht - met een golflengte van 350 nm en 540 nm - wordt een groot aantal soorten vliegende insecten aangetrokken.

Grondwaterstand

De grondwaterstand is het peil van het water dat zich in de bodem bevindt. De grondwaterstand kan op verschillende lokaties erg variëren. Bij een hoge grondwaterstand ontstaat vochtschade aan kelders indien de buitenwand onvoldoende vochtwerend afgewerkt is. Het grondwater dringt door de keldervloer en kelderwanden naar binnen en veroorzaakt aanzienlijke vochtproblemen. De met vocht verzadigde wanden worden aangetast en vormen een uitstekende groeiplaats voor schimmels. Als niet tijdig de juiste maatregelen worden genomen verspreidt het vochtprobleem zich verder in de woning. De hoge luchtvochtigheid veroorzaakt condensschade, schimmelgroei en onaangename geuren.

Home
Woordenboek
G


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter G

Gebalanceerde ventilatie

Een gebalanceerd ventilatiesysteem blaast automatisch verse buitenlucht in het binnenklimaat en verwijdert vervuilde lucht. Balansventilatie wordt vaak in nieuwe woningen/gebouwen geïnstaleerd. De mechanische aanvoer van verse lucht en mechanische afvoer van binnenlucht zijn daarbij in balans. Bij het uitvallen van gebalanceerde ventilatie is het verversen van de binnenlucht lastiger door het ontbreken van toevoerroosters. In dat geval kunt u een raam op een kier zetten.

Geimpregneerde lijmborden

Een lijmbord geimpregneerd met feromoon verhoogt de aantrekkingskracht voor vliegende insecten.

Geimpregneerde lijmborden met UV-stabilisator

Lijmbord geimpregneerd met feromoon

Geirriteerde luchtwegen

Gevoelige luchtwegen met hoesten en een kriebelend, schurend gevoel tot gevolg. Irritatie aan de luchtwegen ontstaat o.a. door te droge lucht en roken. Ook een slechte luchtkwaliteit kan geïrriteerde luchtwegen veroorzaken. Voor het verhogen van de luchtvochtigheid zet men een luchtbevochtiger in. Voor het verwijderen van verontreinigingen in de lucht kiest men een luchtreiniger.

Geluidsarm

Weinig geluid (dB). Vermelding van geluidsarm bij huishoudelijke apparaten geeft aan dat het apparaat weinig geluid maakt in een bepaalde stand. Over het algemeen zal bij een lagere stand van het apparaat de werking geluidsarm zijn ten opzichte van intensieve werking bij een hoge stand.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel(dBA). Het is de logaritmische verhouding tussen de absolute waarde van de geluidsintensiteit en de intensiteit bij de gehoordrempel. Het geluidsniveau in een normale omgeving varieert tussen ca. 25 en 130 decibel.
Links: Extech

Gemiddelde concentratie fijnstof

Volgens de wettelijke EU norm mag de daggemiddelde concentratie fijnstof op maximaal 35 dagen per jaar niet hoger zijn dan 50 µg/m3. Met een fijnstofmeter meet u de gemiddelde concentratie fijnstof die daadwerkelijk in de lucht aanwezig is.

Genus Spectra

Genus Spectra is de merknaam voor een type elektrische vliegenvanger. Dit type vliegenlamp lokt vliegende insecten met behulp van UV-licht. De insecten blijven achter op de kleeffolie in de lamp. Genus Spectra insectenverdelgers zijn in twee afmetingen verkrijgbaar.

Geur

Geur is een samenstelling van gassen en aërosolen (dat zijn kleine deeltjes in vloeibare en vaste vorm) die vrijkomen door verdamping uit een stof. Via reukcellen in de neus kan men geuren onderscheiden.

Geurcirkel

De geurcirkel geeft de afstand aan waarbij geuren nog worden waargenomen. Het begrip geurcirkel wordt vaak gebruikt om stankproblemen die door veehouderijen worden veroorzaakt in kaart te brengen.

Geurdispenser

Een geurdispenser is een doseerapparaatje voor het verspreiden van geurstoffen. De geurdispenser die iedereen kent is de traditionele luchtverfrisser. Automatische luchtverfrissers dienen als geurdispenser in toiletruimten en in kleedruimten van gymlokalen en sportzalen. Ook diverse luchtbevochtigers zijn voorzien van een geurdsipenser. Een lage dosering etherische olie aan het water toevoegen en de binnenruimte krijgt direct een persoonlijk tintje.

Geurdispensor

Een geurdispensor is een luchtverfrisser. Een flacon met geurstof wordt in een dispensor geplaatst welke gedoseerd de geurstof in de ruimte verspreid. Ook diverse luchtbevochtigers zijn voorzien van een geurdispensor. Naast verhoging van de luchtvochtigheid wordt tevens een aangename geur in de kamer verspreid. Voor navulling van geurdispensors zijn flacons met etherische oliën los verkrijgbaar.

Geurdrempel

De geurdrempel heeft betrekking op de laagste concentratie van een gasvormige stof in de lucht die voor de mens waarneembaar is. Bij het vaststellen van geurdrempels wordt bepaald bij welke minimale concentratie men de geurstoffen nog ruikt. Niet iedereen ruikt een stof met dezelfde intensiteit.

Geurfilter

Een geurfilter van een luchtreiniger elimineert geuren. Het geurfilter kan een koolstoffilter zijn dat geuren absorbeert of een filter met een andere technologie voor ontgeuring. Bijna alle luchtreinigers bezitten een geurfilter. Het geurfilter wordt bij aanschaf van een luchtreiniger meegeleverd. Geurfilters zijn ook verkrijgbaar als vervangingsfilters.

Geurhinder

Geurhinder kan diverse oorzaken hebben. Geurhinder in een binnenruimte is in veel gevallen van buiten afkomstig: verkeer, industrie, landbouw (bemesting), veeteelt (stallen en megastallen), afvalverwerking, waterzuivering. Geurhinder kan ook in het binnenklimaat zelf veroorzaakt worden: sigarettenrook, kookluchtjes, transpiratiegeuren, geuren van dieren. Een luchtreiniger met geurfilter of plasma ionisator verwijdert geuren uit de lucht. De kwalijke geuren worden afgebroken en definitief verwijderd. Een luchtverfrisser maskeert de geuren door het verspreiden van een aangename geurstof.

Geurhouder

Diverse huishoudelijke luchtbevochtigers zijn uitgerust met een geurhouder. Deze zogenaamde luchtwassers voorzien droge lucht van vocht en verspreiden tegelijkertijd een frisse geur in de lucht wanneer een flesje etherische olie in de geurhouder geplaatst wordt. Men kan kiezen uit een reeks geuren waardoor het binnenklimaat een persoonlijk tintje krijgt.

Geurkaarsen

Geurkaarsen bevatten geurstoffen die geleidelijk vrijkomen wanneer de kaarsen branden. Het aanbod geurkaarsen met verschillende geuren is groot. Geurkaarsen worden gebruikt om een kamer van een persoonlijk luchtje te voorzien. Geurkaarsen zijn niet geschikt om stankproblemen te verdoezelen. Alleen in een frisse omgeving komt de specifieke geur van een geurkaars goed tot zijn recht.

Geurneutralisator

Geuren neutraliseren is de beste methode om stankoverlast aan te pakken. Een geurneutralisator breekt de geuren af en/of verwijdert deze met behulp van geurfilters. Luchtreinigers die uitgerust zijn met plasma-ionisatie verwijderen geuren actief uit de lucht. Een luchtreiniger met geurfilter vangt de geuren op uit de aangezogen omgevingslucht. Geuren kunnen ook met ozon worden verwijderd. Door zeer krachtige oxidatie worden de geuren afgebroken. Een ozonreiniger is effectief, maar het gebruik vereist deskundigheid. Tijdens ozonreiniging mag een ruimte niet betreden worden.

Geurolie

Geurolie is een aromatische vloeistof voor gebruik in luchtverfrissers en in sommige luchtbevochtigers. Geurolie is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan geuren. Door gebruik van een geurolie kan een binnenruimte voorzien worden van een persoonlijk tintje. Geurolie is verpakt in handige druppelflesjes. Er is slechts weinig olie nodig om de lucht van een aangename geur te voorzien.

Geuroverlast

Geuroverlast door verkeer, landbouw en industrie, geuroverlast door slechte ventilatie. Op talrijke manieren kan men overlast ondervinden door de aanwezigheid van geuren. In woningen in de binnenstad en in woningen nabij drukke verkeerswegen in het buitengebied veroorzaken uitlaatgassen een ongunstig binnenklimaat. De binnenlucht in deze huizen is vaak ongezond en door het binnendringen van verontreinigde lucht spelen stankproblemen voortdurend op. Maar bij onvoldoende ventileren ontstaat ook muffe lucht in huis. Geuren van rotting en schimmels, kookluchtjes en stank van sigarettenrook veroorzaken overlast bij slecht ventileren. Ook in de nabijheid van industrie en grootschalige boerenbedrijven hebben omwonenden regelmatig te maken met geuroverlast.

Geursensor

Sensor die geuren waarneemt door detectie van vluchtige componenten in de lucht. Moderne luchtreinigers zijn vaak voorzien van een geursensor. Tijdens automatische luchtreiniging wordt de intensiteit van lucht reinigen o.a. door de geursensor aangestuurd.

Geurvernietiger

Een bekende geurvernietiger is de ionengenerator. Kwalijke geuren worden krachtig bestreden door de reinigende ionen. Geurvernietigers worden ingezet bij hardnekkige geurproblemen in industriële bedrijven, ziekenhuizen, toiletruimten enz. Andere voorbeelden van geurvernietigers zijn ozongeneratoren en luchtreinigers met plasma-ionisatie of geurfilter.

Geurverspreider

Een andere benaming voor geurverspreider is luchtverfrisser of geurdispenser. Deze handige apparaatjes verspreiden geurstoffen waardoor de binnenruimte een aangename geur krijgt. Iedereen kent de luchtverfrissers die gebruikt worden in een toiletruimte. De geurverspreiders worden daarnaast ook op andere plaatsen ingezet, bijvoorbeeld in kantoren en in winkels. Een aangename geur voegt een extra dimensie toe aan de beleving van een binnenruimte. De juiste geur kan bijdragen aan een aangename sfeer.

Geurverwijderaar

Een geurverwijderaar zuivert een binnenruimte van onaangename geuren. Afhankelijk van het type geurverwijderaar wordt niet alleen de lucht gezuiverd, maar ook stoffering en inboedel worden ontdaan van ongewenste geuren. Een krachtige geurverwijderaar voor gebruik bij calamiteiten wordt ook wel een ozonreiniger genoemd. Voor het verwijderen van geuren in een alledaagse toepassing worden luchtreinigers ingezet. Voor goede geurverwijdering dient de luchtreiniger een geurfilter of een plasma ionisator te bezitten.

Geurvreter

Geurvreters bestaan uit chemische stoffen die ongewenste geurtjes opnemen of de vieze geuren tegengaan door verspreiding van parfum. Geurvreters zijn handig voor gebruik bij kleine stankproblemen. Voor grotere stankproblemen in huis bieden geurvreters geen oplossing, vooral als de muffe luchtjes veroorzaakt worden door een vochtprobleem.

Gevoelstemperatuur

De gevoelstemperatuur is niet de daadwerkelijke temperatuur maar de temperatuur die men ervaart. Op een koude winterdag met veel wind is de gevoelstemperatuur lager dan op een windstille winterdag, terwijl de thermometer dezelfde temperatuur aangeeft. Op een warme dag is de gevoelstemperatuur hoger als ook de luchtvochtigheid hoog is.

Gezonde lucht

Lucht bestaat uit 78% stikstof, 21% zuurstof en de resterende 1% uit edelgassen, waterdamp en koolzuurgas. Gezonde lucht is rijk aan negatieve ionen (zoals in de bergen en aan de kust) en vrij van o.a. fijnstof, pollen en roetdeeltjes. Gezonde lucht in het binnenmilieu heeft een luchtvochtigheid tussen 40% en 60%.

Gezonde lucht in huis

Gezonde lucht in huis bevat voldoende vocht en is vrij van verontreinigingen. Een gezonde luchtvochtigheid bedraagt 40% - 60%. De hoeveelheid CO2 in binnenlucht is een indicatie voor de kwaliteit van ventilatie in huis. Bij hoge CO2-waarden is extra ventilatie vereist. Met behulp van luchtreiniging worden ongewenste luchtverontreinigingen uit huis verwijderd. Indien de luchtreiniger voorzien is van een geurfilter, worden ook ongewenste geuren uit huis verwijderd.

Gezonde luchtvochtigheid

Een gezonde luchtvochtigheid in het binnenklimaat ligt tussen 40% en 60% relatieve luchtvochtigheid. Een lagere waarde dan 40% wijst op droge lucht en een hogere waarde dan 60% wijst op vochtige lucht. Door droge lucht kunnen gezondheidsklachten optreden zoals pijnlijke ogen, neusklachten, keelpijn, huidklachten en vermoeidheid. Als de luchtvochtigheid te hoog is, kunnen schimmels volop groeien. Schimmel in huis kan leiden tot benauwdheidsklachten en allergieklachten. Voor het verkrijgen en behouden van een gezonde luchtvochtigheid kunt u gebruik maken van een luchtbevochtiger of luchtontvochtiger. Welk apparaat u nodig heeft is afhankelijk van de luchtvochtigheid in uw situatie. Met een hygrometer controleert u eenvoudig de luchtvochtigheid.

Gluebord

Een gluebord is een kartonnen plaat met lijmlaag waarop vliegende insecten blijven kleven. De vliegende insecten worden door uv-licht aangetrokken waarna ze op het gluebord gaan zitten. Dit type insectenverdelger wordt ook wel een vliegenlamp genoemd. De glueborden in een vliegenlamp zijn eenvoudig en hygiënisch verwisselbaar. Glueborden worden ook wel lijmborden en kleefplaten genoemd.

Goede luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid in huis en kantoor ligt tussen 40% en 60% (Relatieve luchtvochtigheid). Bij dit vochtgehalte in de lucht voelen de meeste mensen zich prettig. Voor tal van productieprocessen en opslagcondities liggen de waarden van een goede luchtvochtigheid hoger of juist lager. Elke bedrijfstak kent haar eigen optimale vochtomstandigheden voor productie, verwerking, bewerking, en opslag van uiteenlopende producten en materialen. Door het toepassen van luchtbevochtiging - of juist luchtontvochtiging - is de luchtvochtigheid naar wens te sturen.

Goedkope luchtontvochtiger

Luchtontvochtigers zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, en in diverse prijsklassen. Een goedkope luchtontvochtiger heeft doorgaans een lagere ontvochtigingscapaciteit dan een ontvochtiger in een hogere prijsklasse. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen zijn van invloed op de prijs van een luchtontvochtiger.

Graden Celsius

De aanduiding voor temperatuur op de temperatuurschaal volgens Celsius, afgekort als °C.

Gree

Gree is de grootste fabrikant van airconditioners ter wereld. Jaarlijks produceert Gree 50 miljoen airconditioners. Gree is tevens fabrikant van luchtontvochtigers. AirSain heeft een ruim assortiment Gree airco's: airco binnenunits en airco buitenunits, single split airconitioners, multi split airconditioners, airco's voor montage aan de wand of op de vloer en cassette airco's. Tevens verkoop van Gree mobiele airco's en Gree luchtontvochtigers.

Gree airconditioner

Gree is een Chinese onderneming en gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klimaatsystemen. Gree produceert een scala aan airconditioners voor diverse doeleinden. Zowel airconditioners voor gebruik in huis als airconditioners voor bedrijfsruimten. Verschillende airco's zijn: Free Match, Cassette, Single Split, Multi Split, Inverter en mobiele airconditioners. De airco binnenunits en airco buitenunits zijn tevens los verkrijgbaar.
Links: Gree

Gree Free Match

Free Match is een serie airconditioners van de grote Chinese producent Gree. Free Match airconditioners kenmerken zich door de veelzijdigheid. Maar liefst 62 verschillende airco-combinaties zijn mogelijk. Verschillende typen airco-binnenunits kunnen met elkaar gecombineerd worden in één airco-systeem.

Groen UV licht

Groen Ultraviolet licht wordt toegepast in o.a. insectenlampen. Met behulp van het groene UV-licht - met een golflengte van 350 nm en 540 nm - wordt een groot aantal soorten vliegende insecten aangetrokken.

