Home Luchtvervuiling 13000 doden door smog
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

13000 doden door smog

Bron: De Telegraaf, 19 februari 2005

BRUSSEL - De lucht boven Nederland is ondanks allerlei milieumaatregelen nog steeds zodanig vervuild dat in ons land jaarlijks meer dan 13.000 mensen vroegtijdig sterven als gevolg van het jarenlang inademen van schadelijke stoffen.


Dat blijkt uit een uitvoerig Europees onderzoek, waarvan de resultaten begin volgende week door de Europese Commissie bekend zullen worden gemaakt.

Vooral het inademen van deeltjes van uitlaatgassen en andere verbrandingsprocessen die tot diep in de luchtwegen doordringen zorgen - vooral later - voor veel gezondheidsklachten. Ook de steeds vaker voorkomende smogvorming blijkt uiterst ongezond.

Uit de berekeningen van het Clean Air for Europe-project komt naar voren dat in heel Europa jaarlijks meer dan 300.000 mensen te vroeg sterven als gevolg van de vervuiling en dat de ongezonde lucht de gemiddelde levensverwachting met zo'n 9 maanden drukt.

In grote delen van Nederland is het echter nog veel slechter met de buitenlucht gesteld, zo blijkt uit een Europese kaart met de luchtkwaliteit per regio, en wordt de gemiddelde levensduur daardoor zelfs met meer dan een jaar bekort. Ook in België, Duitsland, Italië en grote delen van Midden-Europa is het uiterst slecht gesteld met de luchtkwaliteit, terwijl Scandinavië, Spanje en Portugal juist relatief gezond zijn om te wonen. Naast het grote aantal dodelijke slachtoffers dat op een of andere manier op het conto van de luchtvervuiling kan worden geschreven zorgt de vieze buitenlucht ook voor talloze kleinere klachten en onnodige ziekmeldingen.

Zie voor het hele artikel dagblad De Telegraaf van 19 februari 2005

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Snel bestellen en zeer snel geleverd!”
Irma
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies