Woorden met p
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
AirSain
voor gezonde lucht
Over Airsain
Contact
VacaturesHome
Woordenboek
P


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter P

PAK

PAK staat voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Deze organische verbindingen komen vrij bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen, bijvoorbeeld brandstoffen. PAK's worden in de lucht verspreidt door verkeer, industrie en verwarmingsinstallaties in woningen en andere gebouwen. PAK's zijn toxische stoffen en een aantal daarvan zijn mogelijk carcinogeen.

Papierstof

Papierstof komt vrij tijdens het verwerken en bewerken van karton, papier en papierproducten. Papierstof bestaat uit zeer kleine stofdeeltjes die zich makkelijk door een ruimte verspreiden. Een goede luchtreiniger verwijdert het papierstof snel uit de lucht. Hierdoor wordt voorkomen dat men het stof intensief inademt.

Papiervisjes

Papiervisjes lijken erg veel op zilvervisjes. Papiervisjes houden echter van een droge omgeving, terwijl zilvervisjes vaak voorkomen in een vochtige woning. Papiervisjes voeden zich met papiervezels en cellulose uit boeken en andere materialen van papier. Met luchtontvochtiging wordt het binnenklimaat ongunstig gemaakt voor zilvervisjes. Papiervisjes worden voornamelijk bestreden met bestrijdingsmiddelen.

Parker snelkoppeling

Aansluiting die het mogelijk maakt om b.v. een airconditioner snel en eenvoudig te installeren.
Links: Zibro

Parketvloer en vocht

Een parketvloer bestaat uit afzonderlijke houten vloerdelen. Hout is een natuurlijk materiaal en is zeer gevoelig voor vocht. Wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte hoog is, bestaat de kans dat een parketvloer bol komt te staan. Door inwerking van vocht zet de parketvloer uit en sluit zichzelf tussen muren op. Omdat de uitzetting zó sterk is, drukt de parketvloer zichzelf omhoog. Als de luchtvochtigheid te laag is, geeft een parketvloer vocht aan de omgevingslucht af. Door uitdroging komt er spanning op de houten vloerdelen te staan waardoor grote krimpscheuren kunnen ontstaan. Om zicht te houden op de luchtvochtigheid in huis schaft men een hygrometer aan. Bij een lage luchtvochtigheid beschermt een luchtbevochtiger de parketvloer voor uitdroging. Een luchtontvochtiger voorkomt overmatig uitzetten van de parketvloer bij een hoge luchtvochtigheid.

Particulate Matter

Particulate Matter(PM) is een Engelse term voor fijnstof. PM10 is het aantal deeltjes kleiner dan 10 micrometer, PM2.5 het aantal fijnstofdeeltjes kleiner dan 2.5 micrometer en PM0,1 het aantal deeltjes kleiner dan 0,1 micrometer (ultra fijn stof). De hoeveelheid fijnstof in lucht meet men eenvoudig met een fijnstofmeter. Diverse luchtreinigers zijn prima in staat om in het binnenklimaat fijnstofdeeltjes uit de lucht te verwijderen.

Partikels

Met partikels worden kleine deeltjes bedoeld. Voorbeelden van partikels in de lucht zijn roetdeeltjes, fijnstofdeeltjes en uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Luchtreinigers met hepafilters en ionisatoren verwijderen partikels uit de lucht.

Permanente bevochtiging

Bevochtiging die 24 uur per etmaal plaatsvindt. Voor langdurig lucht bevochtigen worden grote luchtbevochtigers in een permanente opstelling ingezet. Voor continu bevochtigen is het handig als de bevochtiger uitgerust is met een groot waterreservoir of een automatische vulinrichting.

Permanente ontvochtiging

Ontvochtiging die 24 uur per etmaal plaatsvindt. Voor het ontvochtigen van grote hallen, bedrijfsruimten, opslagplaatsen en zwembadruimten zijn vaste ontvochtigers uiterst geschikt. Dit type luchtontvochtiger heeft een hoge ontvochtigingscapaciteit en voert het aan de lucht onttrokken water automatisch af.

Permanente opstelling

Een vaste opstelling van een ontvochtiger, luchtbevochtiger of airconditioner. Kleine luchtontvochtigers, bevochtigers en mobiele airconditioners zijn eenvoudig en snel verplaatsbaar. Dezelfde apparaten met een hoge capaciteit worden doorgaans in een permanente opstelling geplaatst. Goed voor permanente luchtbehandeling in kantoor, magazijn, klimaatkamer, productieruimte etc.

Piano luchtvochtigheid

Een piano is een prachtig, maar delicaat muziekinstrument. De klimaatomstandigheden in de ruimte waar een piano of vleugel staat opgesteld zijn erg belangrijk voor de staat van het instrument, de stemming en de klankkleur. De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen 50% en 70%. Vooral gedurende het stookseizoen kan de luchtvochtigheid sterk dalen. De droge lucht heeft dan een schadelijke werking op natuurlijke materialen zoals hout en vilt. Door gebruik te maken van een luchtbevochtiger blijft de luchtvochtigheid op peil. Is het binnenklimaat te vochtig? Een luchtontvochtiger verwijdert het overtollige vocht. Het advies luidt: meet regelmatig de luchtvochtigheid met een hygrometer zodat op tijd passende maatregelen getroffen kunnen worden.

Pissebedden

Pissebedden houden van donkere, vochtige omstandigheden in huis. Vooral kelders en kruipruimten zijn voor pissebedden ideale verblijfplaatsen vanwege de vochtige lucht. Goede ventilatie en/of luchtontvochtiging voorkomt overmatig vocht in huis. Hinder van schimmels en insecten neemt af als de luchtvochtigheid voldoende laag blijft. Vochtproblemen effectief aanpakken vormt dus een belangrijke stap in de bestrijding van insecten en aanverwante diertjes.

Plafondventilator

Plafondventilatoren worden centraal in een kamer aan het plafond bevestigd. Plafondventilatoren zijn in diverse maten verkrijgbaar. Dit type ventilator is ook verkrijgbaar met ingebouwde lamp. Een plafondventilator wordt vaak boven het bed gemonteerd of boven een zithoek in de woonkamer.

Plasma generator

Plasma generators worden ingezet voor het verwijderen van ongewenste geuren in het binnenklimaat. Een plasma generator verwijdert de geuren door intensieve ionisatie. Plasma generators worden ingezet bij brandschade en waterschade. De apparaten zijn verder geschikt voor het verwijderen van geuren in bijvoorbeeld restaurants, keukens en toiletruimten. Facilitaire bedrijven zetten plasma generators in bij reinigingswerkzaamheden.

Plasma ionisator

Een plasma-ionisator geeft verontreinigingen in de lucht zoals stofdeeltjes en pollen een positieve lading. De positief geladen verontreinigingen worden in de luchtreiniger verwijderd door een negatief geladen elektrostatisch stoffilter. Een plasma-ionisator wordt o.a. toegepast in moderne Daikin luchtreinigers.

Plasma luchtreiniger

Een plasma luchtreiniger gebruikt niet alleen filters voor luchtreiniging, maar brengt ook voortdurend een grote hoeveelheid luchtzuiverende plasma-ionen in het binnenklimaat. De plasma-ionen verwijderen actief verontreinigingen uit de lucht. Plasma luchtreinigers hebben dus een dubbele luchtzuiverende werking, met behulp van filters én ionen.

Plasma luchtreiniging

Plasma luchtreiniging houdt in dat het werkingsprincipe van luchtzuivering gebaseerd is op de verspreiding van plasma-ionen. Deze plasma-ionen verwijderen verontreinigingen uit de lucht, niet alleen in de nabijheid van de luchtreiniger, maar in de hele ruimte.

Plasma reiniger

Een Plasmacluster luchtreiniger wordt ook wel een Plasma reiniger genoemd. Een Plasma reiniger verspreidt Plasmacluster ionen in de lucht voor luchtreiniging. Deze zuiverende plasma ionen breken verontreinigingen in de omgevingslucht af. Daarnaast zijn Plasma reinigers doorgaans ook in het bezit van een filtersysteem (met HEPA filter). De filters reinigen zeer intensief de lucht die door de luchtreiniger wordt gevoerd. Een dergelijke luchtreiniger heeft dus een tweevoudig systeem voor luchtzuivering.

Plasmacluster

Plasmacluster is een benaming van luchtzuiveringstechnieken behorend bij Sharp luchtreinigers. Afgeleide termen zijn Plasmacluster technologie, Plasmacluster luchtreiniger en Plasmacluster ionen. Bij deze wijze van lucht reinigen worden grote hoeveelheden luchtzuiverende Plasmacluster-ionen in het binnenklimaat verspreid. Deze ionen bestrijden de verontreinigingen in de lucht.

Plasmacluster ionen

Plasmacluster ionen worden door een Plasmacluster luchtreiniger in de lucht gebracht. De luchtzuiverende ionen breken vieze luchtjes en andere verontreinigingen af. Luchtreiniging met Plasmacluster ionen noemt men actieve luchtreiniging. Niet alleen in de luchtreiniger zelf vindt het reinigingsproces plaats, maar ook buiten de luchtreiniger. De Plasmaclusterionen bestrijden in de hele ruimte verontreinigingen in de lucht. De luchtzuiverende ionen verfrissen ook meubelstoffering zoals gordijnen en gestoffeerde meubelen.

Plasmacluster ionisator

Een Plasmacluster ionisator maakt deel uit van een luchtreiniger. Een Plasmacluster luchtreiniger verspreidt positieve en negatieve ionen in de ruimte. Deze ionen breken vieze luchtjes en andere luchtverontreinigingen af. Een luchtreiniger met Plasmacluster ionisator bezit meestal ook een (HEPA-) luchtfilter als aanvullende methode om lucht grondig te reinigen. Plasmacluster ionisatie vindt buiten de luchtreiniger plaats. In de hele ruimte bestrijden de Plasmaclusterionen verontreinigingen in de lucht. De luchtzuiverende ionen verfrissen ook meubelstoffering zoals gordijnen en gestoffeerde meubelen.

Plasmacluster luchtreiniger

Een Plasmacluster luchtreiniger verspreidt Plasmacluster ionen in de lucht voor luchtreiniging. Deze zuiverende plasma ionen breken verontreinigingen in de omgevingslucht af. Daarnaast zijn Plasmacluster luchtreinigers doorgaans ook in het bezit van een filtersysteem (met HEPA filter). De filters reinigen zeer intensief de lucht die door de luchtreiniger wordt gevoerd. Een dergelijke luchtreiniger heeft dus een tweevoudig systeem voor luchtzuivering.

AIRSAIN VOOR UW SHARP PLASMACLUSTER LUCHTREINIGER

Plasmacluster Technologie

Plasmacluster technologie is een unieke manier van luchtreiniging waarbij zuurstof-ionen en waterstof-ionen in de lucht worden verspreid. Deze ionen breken verontreinigingen in de lucht af. Deze techniek is door Sharp ontwikkeld en gepatenteerd. Plasmacluster technologie breekt schadelijke stoffen af zoals sigarettenrook en uitlaatgassen. Bacteriën en virussen worden gedeactiveerd. De plasmaclusterionen verspreiden zich door de gehele ruimte voor grondige reiniging. De voordelen van plasmacluster technologie zijn aangetoond door officiële instellingen.

Plaston group

Bedrijf met twee businessunits waaronder de merken Airoswiss en Boneco. Airoswiss en Boneco zijn merken van luchtbehandelingssystemen. Behorend tot één van deze merken zijn o.a. verkrijgbaar: ultrasone luchtbevochtigers, luchtwassers, koudwater verdampers, stoombevochtigers, hygrometers en thermometers.

PNL

Fabrikant van o.a. insectenlampen. PNL heeft o.a. de merken: Allure, Edge, Excalibur Industrial, Flypod, Flytrap professionel, Halo, Industrial, Luralite Cento, Luralite professionel, PlusLight, Pluszap, Select, Uplighter, Aura, Excalibur Commercial, Exocutor, Flytrap commercial, Focus, Hygenie, Insectaflash, Luralite Plus, Nectar, Pluszap Eco, Satalite en Splashproof.

Pollen

Pollen zijn fijne plantaardige stofdeeltjes afkomstig van bloemen, planten, bomen en grassen. Wanneer gewassen in bloei staan, worden de pollen door de lucht verspreid. Deze in de lucht zwevende pollen zijn de belangrijkste verwekkers van hooikoorts. Pollen is een synoniem voor stuifmeel.

Pollenalarm

Een pollenalarm waarschuwt voor hoge concentraties stuifmeel in de lucht. Al jaren kan op diverse internetsites een pollenalarm worden geraadpleegd. Tegenwoordig is een pollenalarm ook mobiel te raadplegen na downloaden van een App.

Pollenallergie

Een allergie voor stuifmeel van bepaalde bomen, grassen, planten of kruidachtige gewassen wordt ook wel een pollenallergie (hooikoorts) genoemd. Het aantal mensen met een pollenallergie groeit. Vaak voorkomende klachten bij pollenallergie zijn hoofdpijn, verstopte neus, loopneus, niezen, kriebelhoest, vermoeidheid, concentratieproblemen.

Pollenbericht

In een pollenbericht wordt meestal dagelijks de stand van zaken doorgegeven met betrekking tot de hooikoortsverwachting. Welke pollen zijn in de lucht aanwezig en hoeveel hinder kunnen allergiepatiënten ondervinden.

Pollenconcentratie

De pollenconcentratie geeft de hoeveelheid pollen afkomstig van bomen en grassen op een bepaalde plaats in de lucht aan. Vooral in en in de nabijheid van parken, tuinen en velden is de pollenconcentratie in de lucht hoger. Diverse luchtreinigers zijn uitgerust met sensoren en diverse reinigingsprogramma's om de lucht optimaal te zuiveren van allergie veroorzakende pollen (stuifmeel).

Pollenfilter

Een pollenfilter bestaat uit een zeer fijn netwerk van vezels. De afstand tussen de vezels is dermate klein dat pollen niet kunnen passeren. Op tal van plaatsen worden pollenfilters gebruikt: in de auto, in ventilatiesystemen, in raamhorren en in luchtreinigers. Een bekend pollenfilter is het HEPA-filter.

Pollenkalender

De pollenkalender is een schematisch jaaroverzicht waarin de bloeitijd van bomen, grassen en andere gewassen worden afgebeeld. De pollenkalender geeft aan in welke periode van het jaar bepaalde pollen in de lucht aanwezig zijn. Mensen met een pollenallergie kunnen de pollenkalender raadplegen om te zien in welk jaargetijde het best voorzieningen worden getroffen om allergieklachten te beperken.

Pollennieuws

In het pollennieuws vinden mensen met allergie alle informatie die nodig is om zoveel mogelijk klachtenvrij de dag door te komen. Behalve de hoeveelheid en de soort pollen die in de lucht aanwezig zijn, wordt ook het verloop van de bloeitijd van verschillende bomen, planten, grassen en kruiden duidelijk weergegeven.

Pollenradar

De pollenradar is een internetsite met het doel om mensen te informeren over het aantal soorten stuifmeel dat in de lucht aanwezig is en de lokatie waar deze stuifmeelpollen het meest aanwezig zijn. Mensen met allergie kunnen na raadplegen van een pollenradar maatregelen nemen zoals bijvoorbeeld extra medicijnen tegen allergie innemen of kiezen voor een andere reisbestemming.

Pollentelling

Uit een pollentelling blijkt hoeveel en welke pollen op een bepaald moment in de lucht aanwezig zijn. In Nederland worden pollentellingen verricht door o.a. het Leids Universitair medisch Centrum en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Een pollentelling wordt in het bloeiseizoen uitgevoerd om allergiepatiënten voor te lichten.

Pollenverwachting

De pollenverwachting geeft aan hoeveel en welke stuifmeelpollen men in de lucht verwacht. De verwachting is mede afhankelijk van de windrichting, windkracht, neerslagverwachting en bloeiperiode van bomen, kruiden en grassen. Hooikoortspatiënten kunnen dankzij een pollenverwachting voorbereidingen treffen om blootstelling aan de allergenen zo klein mogelijk te houden.

Pollenweerbericht

In een pollenweerbericht wordt meestal dagelijks de stand van zaken doorgegeven met betrekking tot de pollenverwachting. Welke pollen zijn in de lucht aanwezig en hoeveel hinder kunnen allergiepatiënten ondervinden. Op diverse internetsites kan men direct een pollenweerbericht raadplegen.

Pollinosis

Pollinosis is een ander woord voor hooikoorts. Allergie voor boompollen, graspollen en kruidachtige planten. Het stuifmeel wordt door de wind verspreid en leidt bij allergiepatiënten tot hooikoortsklachten als niezen, traanogen, jeuk, verstopte neus of loopneus en kriebelhoest.

Poolklimaat

Het poolklimaat wordt gekenmerkt door zeer lage temperaturen. De warmste maand heeft een gemiddelde temperatuur van minder dan 10ºC. Door de lage temperaturen kunnen er geen planten groeien en zijn de gebieden vrijwel onbewoond.

Portable airco

Een portable airco is handzaam en makkelijk verplaatsbaar. Portable airconditioners zijn ideaal voor het koelen van een slaapkamer, woonkamer en kleine kantoorruimte. De mobiele airco's zijn vaak voorzien van extra functies voor verbetering van de luchtkwaliteit, zoals luchtreiniging en ionisatie. Bekende merken portable airconditioners zijn: Delonghi, Zibro, Sharp, Gree, Whirlpool, Tristar, Domo, Suntec.
Links: Delonghi, Sharp, Zibro

Portable airconditioner

Een portable airconditioner is een verplaatsbare airco. De airco is meestal voorzien van wieltjes voor snel verplaatsen. Vaste installatie van dit type airconditioning is niet nodig. Direct koelen: stekker in het stopcontact en de airco afvoerslang naar buiten steken. De afvoerslang verwijdert warmte en vocht uit het binnenklimaat. Een portable airco zonder buitenunit is het meest verkochte type mobiele airconditioner. Een portable airconditioner met buitenunit noemt men ook wel een mobiele split airconditioner.
Links: Delonghi, Sharp, Zibro

Portable airconditioning

Portable airconditioning is de term voor het aanbod mobiele airconditioners. Deze compacte airconditioners zijn draagbaar en in de meeste gevallen ook verrijdbaar. Portable airconditioning is ideaal voor het tijdelijk koelen van ruimtes in huis, op kantoor of in werkplaatsen.

Portable luchtbevochtiger

Er is een groot aanbod aan portable luchtbevochtigers. Fabrikanten zijn in staat gebleken om kleine apparaten te ontwikkelen met een hoge bevochtigingscapaciteit. De kleinste portable luchtbevochtigers passen zelfs in een reistas en worden in hotelkamers gebruikt. Voor de gemiddelde woonkamer of slaapkamer volstaat het gebruik van een middelgrote, draagbare luchtbevochtiger. Een portable bevochtiger is ook ideaal voor gebruik in kleine kantoorruimten.

Portable luchtontvochtiger

Een portable luchtontvochtiger is compact en makkelijk verplaatsbaar. De draagbare ontvochtiger wordt voornamelijk in huis gebruikt voor ontvochtiging van een woonkamer of slaapkamer, maar ook voor ontvochtiging van de kelder, garage of schuur. Een kleine portable luchtontvochtiger is in staat om ongeveer 10 liter vocht per dag uit een ruimte te verwijderen. Vanwege de geringe afmetingen zijn het ook ideale luchtdrogers voor in een boot, jacht, caravan of camper. Er zijn ook verplaatsbare luchtontvochtigers verkrijgbaar met een ontvochtigingscapaciteit van tientallen liters per dag.

Portable luchtreiniger

Verplaatsbare luchtreinigers worden ook wel portable luchtreinigers genoemd. Het zijn de meest gebruikte luchtreinigers in huis en op de werkplek. Een portable luchtreiniger is direct klaar voor gebruik en daarom zeer praktisch. De meeste portable luchtreinigers zijn tegenwoordig voorzien van extra functies zoals bevochtiging en ionisatie. Portable luchtreinigers zijn een goed alternatief voor complexe reinigingssystemen.

PPM

Parts Per Milion (PPM) is een grootheid waarmee een concentratie wordt aangegeven. 1 PPM is één deel per miljoen delen. De resultaten van luchtmetingen worden veelal uitgedrukt in PPM.

Professioneel bevochtigen

Voor professioneel bevochtigen is een luchtbevochtiger vereist met een hoge bevochtigingscapaciteit. Een professionele bevochtiger vraagt weinig onderhoud en is eenvoudig te bedienen. Voor het bevochtigen van grote bedrijfshallen inclusief bedrijfsprocessen is een uitvoerige bevochtigingsinstallatie noodzakelijk. Voor professionele bevochtiging in kleinere ruimten bieden verplaatsbare bevochtigers uitkomst. Stekkerklare oplossingen en optioneel te voorzien van een vaste aanvoerleiding voor vers water en een afvoerleiding voor spoelwater.

Professioneel lucht ontvochtigen

Professioneel lucht ontvochtigen vergt kennis evenals geschikte apparatuur voor het verwijderen van vocht. Hoeveel vocht moet per dag afgevoerd worden? Bij welke temperatuur wil ik ontvochtigen. Welke ontvochtiger moet ik inzetten? Komt extra vocht vrij tijdens processen? Succesvol professioneel ontvochtigen start met een korte analyse van de omstandigheden in de bedrijfsruimte of opslagruimte. Speciaal voor ontvochtiging in een professionele omgeving zijn er luchtdrogers te koop met capaciteiten tot maar liefst 1000 liter per dag. Deze krachtige luchtontvochtigers zijn voorzien van een vaste waterafvoer.

Professioneel lucht reinigen

Professioneel lucht reinigen wordt op grote schaal én op kleine schaal uitgevoerd. Om de luchtkwaliteit in kantoren, ziekenhuizen en industriële ruimten te optimaliseren worden grote luchtbehandelingskasten geïnstalleerd. Om schadelijke uitstoot van bedrijven te reduceren worden luchtwassers op daken geplaatst waarmee vuile lucht wordt gezuiverd. Bij professionele luchtreiniging op kleine schaal kunt u denken aan luchtzuivering in een behandelruimte van tandarts, fysiotherapeut, pedicure enzovoort.

Professioneel ontvochtigen

Lucht ontvochtigen in professionele binnenruimten zoals bedrijven, magazijnen, musea, binnenzwembaden, winkels, horecabedrijven, overslagbedrijven, klimaatkamers, spuiterijen en bouwprojecten. Professioneel ontvochtigen vereist een kwalitatieve luchtdroger met een hoge ontvochtigingscapaciteit. Professionele luchtontvochtigers zijn geschikt voor langdurige werking en vragen weinig onderhoud. Een lage luchtvochtigheid voorkomt vochtproblemen als condens, schimmels en corrosie. Materiaalkosten en onderhoudskosten blijven laag als de luchtvochtigheid onder controle wordt gehouden. Professioneel ontvochtigen waarborgt bovendien een hygiënisch binnenmilieu en een gezond werkklimaat indien een ruimte te vochtig is.

Professionele bevochtiger

Een professionele bevochtiger heeft een hoge bevochtigingscapaciteit en is geschikt voor gebruik in professionele omgevingen. De professionele luchtbevochtiger vraagt weinig onderhoud en is eenvoudig te bedienen. Dit type luchtbevochtiger is vaak voorzien van een vaste toevoerleiding zodat handmatig bijvullen van water niet nodig is. Waar vinden we professionele bevochtiging? Deze vorm van bevochtiging wordt veel toegepast in grote woningen of appartementen, kantoren, klimaatkamers, musea, industrie, opslag/magazijnen, serverruimtes en grafische industrie.

Professionele luchtontvochtiger

Een professionele luchtontvochtiger is geschikt voor luchtdroging in een industriële of commerciële ruimte. Professionele luchtontvochtigers hebben een hoge ontvochtigingscapaciteit en zijn extra stevig uitgevoerd. De ontvochtigers beschikken doorgaans over een metalen frame en een metalen omkasting. Ook geschikt voor professioneel gebruik zijn de bouwdrogers met de zogenaamde rotomolded kunststof omkasting.

Professionele luchtreiniger

Een professionele luchtreiniger heeft een krachtige en tevens nauwkeurige werking. De capaciteit van een professionele luchtreiniger dient toereikend te zijn voor de grootte van de ruimte en de hoeveelheid verontreinigingen dat in de lucht aanwezig is. Dit type luchtreiniger is ook voorzien van sensoren voor volautomatische luchtreiniging. Voor het behouden van een goede luchtkwaliteit in een professionele omgeving is het belangrijk dat de filters volgens voorschrift gezuiverd of vervangen worden.

Voorbeelden van professionele luchtreiniger merken zijn BLUEAIR PRO, CAMFIL en JONIX

Professionele ontvochtiger

Een professionele ontvochtiger is een luchtontvochtiger met een hoge ontvochtigingscapaciteit en bovendien robuust uitgevoerd. Een professionele luchtontvochtiger is geschikt voor continu, automatisch ontvochtigen. De industriële ontvochtigers worden voornamelijk ingezet in magazijnen, productiebedrijven, overslagbedrijven, metaalindustrie, scheepvaart en zwembaden.

Professionele ontvochtiging

Luchtontvochtiging in een professionele omgeving zoals een bedrijf, magazijn, museum. zwembadruimte, winkel, horecagelegenheid, overslagbedrijf, klimaatruimte, spuiterij, bouwproject. Een professionele luchtdroger is geschikt voor continu gebruik en is niet storingsgevoelig. Professionele luchtontvochtigers vragen weinig onderhoud en zijn geschikt voor jarenlang ontvochtigen in een professionele omgeving. Speciaal voor de bouwsector zijn er robuuste bouwdrogers verkrijgbaar.

Professionele ventilator

Een professionele ventilator wordt ook wel een Airblower genoemd. De krachtige ventilatoren hebben een hoge capaciteit voor luchtverplaatsing. Eén of meerdere professionele ventilatoren worden voornamelijk ingezet na calamiteiten zoals rookschade en waterschade. Dit type industriële ventilator versnelt ook het droogproces in combinatie met een luchtdroger. Robuuste, krachtige ventilators voor extra ventilatie of droging. Professionele ventilatoren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

PTC verwarmingskabel

Een PTC verwarmingskabel maakt het mogelijk om ook tijdens een vorstperiode water af te voeren. Deze kabel wordt o.a. gebruikt in airconditioners met een buitenunit.

Home
Woordenboek
P


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter P

PAK

PAK staat voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Deze organische verbindingen komen vrij bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen, bijvoorbeeld brandstoffen. PAK's worden in de lucht verspreidt door verkeer, industrie en verwarmingsinstallaties in woningen en andere gebouwen. PAK's zijn toxische stoffen en een aantal daarvan zijn mogelijk carcinogeen.

Papierstof

Papierstof komt vrij tijdens het verwerken en bewerken van karton, papier en papierproducten. Papierstof bestaat uit zeer kleine stofdeeltjes die zich makkelijk door een ruimte verspreiden. Een goede luchtreiniger verwijdert het papierstof snel uit de lucht. Hierdoor wordt voorkomen dat men het stof intensief inademt.

Papiervisjes

Papiervisjes lijken erg veel op zilvervisjes. Papiervisjes houden echter van een droge omgeving, terwijl zilvervisjes vaak voorkomen in een vochtige woning. Papiervisjes voeden zich met papiervezels en cellulose uit boeken en andere materialen van papier. Met luchtontvochtiging wordt het binnenklimaat ongunstig gemaakt voor zilvervisjes. Papiervisjes worden voornamelijk bestreden met bestrijdingsmiddelen.

Parker snelkoppeling

Aansluiting die het mogelijk maakt om b.v. een airconditioner snel en eenvoudig te installeren.
Links: Zibro

Parketvloer en vocht

Een parketvloer bestaat uit afzonderlijke houten vloerdelen. Hout is een natuurlijk materiaal en is zeer gevoelig voor vocht. Wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte hoog is, bestaat de kans dat een parketvloer bol komt te staan. Door inwerking van vocht zet de parketvloer uit en sluit zichzelf tussen muren op. Omdat de uitzetting zó sterk is, drukt de parketvloer zichzelf omhoog. Als de luchtvochtigheid te laag is, geeft een parketvloer vocht aan de omgevingslucht af. Door uitdroging komt er spanning op de houten vloerdelen te staan waardoor grote krimpscheuren kunnen ontstaan. Om zicht te houden op de luchtvochtigheid in huis schaft men een hygrometer aan. Bij een lage luchtvochtigheid beschermt een luchtbevochtiger de parketvloer voor uitdroging. Een luchtontvochtiger voorkomt overmatig uitzetten van de parketvloer bij een hoge luchtvochtigheid.

Particulate Matter

Particulate Matter(PM) is een Engelse term voor fijnstof. PM10 is het aantal deeltjes kleiner dan 10 micrometer, PM2.5 het aantal fijnstofdeeltjes kleiner dan 2.5 micrometer en PM0,1 het aantal deeltjes kleiner dan 0,1 micrometer (ultra fijn stof). De hoeveelheid fijnstof in lucht meet men eenvoudig met een fijnstofmeter. Diverse luchtreinigers zijn prima in staat om in het binnenklimaat fijnstofdeeltjes uit de lucht te verwijderen.

Partikels

Met partikels worden kleine deeltjes bedoeld. Voorbeelden van partikels in de lucht zijn roetdeeltjes, fijnstofdeeltjes en uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Luchtreinigers met hepafilters en ionisatoren verwijderen partikels uit de lucht.

Permanente bevochtiging

Bevochtiging die 24 uur per etmaal plaatsvindt. Voor langdurig lucht bevochtigen worden grote luchtbevochtigers in een permanente opstelling ingezet. Voor continu bevochtigen is het handig als de bevochtiger uitgerust is met een groot waterreservoir of een automatische vulinrichting.

Permanente ontvochtiging

Ontvochtiging die 24 uur per etmaal plaatsvindt. Voor het ontvochtigen van grote hallen, bedrijfsruimten, opslagplaatsen en zwembadruimten zijn vaste ontvochtigers uiterst geschikt. Dit type luchtontvochtiger heeft een hoge ontvochtigingscapaciteit en voert het aan de lucht onttrokken water automatisch af.

Permanente opstelling

Een vaste opstelling van een ontvochtiger, luchtbevochtiger of airconditioner. Kleine luchtontvochtigers, bevochtigers en mobiele airconditioners zijn eenvoudig en snel verplaatsbaar. Dezelfde apparaten met een hoge capaciteit worden doorgaans in een permanente opstelling geplaatst. Goed voor permanente luchtbehandeling in kantoor, magazijn, klimaatkamer, productieruimte etc.

Piano luchtvochtigheid

Een piano is een prachtig, maar delicaat muziekinstrument. De klimaatomstandigheden in de ruimte waar een piano of vleugel staat opgesteld zijn erg belangrijk voor de staat van het instrument, de stemming en de klankkleur. De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen 50% en 70%. Vooral gedurende het stookseizoen kan de luchtvochtigheid sterk dalen. De droge lucht heeft dan een schadelijke werking op natuurlijke materialen zoals hout en vilt. Door gebruik te maken van een luchtbevochtiger blijft de luchtvochtigheid op peil. Is het binnenklimaat te vochtig? Een luchtontvochtiger verwijdert het overtollige vocht. Het advies luidt: meet regelmatig de luchtvochtigheid met een hygrometer zodat op tijd passende maatregelen getroffen kunnen worden.

Pissebedden

Pissebedden houden van donkere, vochtige omstandigheden in huis. Vooral kelders en kruipruimten zijn voor pissebedden ideale verblijfplaatsen vanwege de vochtige lucht. Goede ventilatie en/of luchtontvochtiging voorkomt overmatig vocht in huis. Hinder van schimmels en insecten neemt af als de luchtvochtigheid voldoende laag blijft. Vochtproblemen effectief aanpakken vormt dus een belangrijke stap in de bestrijding van insecten en aanverwante diertjes.

Plafondventilator

Plafondventilatoren worden centraal in een kamer aan het plafond bevestigd. Plafondventilatoren zijn in diverse maten verkrijgbaar. Dit type ventilator is ook verkrijgbaar met ingebouwde lamp. Een plafondventilator wordt vaak boven het bed gemonteerd of boven een zithoek in de woonkamer.

Plasma generator

Plasma generators worden ingezet voor het verwijderen van ongewenste geuren in het binnenklimaat. Een plasma generator verwijdert de geuren door intensieve ionisatie. Plasma generators worden ingezet bij brandschade en waterschade. De apparaten zijn verder geschikt voor het verwijderen van geuren in bijvoorbeeld restaurants, keukens en toiletruimten. Facilitaire bedrijven zetten plasma generators in bij reinigingswerkzaamheden.

Plasma ionisator

Een plasma-ionisator geeft verontreinigingen in de lucht zoals stofdeeltjes en pollen een positieve lading. De positief geladen verontreinigingen worden in de luchtreiniger verwijderd door een negatief geladen elektrostatisch stoffilter. Een plasma-ionisator wordt o.a. toegepast in moderne Daikin luchtreinigers.

Plasma luchtreiniger

Een plasma luchtreiniger gebruikt niet alleen filters voor luchtreiniging, maar brengt ook voortdurend een grote hoeveelheid luchtzuiverende plasma-ionen in het binnenklimaat. De plasma-ionen verwijderen actief verontreinigingen uit de lucht. Plasma luchtreinigers hebben dus een dubbele luchtzuiverende werking, met behulp van filters én ionen.

Plasma luchtreiniging

Plasma luchtreiniging houdt in dat het werkingsprincipe van luchtzuivering gebaseerd is op de verspreiding van plasma-ionen. Deze plasma-ionen verwijderen verontreinigingen uit de lucht, niet alleen in de nabijheid van de luchtreiniger, maar in de hele ruimte.

Plasma reiniger

Een Plasmacluster luchtreiniger wordt ook wel een Plasma reiniger genoemd. Een Plasma reiniger verspreidt Plasmacluster ionen in de lucht voor luchtreiniging. Deze zuiverende plasma ionen breken verontreinigingen in de omgevingslucht af. Daarnaast zijn Plasma reinigers doorgaans ook in het bezit van een filtersysteem (met HEPA filter). De filters reinigen zeer intensief de lucht die door de luchtreiniger wordt gevoerd. Een dergelijke luchtreiniger heeft dus een tweevoudig systeem voor luchtzuivering.

Plasmacluster

Plasmacluster is een benaming van luchtzuiveringstechnieken behorend bij Sharp luchtreinigers. Afgeleide termen zijn Plasmacluster technologie, Plasmacluster luchtreiniger en Plasmacluster ionen. Bij deze wijze van lucht reinigen worden grote hoeveelheden luchtzuiverende Plasmacluster-ionen in het binnenklimaat verspreid. Deze ionen bestrijden de verontreinigingen in de lucht.

Plasmacluster ionen

Plasmacluster ionen worden door een Plasmacluster luchtreiniger in de lucht gebracht. De luchtzuiverende ionen breken vieze luchtjes en andere verontreinigingen af. Luchtreiniging met Plasmacluster ionen noemt men actieve luchtreiniging. Niet alleen in de luchtreiniger zelf vindt het reinigingsproces plaats, maar ook buiten de luchtreiniger. De Plasmaclusterionen bestrijden in de hele ruimte verontreinigingen in de lucht. De luchtzuiverende ionen verfrissen ook meubelstoffering zoals gordijnen en gestoffeerde meubelen.

Plasmacluster ionisator

Een Plasmacluster ionisator maakt deel uit van een luchtreiniger. Een Plasmacluster luchtreiniger verspreidt positieve en negatieve ionen in de ruimte. Deze ionen breken vieze luchtjes en andere luchtverontreinigingen af. Een luchtreiniger met Plasmacluster ionisator bezit meestal ook een (HEPA-) luchtfilter als aanvullende methode om lucht grondig te reinigen. Plasmacluster ionisatie vindt buiten de luchtreiniger plaats. In de hele ruimte bestrijden de Plasmaclusterionen verontreinigingen in de lucht. De luchtzuiverende ionen verfrissen ook meubelstoffering zoals gordijnen en gestoffeerde meubelen.

Plasmacluster luchtreiniger

Een Plasmacluster luchtreiniger verspreidt Plasmacluster ionen in de lucht voor luchtreiniging. Deze zuiverende plasma ionen breken verontreinigingen in de omgevingslucht af. Daarnaast zijn Plasmacluster luchtreinigers doorgaans ook in het bezit van een filtersysteem (met HEPA filter). De filters reinigen zeer intensief de lucht die door de luchtreiniger wordt gevoerd. Een dergelijke luchtreiniger heeft dus een tweevoudig systeem voor luchtzuivering.

AIRSAIN VOOR UW SHARP PLASMACLUSTER LUCHTREINIGER

Plasmacluster Technologie

Plasmacluster technologie is een unieke manier van luchtreiniging waarbij zuurstof-ionen en waterstof-ionen in de lucht worden verspreid. Deze ionen breken verontreinigingen in de lucht af. Deze techniek is door Sharp ontwikkeld en gepatenteerd. Plasmacluster technologie breekt schadelijke stoffen af zoals sigarettenrook en uitlaatgassen. Bacteriën en virussen worden gedeactiveerd. De plasmaclusterionen verspreiden zich door de gehele ruimte voor grondige reiniging. De voordelen van plasmacluster technologie zijn aangetoond door officiële instellingen.

Plaston group

Bedrijf met twee businessunits waaronder de merken Airoswiss en Boneco. Airoswiss en Boneco zijn merken van luchtbehandelingssystemen. Behorend tot één van deze merken zijn o.a. verkrijgbaar: ultrasone luchtbevochtigers, luchtwassers, koudwater verdampers, stoombevochtigers, hygrometers en thermometers.

PNL

Fabrikant van o.a. insectenlampen. PNL heeft o.a. de merken: Allure, Edge, Excalibur Industrial, Flypod, Flytrap professionel, Halo, Industrial, Luralite Cento, Luralite professionel, PlusLight, Pluszap, Select, Uplighter, Aura, Excalibur Commercial, Exocutor, Flytrap commercial, Focus, Hygenie, Insectaflash, Luralite Plus, Nectar, Pluszap Eco, Satalite en Splashproof.

Pollen

Pollen zijn fijne plantaardige stofdeeltjes afkomstig van bloemen, planten, bomen en grassen. Wanneer gewassen in bloei staan, worden de pollen door de lucht verspreid. Deze in de lucht zwevende pollen zijn de belangrijkste verwekkers van hooikoorts. Pollen is een synoniem voor stuifmeel.

Pollenalarm

Een pollenalarm waarschuwt voor hoge concentraties stuifmeel in de lucht. Al jaren kan op diverse internetsites een pollenalarm worden geraadpleegd. Tegenwoordig is een pollenalarm ook mobiel te raadplegen na downloaden van een App.

Pollenallergie

Een allergie voor stuifmeel van bepaalde bomen, grassen, planten of kruidachtige gewassen wordt ook wel een pollenallergie (hooikoorts) genoemd. Het aantal mensen met een pollenallergie groeit. Vaak voorkomende klachten bij pollenallergie zijn hoofdpijn, verstopte neus, loopneus, niezen, kriebelhoest, vermoeidheid, concentratieproblemen.

Pollenbericht

In een pollenbericht wordt meestal dagelijks de stand van zaken doorgegeven met betrekking tot de hooikoortsverwachting. Welke pollen zijn in de lucht aanwezig en hoeveel hinder kunnen allergiepatiënten ondervinden.

Pollenconcentratie

De pollenconcentratie geeft de hoeveelheid pollen afkomstig van bomen en grassen op een bepaalde plaats in de lucht aan. Vooral in en in de nabijheid van parken, tuinen en velden is de pollenconcentratie in de lucht hoger. Diverse luchtreinigers zijn uitgerust met sensoren en diverse reinigingsprogramma's om de lucht optimaal te zuiveren van allergie veroorzakende pollen (stuifmeel).

Pollenfilter

Een pollenfilter bestaat uit een zeer fijn netwerk van vezels. De afstand tussen de vezels is dermate klein dat pollen niet kunnen passeren. Op tal van plaatsen worden pollenfilters gebruikt: in de auto, in ventilatiesystemen, in raamhorren en in luchtreinigers. Een bekend pollenfilter is het HEPA-filter.

Pollenkalender

De pollenkalender is een schematisch jaaroverzicht waarin de bloeitijd van bomen, grassen en andere gewassen worden afgebeeld. De pollenkalender geeft aan in welke periode van het jaar bepaalde pollen in de lucht aanwezig zijn. Mensen met een pollenallergie kunnen de pollenkalender raadplegen om te zien in welk jaargetijde het best voorzieningen worden getroffen om allergieklachten te beperken.

Pollennieuws

In het pollennieuws vinden mensen met allergie alle informatie die nodig is om zoveel mogelijk klachtenvrij de dag door te komen. Behalve de hoeveelheid en de soort pollen die in de lucht aanwezig zijn, wordt ook het verloop van de bloeitijd van verschillende bomen, planten, grassen en kruiden duidelijk weergegeven.

Pollenradar

De pollenradar is een internetsite met het doel om mensen te informeren over het aantal soorten stuifmeel dat in de lucht aanwezig is en de lokatie waar deze stuifmeelpollen het meest aanwezig zijn. Mensen met allergie kunnen na raadplegen van een pollenradar maatregelen nemen zoals bijvoorbeeld extra medicijnen tegen allergie innemen of kiezen voor een andere reisbestemming.

Pollentelling

Uit een pollentelling blijkt hoeveel en welke pollen op een bepaald moment in de lucht aanwezig zijn. In Nederland worden pollentellingen verricht door o.a. het Leids Universitair medisch Centrum en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Een pollentelling wordt in het bloeiseizoen uitgevoerd om allergiepatiënten voor te lichten.

Pollenverwachting

De pollenverwachting geeft aan hoeveel en welke stuifmeelpollen men in de lucht verwacht. De verwachting is mede afhankelijk van de windrichting, windkracht, neerslagverwachting en bloeiperiode van bomen, kruiden en grassen. Hooikoortspatiënten kunnen dankzij een pollenverwachting voorbereidingen treffen om blootstelling aan de allergenen zo klein mogelijk te houden.

Pollenweerbericht

In een pollenweerbericht wordt meestal dagelijks de stand van zaken doorgegeven met betrekking tot de pollenverwachting. Welke pollen zijn in de lucht aanwezig en hoeveel hinder kunnen allergiepatiënten ondervinden. Op diverse internetsites kan men direct een pollenweerbericht raadplegen.

Pollinosis

Pollinosis is een ander woord voor hooikoorts. Allergie voor boompollen, graspollen en kruidachtige planten. Het stuifmeel wordt door de wind verspreid en leidt bij allergiepatiënten tot hooikoortsklachten als niezen, traanogen, jeuk, verstopte neus of loopneus en kriebelhoest.

Poolklimaat

Het poolklimaat wordt gekenmerkt door zeer lage temperaturen. De warmste maand heeft een gemiddelde temperatuur van minder dan 10ºC. Door de lage temperaturen kunnen er geen planten groeien en zijn de gebieden vrijwel onbewoond.

Portable airco

Een portable airco is handzaam en makkelijk verplaatsbaar. Portable airconditioners zijn ideaal voor het koelen van een slaapkamer, woonkamer en kleine kantoorruimte. De mobiele airco's zijn vaak voorzien van extra functies voor verbetering van de luchtkwaliteit, zoals luchtreiniging en ionisatie. Bekende merken portable airconditioners zijn: Delonghi, Zibro, Sharp, Gree, Whirlpool, Tristar, Domo, Suntec.
Links: Delonghi, Sharp, Zibro

Portable airconditioner

Een portable airconditioner is een verplaatsbare airco. De airco is meestal voorzien van wieltjes voor snel verplaatsen. Vaste installatie van dit type airconditioning is niet nodig. Direct koelen: stekker in het stopcontact en de airco afvoerslang naar buiten steken. De afvoerslang verwijdert warmte en vocht uit het binnenklimaat. Een portable airco zonder buitenunit is het meest verkochte type mobiele airconditioner. Een portable airconditioner met buitenunit noemt men ook wel een mobiele split airconditioner.
Links: Delonghi, Sharp, Zibro

Portable airconditioning

Portable airconditioning is de term voor het aanbod mobiele airconditioners. Deze compacte airconditioners zijn draagbaar en in de meeste gevallen ook verrijdbaar. Portable airconditioning is ideaal voor het tijdelijk koelen van ruimtes in huis, op kantoor of in werkplaatsen.

Portable luchtbevochtiger

Er is een groot aanbod aan portable luchtbevochtigers. Fabrikanten zijn in staat gebleken om kleine apparaten te ontwikkelen met een hoge bevochtigingscapaciteit. De kleinste portable luchtbevochtigers passen zelfs in een reistas en worden in hotelkamers gebruikt. Voor de gemiddelde woonkamer of slaapkamer volstaat het gebruik van een middelgrote, draagbare luchtbevochtiger. Een portable bevochtiger is ook ideaal voor gebruik in kleine kantoorruimten.

Portable luchtontvochtiger

Een portable luchtontvochtiger is compact en makkelijk verplaatsbaar. De draagbare ontvochtiger wordt voornamelijk in huis gebruikt voor ontvochtiging van een woonkamer of slaapkamer, maar ook voor ontvochtiging van de kelder, garage of schuur. Een kleine portable luchtontvochtiger is in staat om ongeveer 10 liter vocht per dag uit een ruimte te verwijderen. Vanwege de geringe afmetingen zijn het ook ideale luchtdrogers voor in een boot, jacht, caravan of camper. Er zijn ook verplaatsbare luchtontvochtigers verkrijgbaar met een ontvochtigingscapaciteit van tientallen liters per dag.

Portable luchtreiniger

Verplaatsbare luchtreinigers worden ook wel portable luchtreinigers genoemd. Het zijn de meest gebruikte luchtreinigers in huis en op de werkplek. Een portable luchtreiniger is direct klaar voor gebruik en daarom zeer praktisch. De meeste portable luchtreinigers zijn tegenwoordig voorzien van extra functies zoals bevochtiging en ionisatie. Portable luchtreinigers zijn een goed alternatief voor complexe reinigingssystemen.

PPM

Parts Per Milion (PPM) is een grootheid waarmee een concentratie wordt aangegeven. 1 PPM is één deel per miljoen delen. De resultaten van luchtmetingen worden veelal uitgedrukt in PPM.

Professioneel bevochtigen

Voor professioneel bevochtigen is een luchtbevochtiger vereist met een hoge bevochtigingscapaciteit. Een professionele bevochtiger vraagt weinig onderhoud en is eenvoudig te bedienen. Voor het bevochtigen van grote bedrijfshallen inclusief bedrijfsprocessen is een uitvoerige bevochtigingsinstallatie noodzakelijk. Voor professionele bevochtiging in kleinere ruimten bieden verplaatsbare bevochtigers uitkomst. Stekkerklare oplossingen en optioneel te voorzien van een vaste aanvoerleiding voor vers water en een afvoerleiding voor spoelwater.

Professioneel lucht ontvochtigen

Professioneel lucht ontvochtigen vergt kennis evenals geschikte apparatuur voor het verwijderen van vocht. Hoeveel vocht moet per dag afgevoerd worden? Bij welke temperatuur wil ik ontvochtigen. Welke ontvochtiger moet ik inzetten? Komt extra vocht vrij tijdens processen? Succesvol professioneel ontvochtigen start met een korte analyse van de omstandigheden in de bedrijfsruimte of opslagruimte. Speciaal voor ontvochtiging in een professionele omgeving zijn er luchtdrogers te koop met capaciteiten tot maar liefst 1000 liter per dag. Deze krachtige luchtontvochtigers zijn voorzien van een vaste waterafvoer.

Professioneel lucht reinigen

Professioneel lucht reinigen wordt op grote schaal én op kleine schaal uitgevoerd. Om de luchtkwaliteit in kantoren, ziekenhuizen en industriële ruimten te optimaliseren worden grote luchtbehandelingskasten geïnstalleerd. Om schadelijke uitstoot van bedrijven te reduceren worden luchtwassers op daken geplaatst waarmee vuile lucht wordt gezuiverd. Bij professionele luchtreiniging op kleine schaal kunt u denken aan luchtzuivering in een behandelruimte van tandarts, fysiotherapeut, pedicure enzovoort.

Professioneel ontvochtigen

Lucht ontvochtigen in professionele binnenruimten zoals bedrijven, magazijnen, musea, binnenzwembaden, winkels, horecabedrijven, overslagbedrijven, klimaatkamers, spuiterijen en bouwprojecten. Professioneel ontvochtigen vereist een kwalitatieve luchtdroger met een hoge ontvochtigingscapaciteit. Professionele luchtontvochtigers zijn geschikt voor langdurige werking en vragen weinig onderhoud. Een lage luchtvochtigheid voorkomt vochtproblemen als condens, schimmels en corrosie. Materiaalkosten en onderhoudskosten blijven laag als de luchtvochtigheid onder controle wordt gehouden. Professioneel ontvochtigen waarborgt bovendien een hygiënisch binnenmilieu en een gezond werkklimaat indien een ruimte te vochtig is.

Professionele bevochtiger

Een professionele bevochtiger heeft een hoge bevochtigingscapaciteit en is geschikt voor gebruik in professionele omgevingen. De professionele luchtbevochtiger vraagt weinig onderhoud en is eenvoudig te bedienen. Dit type luchtbevochtiger is vaak voorzien van een vaste toevoerleiding zodat handmatig bijvullen van water niet nodig is. Waar vinden we professionele bevochtiging? Deze vorm van bevochtiging wordt veel toegepast in grote woningen of appartementen, kantoren, klimaatkamers, musea, industrie, opslag/magazijnen, serverruimtes en grafische industrie.

Professionele luchtontvochtiger

Een professionele luchtontvochtiger is geschikt voor luchtdroging in een industriële of commerciële ruimte. Professionele luchtontvochtigers hebben een hoge ontvochtigingscapaciteit en zijn extra stevig uitgevoerd. De ontvochtigers beschikken doorgaans over een metalen frame en een metalen omkasting. Ook geschikt voor professioneel gebruik zijn de bouwdrogers met de zogenaamde rotomolded kunststof omkasting.

Professionele luchtreiniger

Een professionele luchtreiniger heeft een krachtige en tevens nauwkeurige werking. De capaciteit van een professionele luchtreiniger dient toereikend te zijn voor de grootte van de ruimte en de hoeveelheid verontreinigingen dat in de lucht aanwezig is. Dit type luchtreiniger is ook voorzien van sensoren voor volautomatische luchtreiniging. Voor het behouden van een goede luchtkwaliteit in een professionele omgeving is het belangrijk dat de filters volgens voorschrift gezuiverd of vervangen worden.

Voorbeelden van professionele luchtreiniger merken zijn BLUEAIR PRO, CAMFIL en JONIX

Professionele ontvochtiger

Een professionele ontvochtiger is een luchtontvochtiger met een hoge ontvochtigingscapaciteit en bovendien robuust uitgevoerd. Een professionele luchtontvochtiger is geschikt voor continu, automatisch ontvochtigen. De industriële ontvochtigers worden voornamelijk ingezet in magazijnen, productiebedrijven, overslagbedrijven, metaalindustrie, scheepvaart en zwembaden.

Professionele ontvochtiging

Luchtontvochtiging in een professionele omgeving zoals een bedrijf, magazijn, museum. zwembadruimte, winkel, horecagelegenheid, overslagbedrijf, klimaatruimte, spuiterij, bouwproject. Een professionele luchtdroger is geschikt voor continu gebruik en is niet storingsgevoelig. Professionele luchtontvochtigers vragen weinig onderhoud en zijn geschikt voor jarenlang ontvochtigen in een professionele omgeving. Speciaal voor de bouwsector zijn er robuuste bouwdrogers verkrijgbaar.

Professionele ventilator

Een professionele ventilator wordt ook wel een Airblower genoemd. De krachtige ventilatoren hebben een hoge capaciteit voor luchtverplaatsing. Eén of meerdere professionele ventilatoren worden voornamelijk ingezet na calamiteiten zoals rookschade en waterschade. Dit type industriële ventilator versnelt ook het droogproces in combinatie met een luchtdroger. Robuuste, krachtige ventilators voor extra ventilatie of droging. Professionele ventilatoren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

PTC verwarmingskabel

Een PTC verwarmingskabel maakt het mogelijk om ook tijdens een vorstperiode water af te voeren. Deze kabel wordt o.a. gebruikt in airconditioners met een buitenunit.
VOCHTIGE LUCHT
DROGE LUCHT
FIJNSTOF EN ALLERGIE
VENTILATIE
METEN
VERWARMING
DESINFECTIE STERILISATIE
AIRCONDITIONERS
GEUR OF STANK
VLIEGENVANGER

OKTOBER 2021

Gratis

TFA Thermo Hygro Climate met logo
t.w.v. € 23,90 bij bestellingen vanaf € 299,00

  
Home
P


  


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z


Woorden die beginnen met de letter P

PAK

PAK staat voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen. Deze organische verbindingen komen vrij bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen, bijvoorbeeld brandstoffen. PAK's worden in de lucht verspreidt door verkeer, industrie en verwarmingsinstallaties in woningen en andere gebouwen. PAK's zijn toxische stoffen en een aantal daarvan zijn mogelijk carcinogeen.

Papierstof

Papierstof komt vrij tijdens het verwerken en bewerken van karton, papier en papierproducten. Papierstof bestaat uit zeer kleine stofdeeltjes die zich makkelijk door een ruimte verspreiden. Een goede luchtreiniger verwijdert het papierstof snel uit de lucht. Hierdoor wordt voorkomen dat men het stof intensief inademt.

Papiervisjes

Papiervisjes lijken erg veel op zilvervisjes. Papiervisjes houden echter van een droge omgeving, terwijl zilvervisjes vaak voorkomen in een vochtige woning. Papiervisjes voeden zich met papiervezels en cellulose uit boeken en andere materialen van papier. Met luchtontvochtiging wordt het binnenklimaat ongunstig gemaakt voor zilvervisjes. Papiervisjes worden voornamelijk bestreden met bestrijdingsmiddelen.

Parker snelkoppeling

Aansluiting die het mogelijk maakt om b.v. een airconditioner snel en eenvoudig te installeren.
Links: Zibro

Parketvloer en vocht

Een parketvloer bestaat uit afzonderlijke houten vloerdelen. Hout is een natuurlijk materiaal en is zeer gevoelig voor vocht. Wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte hoog is, bestaat de kans dat een parketvloer bol komt te staan. Door inwerking van vocht zet de parketvloer uit en sluit zichzelf tussen muren op. Omdat de uitzetting zó sterk is, drukt de parketvloer zichzelf omhoog. Als de luchtvochtigheid te laag is, geeft een parketvloer vocht aan de omgevingslucht af. Door uitdroging komt er spanning op de houten vloerdelen te staan waardoor grote krimpscheuren kunnen ontstaan. Om zicht te houden op de luchtvochtigheid in huis schaft men een hygrometer aan. Bij een lage luchtvochtigheid beschermt een luchtbevochtiger de parketvloer voor uitdroging. Een luchtontvochtiger voorkomt overmatig uitzetten van de parketvloer bij een hoge luchtvochtigheid.

Particulate Matter

Particulate Matter(PM) is een Engelse term voor fijnstof. PM10 is het aantal deeltjes kleiner dan 10 micrometer, PM2.5 het aantal fijnstofdeeltjes kleiner dan 2.5 micrometer en PM0,1 het aantal deeltjes kleiner dan 0,1 micrometer (ultra fijn stof). De hoeveelheid fijnstof in lucht meet men eenvoudig met een fijnstofmeter. Diverse luchtreinigers zijn prima in staat om in het binnenklimaat fijnstofdeeltjes uit de lucht te verwijderen.

Partikels

Met partikels worden kleine deeltjes bedoeld. Voorbeelden van partikels in de lucht zijn roetdeeltjes, fijnstofdeeltjes en uitstoot van gemotoriseerd verkeer en industrie. Luchtreinigers met hepafilters en ionisatoren verwijderen partikels uit de lucht.

Permanente bevochtiging

Bevochtiging die 24 uur per etmaal plaatsvindt. Voor langdurig lucht bevochtigen worden grote luchtbevochtigers in een permanente opstelling ingezet. Voor continu bevochtigen is het handig als de bevochtiger uitgerust is met een groot waterreservoir of een automatische vulinrichting.

Permanente ontvochtiging

Ontvochtiging die 24 uur per etmaal plaatsvindt. Voor het ontvochtigen van grote hallen, bedrijfsruimten, opslagplaatsen en zwembadruimten zijn vaste ontvochtigers uiterst geschikt. Dit type luchtontvochtiger heeft een hoge ontvochtigingscapaciteit en voert het aan de lucht onttrokken water automatisch af.

Permanente opstelling

Een vaste opstelling van een ontvochtiger, luchtbevochtiger of airconditioner. Kleine luchtontvochtigers, bevochtigers en mobiele airconditioners zijn eenvoudig en snel verplaatsbaar. Dezelfde apparaten met een hoge capaciteit worden doorgaans in een permanente opstelling geplaatst. Goed voor permanente luchtbehandeling in kantoor, magazijn, klimaatkamer, productieruimte etc.

Piano luchtvochtigheid

Een piano is een prachtig, maar delicaat muziekinstrument. De klimaatomstandigheden in de ruimte waar een piano of vleugel staat opgesteld zijn erg belangrijk voor de staat van het instrument, de stemming en de klankkleur. De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen 50% en 70%. Vooral gedurende het stookseizoen kan de luchtvochtigheid sterk dalen. De droge lucht heeft dan een schadelijke werking op natuurlijke materialen zoals hout en vilt. Door gebruik te maken van een luchtbevochtiger blijft de luchtvochtigheid op peil. Is het binnenklimaat te vochtig? Een luchtontvochtiger verwijdert het overtollige vocht. Het advies luidt: meet regelmatig de luchtvochtigheid met een hygrometer zodat op tijd passende maatregelen getroffen kunnen worden.

Pissebedden

Pissebedden houden van donkere, vochtige omstandigheden in huis. Vooral kelders en kruipruimten zijn voor pissebedden ideale verblijfplaatsen vanwege de vochtige lucht. Goede ventilatie en/of luchtontvochtiging voorkomt overmatig vocht in huis. Hinder van schimmels en insecten neemt af als de luchtvochtigheid voldoende laag blijft. Vochtproblemen effectief aanpakken vormt dus een belangrijke stap in de bestrijding van insecten en aanverwante diertjes.

Plafondventilator

Plafondventilatoren worden centraal in een kamer aan het plafond bevestigd. Plafondventilatoren zijn in diverse maten verkrijgbaar. Dit type ventilator is ook verkrijgbaar met ingebouwde lamp. Een plafondventilator wordt vaak boven het bed gemonteerd of boven een zithoek in de woonkamer.

Plasma generator

Plasma generators worden ingezet voor het verwijderen van ongewenste geuren in het binnenklimaat. Een plasma generator verwijdert de geuren door intensieve ionisatie. Plasma generators worden ingezet bij brandschade en waterschade. De apparaten zijn verder geschikt voor het verwijderen van geuren in bijvoorbeeld restaurants, keukens en toiletruimten. Facilitaire bedrijven zetten plasma generators in bij reinigingswerkzaamheden.

Plasma ionisator

Een plasma-ionisator geeft verontreinigingen in de lucht zoals stofdeeltjes en pollen een positieve lading. De positief geladen verontreinigingen worden in de luchtreiniger verwijderd door een negatief geladen elektrostatisch stoffilter. Een plasma-ionisator wordt o.a. toegepast in moderne Daikin luchtreinigers.

Plasma luchtreiniger

Een plasma luchtreiniger gebruikt niet alleen filters voor luchtreiniging, maar brengt ook voortdurend een grote hoeveelheid luchtzuiverende plasma-ionen in het binnenklimaat. De plasma-ionen verwijderen actief verontreinigingen uit de lucht. Plasma luchtreinigers hebben dus een dubbele luchtzuiverende werking, met behulp van filters én ionen.

Plasma luchtreiniging

Plasma luchtreiniging houdt in dat het werkingsprincipe van luchtzuivering gebaseerd is op de verspreiding van plasma-ionen. Deze plasma-ionen verwijderen verontreinigingen uit de lucht, niet alleen in de nabijheid van de luchtreiniger, maar in de hele ruimte.

Plasma reiniger

Een Plasmacluster luchtreiniger wordt ook wel een Plasma reiniger genoemd. Een Plasma reiniger verspreidt Plasmacluster ionen in de lucht voor luchtreiniging. Deze zuiverende plasma ionen breken verontreinigingen in de omgevingslucht af. Daarnaast zijn Plasma reinigers doorgaans ook in het bezit van een filtersysteem (met HEPA filter). De filters reinigen zeer intensief de lucht die door de luchtreiniger wordt gevoerd. Een dergelijke luchtreiniger heeft dus een tweevoudig systeem voor luchtzuivering.

Plasmacluster

Plasmacluster is een benaming van luchtzuiveringstechnieken behorend bij Sharp luchtreinigers. Afgeleide termen zijn Plasmacluster technologie, Plasmacluster luchtreiniger en Plasmacluster ionen. Bij deze wijze van lucht reinigen worden grote hoeveelheden luchtzuiverende Plasmacluster-ionen in het binnenklimaat verspreid. Deze ionen bestrijden de verontreinigingen in de lucht.

Plasmacluster ionen

Plasmacluster ionen worden door een Plasmacluster luchtreiniger in de lucht gebracht. De luchtzuiverende ionen breken vieze luchtjes en andere verontreinigingen af. Luchtreiniging met Plasmacluster ionen noemt men actieve luchtreiniging. Niet alleen in de luchtreiniger zelf vindt het reinigingsproces plaats, maar ook buiten de luchtreiniger. De Plasmaclusterionen bestrijden in de hele ruimte verontreinigingen in de lucht. De luchtzuiverende ionen verfrissen ook meubelstoffering zoals gordijnen en gestoffeerde meubelen.

Plasmacluster ionisator

Een Plasmacluster ionisator maakt deel uit van een luchtreiniger. Een Plasmacluster luchtreiniger verspreidt positieve en negatieve ionen in de ruimte. Deze ionen breken vieze luchtjes en andere luchtverontreinigingen af. Een luchtreiniger met Plasmacluster ionisator bezit meestal ook een (HEPA-) luchtfilter als aanvullende methode om lucht grondig te reinigen. Plasmacluster ionisatie vindt buiten de luchtreiniger plaats. In de hele ruimte bestrijden de Plasmaclusterionen verontreinigingen in de lucht. De luchtzuiverende ionen verfrissen ook meubelstoffering zoals gordijnen en gestoffeerde meubelen.

Plasmacluster luchtreiniger

Een Plasmacluster luchtreiniger verspreidt Plasmacluster ionen in de lucht voor luchtreiniging. Deze zuiverende plasma ionen breken verontreinigingen in de omgevingslucht af. Daarnaast zijn Plasmacluster luchtreinigers doorgaans ook in het bezit van een filtersysteem (met HEPA filter). De filters reinigen zeer intensief de lucht die door de luchtreiniger wordt gevoerd. Een dergelijke luchtreiniger heeft dus een tweevoudig systeem voor luchtzuivering.

AIRSAIN VOOR UW SHARP PLASMACLUSTER LUCHTREINIGER

Plasmacluster Technologie

Plasmacluster technologie is een unieke manier van luchtreiniging waarbij zuurstof-ionen en waterstof-ionen in de lucht worden verspreid. Deze ionen breken verontreinigingen in de lucht af. Deze techniek is door Sharp ontwikkeld en gepatenteerd. Plasmacluster technologie breekt schadelijke stoffen af zoals sigarettenrook en uitlaatgassen. Bacteriën en virussen worden gedeactiveerd. De plasmaclusterionen verspreiden zich door de gehele ruimte voor grondige reiniging. De voordelen van plasmacluster technologie zijn aangetoond door officiële instellingen.

Plaston group

Bedrijf met twee businessunits waaronder de merken Airoswiss en Boneco. Airoswiss en Boneco zijn merken van luchtbehandelingssystemen. Behorend tot één van deze merken zijn o.a. verkrijgbaar: ultrasone luchtbevochtigers, luchtwassers, koudwater verdampers, stoombevochtigers, hygrometers en thermometers.

PNL

Fabrikant van o.a. insectenlampen. PNL heeft o.a. de merken: Allure, Edge, Excalibur Industrial, Flypod, Flytrap professionel, Halo, Industrial, Luralite Cento, Luralite professionel, PlusLight, Pluszap, Select, Uplighter, Aura, Excalibur Commercial, Exocutor, Flytrap commercial, Focus, Hygenie, Insectaflash, Luralite Plus, Nectar, Pluszap Eco, Satalite en Splashproof.

Pollen

Pollen zijn fijne plantaardige stofdeeltjes afkomstig van bloemen, planten, bomen en grassen. Wanneer gewassen in bloei staan, worden de pollen door de lucht verspreid. Deze in de lucht zwevende pollen zijn de belangrijkste verwekkers van hooikoorts. Pollen is een synoniem voor stuifmeel.

Pollenalarm

Een pollenalarm waarschuwt voor hoge concentraties stuifmeel in de lucht. Al jaren kan op diverse internetsites een pollenalarm worden geraadpleegd. Tegenwoordig is een pollenalarm ook mobiel te raadplegen na downloaden van een App.

Pollenallergie

Een allergie voor stuifmeel van bepaalde bomen, grassen, planten of kruidachtige gewassen wordt ook wel een pollenallergie (hooikoorts) genoemd. Het aantal mensen met een pollenallergie groeit. Vaak voorkomende klachten bij pollenallergie zijn hoofdpijn, verstopte neus, loopneus, niezen, kriebelhoest, vermoeidheid, concentratieproblemen.

Pollenbericht

In een pollenbericht wordt meestal dagelijks de stand van zaken doorgegeven met betrekking tot de hooikoortsverwachting. Welke pollen zijn in de lucht aanwezig en hoeveel hinder kunnen allergiepatiënten ondervinden.

Pollenconcentratie

De pollenconcentratie geeft de hoeveelheid pollen afkomstig van bomen en grassen op een bepaalde plaats in de lucht aan. Vooral in en in de nabijheid van parken, tuinen en velden is de pollenconcentratie in de lucht hoger. Diverse luchtreinigers zijn uitgerust met sensoren en diverse reinigingsprogramma's om de lucht optimaal te zuiveren van allergie veroorzakende pollen (stuifmeel).

Pollenfilter

Een pollenfilter bestaat uit een zeer fijn netwerk van vezels. De afstand tussen de vezels is dermate klein dat pollen niet kunnen passeren. Op tal van plaatsen worden pollenfilters gebruikt: in de auto, in ventilatiesystemen, in raamhorren en in luchtreinigers. Een bekend pollenfilter is het HEPA-filter.

Pollenkalender

De pollenkalender is een schematisch jaaroverzicht waarin de bloeitijd van bomen, grassen en andere gewassen worden afgebeeld. De pollenkalender geeft aan in welke periode van het jaar bepaalde pollen in de lucht aanwezig zijn. Mensen met een pollenallergie kunnen de pollenkalender raadplegen om te zien in welk jaargetijde het best voorzieningen worden getroffen om allergieklachten te beperken.

Pollennieuws

In het pollennieuws vinden mensen met allergie alle informatie die nodig is om zoveel mogelijk klachtenvrij de dag door te komen. Behalve de hoeveelheid en de soort pollen die in de lucht aanwezig zijn, wordt ook het verloop van de bloeitijd van verschillende bomen, planten, grassen en kruiden duidelijk weergegeven.

Pollenradar

De pollenradar is een internetsite met het doel om mensen te informeren over het aantal soorten stuifmeel dat in de lucht aanwezig is en de lokatie waar deze stuifmeelpollen het meest aanwezig zijn. Mensen met allergie kunnen na raadplegen van een pollenradar maatregelen nemen zoals bijvoorbeeld extra medicijnen tegen allergie innemen of kiezen voor een andere reisbestemming.

Pollentelling

Uit een pollentelling blijkt hoeveel en welke pollen op een bepaald moment in de lucht aanwezig zijn. In Nederland worden pollentellingen verricht door o.a. het Leids Universitair medisch Centrum en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Een pollentelling wordt in het bloeiseizoen uitgevoerd om allergiepatiënten voor te lichten.

Pollenverwachting

De pollenverwachting geeft aan hoeveel en welke stuifmeelpollen men in de lucht verwacht. De verwachting is mede afhankelijk van de windrichting, windkracht, neerslagverwachting en bloeiperiode van bomen, kruiden en grassen. Hooikoortspatiënten kunnen dankzij een pollenverwachting voorbereidingen treffen om blootstelling aan de allergenen zo klein mogelijk te houden.

Pollenweerbericht

In een pollenweerbericht wordt meestal dagelijks de stand van zaken doorgegeven met betrekking tot de pollenverwachting. Welke pollen zijn in de lucht aanwezig en hoeveel hinder kunnen allergiepatiënten ondervinden. Op diverse internetsites kan men direct een pollenweerbericht raadplegen.

Pollinosis

Pollinosis is een ander woord voor hooikoorts. Allergie voor boompollen, graspollen en kruidachtige planten. Het stuifmeel wordt door de wind verspreid en leidt bij allergiepatiënten tot hooikoortsklachten als niezen, traanogen, jeuk, verstopte neus of loopneus en kriebelhoest.

Poolklimaat

Het poolklimaat wordt gekenmerkt door zeer lage temperaturen. De warmste maand heeft een gemiddelde temperatuur van minder dan 10ºC. Door de lage temperaturen kunnen er geen planten groeien en zijn de gebieden vrijwel onbewoond.

Portable airco

Een portable airco is handzaam en makkelijk verplaatsbaar. Portable airconditioners zijn ideaal voor het koelen van een slaapkamer, woonkamer en kleine kantoorruimte. De mobiele airco's zijn vaak voorzien van extra functies voor verbetering van de luchtkwaliteit, zoals luchtreiniging en ionisatie. Bekende merken portable airconditioners zijn: Delonghi, Zibro, Sharp, Gree, Whirlpool, Tristar, Domo, Suntec.
Links: Delonghi, Sharp, Zibro

Portable airconditioner

Een portable airconditioner is een verplaatsbare airco. De airco is meestal voorzien van wieltjes voor snel verplaatsen. Vaste installatie van dit type airconditioning is niet nodig. Direct koelen: stekker in het stopcontact en de airco afvoerslang naar buiten steken. De afvoerslang verwijdert warmte en vocht uit het binnenklimaat. Een portable airco zonder buitenunit is het meest verkochte type mobiele airconditioner. Een portable airconditioner met buitenunit noemt men ook wel een mobiele split airconditioner.
Links: Delonghi, Sharp, Zibro

Portable airconditioning

Portable airconditioning is de term voor het aanbod mobiele airconditioners. Deze compacte airconditioners zijn draagbaar en in de meeste gevallen ook verrijdbaar. Portable airconditioning is ideaal voor het tijdelijk koelen van ruimtes in huis, op kantoor of in werkplaatsen.

Portable luchtbevochtiger

Er is een groot aanbod aan portable luchtbevochtigers. Fabrikanten zijn in staat gebleken om kleine apparaten te ontwikkelen met een hoge bevochtigingscapaciteit. De kleinste portable luchtbevochtigers passen zelfs in een reistas en worden in hotelkamers gebruikt. Voor de gemiddelde woonkamer of slaapkamer volstaat het gebruik van een middelgrote, draagbare luchtbevochtiger. Een portable bevochtiger is ook ideaal voor gebruik in kleine kantoorruimten.

Portable luchtontvochtiger

Een portable luchtontvochtiger is compact en makkelijk verplaatsbaar. De draagbare ontvochtiger wordt voornamelijk in huis gebruikt voor ontvochtiging van een woonkamer of slaapkamer, maar ook voor ontvochtiging van de kelder, garage of schuur. Een kleine portable luchtontvochtiger is in staat om ongeveer 10 liter vocht per dag uit een ruimte te verwijderen. Vanwege de geringe afmetingen zijn het ook ideale luchtdrogers voor in een boot, jacht, caravan of camper. Er zijn ook verplaatsbare luchtontvochtigers verkrijgbaar met een ontvochtigingscapaciteit van tientallen liters per dag.

Portable luchtreiniger

Verplaatsbare luchtreinigers worden ook wel portable luchtreinigers genoemd. Het zijn de meest gebruikte luchtreinigers in huis en op de werkplek. Een portable luchtreiniger is direct klaar voor gebruik en daarom zeer praktisch. De meeste portable luchtreinigers zijn tegenwoordig voorzien van extra functies zoals bevochtiging en ionisatie. Portable luchtreinigers zijn een goed alternatief voor complexe reinigingssystemen.

PPM

Parts Per Milion (PPM) is een grootheid waarmee een concentratie wordt aangegeven. 1 PPM is één deel per miljoen delen. De resultaten van luchtmetingen worden veelal uitgedrukt in PPM.

Professioneel bevochtigen

Voor professioneel bevochtigen is een luchtbevochtiger vereist met een hoge bevochtigingscapaciteit. Een professionele bevochtiger vraagt weinig onderhoud en is eenvoudig te bedienen. Voor het bevochtigen van grote bedrijfshallen inclusief bedrijfsprocessen is een uitvoerige bevochtigingsinstallatie noodzakelijk. Voor professionele bevochtiging in kleinere ruimten bieden verplaatsbare bevochtigers uitkomst. Stekkerklare oplossingen en optioneel te voorzien van een vaste aanvoerleiding voor vers water en een afvoerleiding voor spoelwater.

Professioneel lucht ontvochtigen

Professioneel lucht ontvochtigen vergt kennis evenals geschikte apparatuur voor het verwijderen van vocht. Hoeveel vocht moet per dag afgevoerd worden? Bij welke temperatuur wil ik ontvochtigen. Welke ontvochtiger moet ik inzetten? Komt extra vocht vrij tijdens processen? Succesvol professioneel ontvochtigen start met een korte analyse van de omstandigheden in de bedrijfsruimte of opslagruimte. Speciaal voor ontvochtiging in een professionele omgeving zijn er luchtdrogers te koop met capaciteiten tot maar liefst 1000 liter per dag. Deze krachtige luchtontvochtigers zijn voorzien van een vaste waterafvoer.

Professioneel lucht reinigen

Professioneel lucht reinigen wordt op grote schaal én op kleine schaal uitgevoerd. Om de luchtkwaliteit in kantoren, ziekenhuizen en industriële ruimten te optimaliseren worden grote luchtbehandelingskasten geïnstalleerd. Om schadelijke uitstoot van bedrijven te reduceren worden luchtwassers op daken geplaatst waarmee vuile lucht wordt gezuiverd. Bij professionele luchtreiniging op kleine schaal kunt u denken aan luchtzuivering in een behandelruimte van tandarts, fysiotherapeut, pedicure enzovoort.

Professioneel ontvochtigen

Lucht ontvochtigen in professionele binnenruimten zoals bedrijven, magazijnen, musea, binnenzwembaden, winkels, horecabedrijven, overslagbedrijven, klimaatkamers, spuiterijen en bouwprojecten. Professioneel ontvochtigen vereist een kwalitatieve luchtdroger met een hoge ontvochtigingscapaciteit. Professionele luchtontvochtigers zijn geschikt voor langdurige werking en vragen weinig onderhoud. Een lage luchtvochtigheid voorkomt vochtproblemen als condens, schimmels en corrosie. Materiaalkosten en onderhoudskosten blijven laag als de luchtvochtigheid onder controle wordt gehouden. Professioneel ontvochtigen waarborgt bovendien een hygiënisch binnenmilieu en een gezond werkklimaat indien een ruimte te vochtig is.

Professionele bevochtiger

Een professionele bevochtiger heeft een hoge bevochtigingscapaciteit en is geschikt voor gebruik in professionele omgevingen. De professionele luchtbevochtiger vraagt weinig onderhoud en is eenvoudig te bedienen. Dit type luchtbevochtiger is vaak voorzien van een vaste toevoerleiding zodat handmatig bijvullen van water niet nodig is. Waar vinden we professionele bevochtiging? Deze vorm van bevochtiging wordt veel toegepast in grote woningen of appartementen, kantoren, klimaatkamers, musea, industrie, opslag/magazijnen, serverruimtes en grafische industrie.

Professionele luchtontvochtiger

Een professionele luchtontvochtiger is geschikt voor luchtdroging in een industriële of commerciële ruimte. Professionele luchtontvochtigers hebben een hoge ontvochtigingscapaciteit en zijn extra stevig uitgevoerd. De ontvochtigers beschikken doorgaans over een metalen frame en een metalen omkasting. Ook geschikt voor professioneel gebruik zijn de bouwdrogers met de zogenaamde rotomolded kunststof omkasting.

Professionele luchtreiniger

Een professionele luchtreiniger heeft een krachtige en tevens nauwkeurige werking. De capaciteit van een professionele luchtreiniger dient toereikend te zijn voor de grootte van de ruimte en de hoeveelheid verontreinigingen dat in de lucht aanwezig is. Dit type luchtreiniger is ook voorzien van sensoren voor volautomatische luchtreiniging. Voor het behouden van een goede luchtkwaliteit in een professionele omgeving is het belangrijk dat de filters volgens voorschrift gezuiverd of vervangen worden.

Voorbeelden van professionele luchtreiniger merken zijn BLUEAIR PRO, CAMFIL en JONIX

Professionele ontvochtiger

Een professionele ontvochtiger is een luchtontvochtiger met een hoge ontvochtigingscapaciteit en bovendien robuust uitgevoerd. Een professionele luchtontvochtiger is geschikt voor continu, automatisch ontvochtigen. De industriële ontvochtigers worden voornamelijk ingezet in magazijnen, productiebedrijven, overslagbedrijven, metaalindustrie, scheepvaart en zwembaden.

Professionele ontvochtiging

Luchtontvochtiging in een professionele omgeving zoals een bedrijf, magazijn, museum. zwembadruimte, winkel, horecagelegenheid, overslagbedrijf, klimaatruimte, spuiterij, bouwproject. Een professionele luchtdroger is geschikt voor continu gebruik en is niet storingsgevoelig. Professionele luchtontvochtigers vragen weinig onderhoud en zijn geschikt voor jarenlang ontvochtigen in een professionele omgeving. Speciaal voor de bouwsector zijn er robuuste bouwdrogers verkrijgbaar.

Professionele ventilator

Een professionele ventilator wordt ook wel een Airblower genoemd. De krachtige ventilatoren hebben een hoge capaciteit voor luchtverplaatsing. Eén of meerdere professionele ventilatoren worden voornamelijk ingezet na calamiteiten zoals rookschade en waterschade. Dit type industriële ventilator versnelt ook het droogproces in combinatie met een luchtdroger. Robuuste, krachtige ventilators voor extra ventilatie of droging. Professionele ventilatoren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

PTC verwarmingskabel

Een PTC verwarmingskabel maakt het mogelijk om ook tijdens een vorstperiode water af te voeren. Deze kabel wordt o.a. gebruikt in airconditioners met een buitenunit.

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Rubrieken


Klantenservice


© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

Klantenservice

Rubrieken

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap

Rubrieken

Klantenservice

Contact

AirSain Nederland B.V.
Meerheide 56
5521 DZ EERSEL

E. Contactformulier
T. 0497-512164
Ma t/m vr: 9.00 - 17.30 uur
MAANDAG ALLEEN OP AFSPRAAK

© Copyright 2021 Airsain Nederland. All rights reserved. 19 oktober 2021 Sitemap