Grondwaterstand

De grondwaterstand is het peil van het water dat zich in de bodem bevindt. De grondwaterstand kan op verschillende lokaties erg variëren. Bij een hoge grondwaterstand ontstaat vochtschade aan kelders indien de buitenwand onvoldoende vochtwerend afgewerkt is. Het grondwater dringt door de keldervloer en kelderwanden naar binnen en veroorzaakt aanzienlijke vochtproblemen. De met vocht verzadigde wanden worden aangetast en vormen een uitstekende groeiplaats voor schimmels. Als niet tijdig de juiste maatregelen worden genomen verspreidt het vochtprobleem zich verder in de woning. De hoge luchtvochtigheid veroorzaakt condensschade, schimmelgroei en onaangename geuren.
VOCHTIGE LUCHT
DROGE LUCHT
FIJNSTOF EN ALLERGIE
VENTILATIE
METEN
VERWARMING
DESINFECTIE STERILISATIE
AIRCONDITIONERS
GEUR OF STANK
VLIEGENVANGER

OKTOBER 2021

Gratis

TFA Thermo Hygro Climate met logo
t.w.v. € 23,90 bij bestellingen vanaf € 299,00

  
Home
G


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter G

Gebalanceerde ventilatie

Een gebalanceerd ventilatiesysteem blaast automatisch verse buitenlucht in het binnenklimaat en verwijdert vervuilde lucht. Balansventilatie wordt vaak in nieuwe woningen/gebouwen geïnstaleerd. De mechanische aanvoer van verse lucht en mechanische afvoer van binnenlucht zijn daarbij in balans. Bij het uitvallen van gebalanceerde ventilatie is het verversen van de binnenlucht lastiger door het ontbreken van toevoerroosters. In dat geval kunt u een raam op een kier zetten.

Geimpregneerde lijmborden

Een lijmbord geimpregneerd met feromoon verhoogt de aantrekkingskracht voor vliegende insecten.

Geimpregneerde lijmborden met UV-stabilisator

Lijmbord geimpregneerd met feromoon

Geirriteerde luchtwegen

Gevoelige luchtwegen met hoesten en een kriebelend, schurend gevoel tot gevolg. Irritatie aan de luchtwegen ontstaat o.a. door te droge lucht en roken. Ook een slechte luchtkwaliteit kan geïrriteerde luchtwegen veroorzaken. Voor het verhogen van de luchtvochtigheid zet men een luchtbevochtiger in. Voor het verwijderen van verontreinigingen in de lucht kiest men een luchtreiniger.

Geluidsarm

Weinig geluid (dB). Vermelding van geluidsarm bij huishoudelijke apparaten geeft aan dat het apparaat weinig geluid maakt in een bepaalde stand. Over het algemeen zal bij een lagere stand van het apparaat de werking geluidsarm zijn ten opzichte van intensieve werking bij een hoge stand.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel(dBA). Het is de logaritmische verhouding tussen de absolute waarde van de geluidsintensiteit en de intensiteit bij de gehoordrempel. Het geluidsniveau in een normale omgeving varieert tussen ca. 25 en 130 decibel.
Links: Extech

Gemiddelde concentratie fijnstof

Volgens de wettelijke EU norm mag de daggemiddelde concentratie fijnstof op maximaal 35 dagen per jaar niet hoger zijn dan 50 µg/m3. Met een fijnstofmeter meet u de gemiddelde concentratie fijnstof die daadwerkelijk in de lucht aanwezig is.

Genus Spectra

Genus Spectra is de merknaam voor een type elektrische vliegenvanger. Dit type vliegenlamp lokt vliegende insecten met behulp van UV-licht. De insecten blijven achter op de kleeffolie in de lamp. Genus Spectra insectenverdelgers zijn in twee afmetingen verkrijgbaar.

Geur

Geur is een samenstelling van gassen en aërosolen (dat zijn kleine deeltjes in vloeibare en vaste vorm) die vrijkomen door verdamping uit een stof. Via reukcellen in de neus kan men geuren onderscheiden.

Geurcirkel

De geurcirkel geeft de afstand aan waarbij geuren nog worden waargenomen. Het begrip geurcirkel wordt vaak gebruikt om stankproblemen die door veehouderijen worden veroorzaakt in kaart te brengen.

Geurdispenser

Een geurdispenser is een doseerapparaatje voor het verspreiden van geurstoffen. De geurdispenser die iedereen kent is de traditionele luchtverfrisser. Automatische luchtverfrissers dienen als geurdispenser in toiletruimten en in kleedruimten van gymlokalen en sportzalen. Ook diverse luchtbevochtigers zijn voorzien van een geurdsipenser. Een lage dosering etherische olie aan het water toevoegen en de binnenruimte krijgt direct een persoonlijk tintje.

Geurdispensor

Een geurdispensor is een luchtverfrisser. Een flacon met geurstof wordt in een dispensor geplaatst welke gedoseerd de geurstof in de ruimte verspreid. Ook diverse luchtbevochtigers zijn voorzien van een geurdispensor. Naast verhoging van de luchtvochtigheid wordt tevens een aangename geur in de kamer verspreid. Voor navulling van geurdispensors zijn flacons met etherische oliën los verkrijgbaar.

Geurdrempel

De geurdrempel heeft betrekking op de laagste concentratie van een gasvormige stof in de lucht die voor de mens waarneembaar is. Bij het vaststellen van geurdrempels wordt bepaald bij welke minimale concentratie men de geurstoffen nog ruikt. Niet iedereen ruikt een stof met dezelfde intensiteit.

Geurfilter

Een geurfilter van een luchtreiniger elimineert geuren. Het geurfilter kan een koolstoffilter zijn dat geuren absorbeert of een filter met een andere technologie voor ontgeuring. Bijna alle luchtreinigers bezitten een geurfilter. Het geurfilter wordt bij aanschaf van een luchtreiniger meegeleverd. Geurfilters zijn ook verkrijgbaar als vervangingsfilters.

Geurhinder

Geurhinder kan diverse oorzaken hebben. Geurhinder in een binnenruimte is in veel gevallen van buiten afkomstig: verkeer, industrie, landbouw (bemesting), veeteelt (stallen en megastallen), afvalverwerking, waterzuivering. Geurhinder kan ook in het binnenklimaat zelf veroorzaakt worden: sigarettenrook, kookluchtjes, transpiratiegeuren, geuren van dieren. Een luchtreiniger met geurfilter of plasma ionisator verwijdert geuren uit de lucht. De kwalijke geuren worden afgebroken en definitief verwijderd. Een luchtverfrisser maskeert de geuren door het verspreiden van een aangename geurstof.

Geurhouder

Diverse huishoudelijke luchtbevochtigers zijn uitgerust met een geurhouder. Deze zogenaamde luchtwassers voorzien droge lucht van vocht en verspreiden tegelijkertijd een frisse geur in de lucht wanneer een flesje etherische olie in de geurhouder geplaatst wordt. Men kan kiezen uit een reeks geuren waardoor het binnenklimaat een persoonlijk tintje krijgt.

Geurkaarsen

Geurkaarsen bevatten geurstoffen die geleidelijk vrijkomen wanneer de kaarsen branden. Het aanbod geurkaarsen met verschillende geuren is groot. Geurkaarsen worden gebruikt om een kamer van een persoonlijk luchtje te voorzien. Geurkaarsen zijn niet geschikt om stankproblemen te verdoezelen. Alleen in een frisse omgeving komt de specifieke geur van een geurkaars goed tot zijn recht.

Geurneutralisator

Geuren neutraliseren is de beste methode om stankoverlast aan te pakken. Een geurneutralisator breekt de geuren af en/of verwijdert deze met behulp van geurfilters. Luchtreinigers die uitgerust zijn met plasma-ionisatie verwijderen geuren actief uit de lucht. Een luchtreiniger met geurfilter vangt de geuren op uit de aangezogen omgevingslucht. Geuren kunnen ook met ozon worden verwijderd. Door zeer krachtige oxidatie worden de geuren afgebroken. Een ozonreiniger is effectief, maar het gebruik vereist deskundigheid. Tijdens ozonreiniging mag een ruimte niet betreden worden.

Geurolie

Geurolie is een aromatische vloeistof voor gebruik in luchtverfrissers en in sommige luchtbevochtigers. Geurolie is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan geuren. Door gebruik van een geurolie kan een binnenruimte voorzien worden van een persoonlijk tintje. Geurolie is verpakt in handige druppelflesjes. Er is slechts weinig olie nodig om de lucht van een aangename geur te voorzien.

Geuroverlast

Geuroverlast door verkeer, landbouw en industrie, geuroverlast door slechte ventilatie. Op talrijke manieren kan men overlast ondervinden door de aanwezigheid van geuren. In woningen in de binnenstad en in woningen nabij drukke verkeerswegen in het buitengebied veroorzaken uitlaatgassen een ongunstig binnenklimaat. De binnenlucht in deze huizen is vaak ongezond en door het binnendringen van verontreinigde lucht spelen stankproblemen voortdurend op. Maar bij onvoldoende ventileren ontstaat ook muffe lucht in huis. Geuren van rotting en schimmels, kookluchtjes en stank van sigarettenrook veroorzaken overlast bij slecht ventileren. Ook in de nabijheid van industrie en grootschalige boerenbedrijven hebben omwonenden regelmatig te maken met geuroverlast.

Geursensor

Sensor die geuren waarneemt door detectie van vluchtige componenten in de lucht. Moderne luchtreinigers zijn vaak voorzien van een geursensor. Tijdens automatische luchtreiniging wordt de intensiteit van lucht reinigen o.a. door de geursensor aangestuurd.

Geurvernietiger

Een bekende geurvernietiger is de ionengenerator. Kwalijke geuren worden krachtig bestreden door de reinigende ionen. Geurvernietigers worden ingezet bij hardnekkige geurproblemen in industriële bedrijven, ziekenhuizen, toiletruimten enz. Andere voorbeelden van geurvernietigers zijn ozongeneratoren en luchtreinigers met plasma-ionisatie of geurfilter.

Geurverspreider

Een andere benaming voor geurverspreider is luchtverfrisser of geurdispenser. Deze handige apparaatjes verspreiden geurstoffen waardoor de binnenruimte een aangename geur krijgt. Iedereen kent de luchtverfrissers die gebruikt worden in een toiletruimte. De geurverspreiders worden daarnaast ook op andere plaatsen ingezet, bijvoorbeeld in kantoren en in winkels. Een aangename geur voegt een extra dimensie toe aan de beleving van een binnenruimte. De juiste geur kan bijdragen aan een aangename sfeer.

Geurverwijderaar

Een geurverwijderaar zuivert een binnenruimte van onaangename geuren. Afhankelijk van het type geurverwijderaar wordt niet alleen de lucht gezuiverd, maar ook stoffering en inboedel worden ontdaan van ongewenste geuren. Een krachtige geurverwijderaar voor gebruik bij calamiteiten wordt ook wel een ozonreiniger genoemd. Voor het verwijderen van geuren in een alledaagse toepassing worden luchtreinigers ingezet. Voor goede geurverwijdering dient de luchtreiniger een geurfilter of een plasma ionisator te bezitten.

Geurvreter

Geurvreters bestaan uit chemische stoffen die ongewenste geurtjes opnemen of de vieze geuren tegengaan door verspreiding van parfum. Geurvreters zijn handig voor gebruik bij kleine stankproblemen. Voor grotere stankproblemen in huis bieden geurvreters geen oplossing, vooral als de muffe luchtjes veroorzaakt worden door een vochtprobleem.

Gevoelstemperatuur

De gevoelstemperatuur is niet de daadwerkelijke temperatuur maar de temperatuur die men ervaart. Op een koude winterdag met veel wind is de gevoelstemperatuur lager dan op een windstille winterdag, terwijl de thermometer dezelfde temperatuur aangeeft. Op een warme dag is de gevoelstemperatuur hoger als ook de luchtvochtigheid hoog is.

Gezonde lucht

Lucht bestaat uit 78% stikstof, 21% zuurstof en de resterende 1% uit edelgassen, waterdamp en koolzuurgas. Gezonde lucht is rijk aan negatieve ionen (zoals in de bergen en aan de kust) en vrij van o.a. fijnstof, pollen en roetdeeltjes. Gezonde lucht in het binnenmilieu heeft een luchtvochtigheid tussen 40% en 60%.

Gezonde lucht in huis

Gezonde lucht in huis bevat voldoende vocht en is vrij van verontreinigingen. Een gezonde luchtvochtigheid bedraagt 40% - 60%. De hoeveelheid CO2 in binnenlucht is een indicatie voor de kwaliteit van ventilatie in huis. Bij hoge CO2-waarden is extra ventilatie vereist. Met behulp van luchtreiniging worden ongewenste luchtverontreinigingen uit huis verwijderd. Indien de luchtreiniger voorzien is van een geurfilter, worden ook ongewenste geuren uit huis verwijderd.

Gezonde luchtvochtigheid

Een gezonde luchtvochtigheid in het binnenklimaat ligt tussen 40% en 60% relatieve luchtvochtigheid. Een lagere waarde dan 40% wijst op droge lucht en een hogere waarde dan 60% wijst op vochtige lucht. Door droge lucht kunnen gezondheidsklachten optreden zoals pijnlijke ogen, neusklachten, keelpijn, huidklachten en vermoeidheid. Als de luchtvochtigheid te hoog is, kunnen schimmels volop groeien. Schimmel in huis kan leiden tot benauwdheidsklachten en allergieklachten. Voor het verkrijgen en behouden van een gezonde luchtvochtigheid kunt u gebruik maken van een luchtbevochtiger of luchtontvochtiger. Welk apparaat u nodig heeft is afhankelijk van de luchtvochtigheid in uw situatie. Met een hygrometer controleert u eenvoudig de luchtvochtigheid.

Gluebord

Een gluebord is een kartonnen plaat met lijmlaag waarop vliegende insecten blijven kleven. De vliegende insecten worden door uv-licht aangetrokken waarna ze op het gluebord gaan zitten. Dit type insectenverdelger wordt ook wel een vliegenlamp genoemd. De glueborden in een vliegenlamp zijn eenvoudig en hygiënisch verwisselbaar. Glueborden worden ook wel lijmborden en kleefplaten genoemd.

Goede luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid in huis en kantoor ligt tussen 40% en 60% (Relatieve luchtvochtigheid). Bij dit vochtgehalte in de lucht voelen de meeste mensen zich prettig. Voor tal van productieprocessen en opslagcondities liggen de waarden van een goede luchtvochtigheid hoger of juist lager. Elke bedrijfstak kent haar eigen optimale vochtomstandigheden voor productie, verwerking, bewerking, en opslag van uiteenlopende producten en materialen. Door het toepassen van luchtbevochtiging - of juist luchtontvochtiging - is de luchtvochtigheid naar wens te sturen.

Goedkope luchtontvochtiger

Luchtontvochtigers zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, en in diverse prijsklassen. Een goedkope luchtontvochtiger heeft doorgaans een lagere ontvochtigingscapaciteit dan een ontvochtiger in een hogere prijsklasse. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen zijn van invloed op de prijs van een luchtontvochtiger.

Graden Celsius

De aanduiding voor temperatuur op de temperatuurschaal volgens Celsius, afgekort als °C.

Gree

Gree is de grootste fabrikant van airconditioners ter wereld. Jaarlijks produceert Gree 50 miljoen airconditioners. Gree is tevens fabrikant van luchtontvochtigers. AirSain heeft een ruim assortiment Gree airco's: airco binnenunits en airco buitenunits, single split airconitioners, multi split airconditioners, airco's voor montage aan de wand of op de vloer en cassette airco's. Tevens verkoop van Gree mobiele airco's en Gree luchtontvochtigers.

Gree airconditioner

Gree is een Chinese onderneming en gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van klimaatsystemen. Gree produceert een scala aan airconditioners voor diverse doeleinden. Zowel airconditioners voor gebruik in huis als airconditioners voor bedrijfsruimten. Verschillende airco's zijn: Free Match, Cassette, Single Split, Multi Split, Inverter en mobiele airconditioners. De airco binnenunits en airco buitenunits zijn tevens los verkrijgbaar.
Links: Gree

Gree Free Match

Free Match is een serie airconditioners van de grote Chinese producent Gree. Free Match airconditioners kenmerken zich door de veelzijdigheid. Maar liefst 62 verschillende airco-combinaties zijn mogelijk. Verschillende typen airco-binnenunits kunnen met elkaar gecombineerd worden in één airco-systeem.

Groen UV licht

Groen Ultraviolet licht wordt toegepast in o.a. insectenlampen. Met behulp van het groene UV-licht - met een golflengte van 350 nm en 540 nm - wordt een groot aantal soorten vliegende insecten aangetrokken.

Grondwaterstand

De grondwaterstand is het peil van het water dat zich in de bodem bevindt. De grondwaterstand kan op verschillende lokaties erg variëren. Bij een hoge grondwaterstand ontstaat vochtschade aan kelders indien de buitenwand onvoldoende vochtwerend afgewerkt is. Het grondwater dringt door de keldervloer en kelderwanden naar binnen en veroorzaakt aanzienlijke vochtproblemen. De met vocht verzadigde wanden worden aangetast en vormen een uitstekende groeiplaats voor schimmels. Als niet tijdig de juiste maatregelen worden genomen verspreidt het vochtprobleem zich verder in de woning. De hoge luchtvochtigheid veroorzaakt condensschade, schimmelgroei en onaangename geuren.

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Rubrieken


Klantenservice


© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 22 oktober 2021 Sitemap

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Klantenservice

Rubrieken

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 22 oktober 2021 Sitemap

Rubrieken

Klantenservice

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 22 oktober 2021 Sitemap