Luchtreinigers

Sorteer op:

Wilt u een luchtreiniger kopen? Kies uw luchtreiniger bij AirSain of laat u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden. Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment luchtreinigers voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u op zoek naar een luchtreiniger met ionisatie, bevochtiging en/of HEPA filters? Het assortiment van AirSain heeft de ideale oplossing voor uw situatie, kies voor schone en gezonde lucht in uw leefomgeving!


Lees meer

Zuiver de lucht met luchtreinigers voor een gezonde binnenlucht

Een luchtreiniger is een nuttig apparaat om verschillende luchtproblemen aan te pakken en de algehele luchtkwaliteit te verbeteren. Het kan helpen bij het verminderen van allergenen zoals pollen, huisstofmijt, schimmelsporen en dierenharen, wat voordelig is voor mensen met allergieën of astma. Daarnaast kan een luchtreiniger fijnstof en kleine deeltjes, zoals stofdeeltjes, rook, bacteriën en virussen, uit de lucht filteren. Dit draagt bij aan een schonere en gezondere leefomgeving. 

Bovendien zijn er luchtreinigers met actieve koolstoffilters die onaangename geuren, rooklucht en vluchtige organische stoffen kunnen absorberen. Dit is vooral handig in rookruimtes, keukens of gebieden met sterke geurverontreinigingen. Sommige luchtreinigers hebben speciale filters om schadelijke gassen zoals formaldehyde, benzeen en vluchtige organische stoffen te verminderen. 

Hoewel luchtreinigers niet alle luchtgerelateerde problemen kunnen oplossen, kunnen ze aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van specifieke verontreinigingen en het bevorderen van een gezonder binnenklimaat. Bij het kiezen van een luchtreiniger is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en de grootte van de ruimte waarin deze zal worden gebruikt.

Door een luchtreiniger aan te schaffen, verzekert u uzelf ervan dat deze factoren in de kiem gesmoord worden. Daarmee worden bovenstaande klachten (binnenhuis) grotendeels verholpen!

Luchtreinigers met HEPA filters en ionisatie

Goede luchtreiniging is belangrijk voor de gezondheid en het welbevinden. Moderne luchtreinigers zuiveren de lucht met behulp van HEPA filters en (plasmacluster) ionen. Deze HEPA filters, oftewel High-Efficiency Particulate Air-filters, vormen de kern van effectieve luchtreinigers. Deze filters gebruiken een dicht gevlochten web van microvezels om kleine deeltjes uit de lucht te vangen. Met een hoge efficiëntie kunnen HEPA-filters deeltjes zo klein als 0,3 micron filteren, waaronder allergenen, fijnstof en bacteriën. Deze filtratie zorgt ervoor dat de deeltjes fysiek worden vastgehouden en niet terug in de lucht terechtkomen. Regelmatig onderhoud, zoals het tijdig vervangen of reinigen van het filter, is belangrijk om optimale prestaties te behouden. 

Indien u luchtreiniging enkel door krachtige ionisatie wenst, adviseren wij u het gebruik van sterke ionisator. Dit type luchtreinigers produceert een veelvoud van negatieve ionen zoals bijvoorbeeld aanwezig in zee- of berglucht. Deze negatieve ionen hechten zich aan positief geladen deeltjes in de lucht, zoals stofdeeltjes en pollen. Hierdoor worden de deeltjes zwaarder en zakken ze naar de grond of hechten ze zich aan oppervlakken, waardoor ze uit de lucht worden verwijderd. Luchtreinigers met ionisatie kan helpen bij het verminderen van stofdeeltjes en het verbeteren van de algehele luchtkwaliteit.

Maak uw keuze eenvoudig online op onze website. Er zijn vele luchtreinigers verkrijgbaar voor iedere ruimte. Een schoon en gezond binnenklimaat is eenvoudig te verkrijgen, maak snel een keuze uit ons ruime assortiment luchtreinigers. Bent u op zoek naar verdere informatie? Neem dan gerust contact op met onze experts!

Waar moet u verder op letten bij de aanschaf van een luchtreiniger?

Bij het kiezen van een luchtreiniger is het ook belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau. Sommige luchtreinigers kunnen tijdens het functioneren een zacht zoemend geluid maken, terwijl andere modellen stiller zijn. Voor gebruik in bijvoorbeeld slaapkamers of stille werkomgevingen kan het geluidsniveau een belangrijke factor zijn om in overweging te nemen.

Ook qua energieverbruik variëren luchtreinigers in energie-efficiëntie. Het is verstandig om te controleren hoeveel energie een luchtreiniger verbruikt, vooral als u het apparaat langere tijd wilt laten draaien. Kies indien mogelijk voor een energiezuinig model om onnodig energieverbruik te voorkomen!

Afhankelijk van het type luchtreiniger, moeten de filters regelmatig worden vervangen. Het is belangrijk om te weten hoe vaak filters moeten worden vervangen en wat de kosten hiervan zijn om het apparaat optimaal te laten functioneren. Ook hiervoor kunt u onze experts raadplegen!

Luchtreinigers: ontdek ons brede aanbod!

AirSain beschikt over luchtreinigers voor in huis en professionele luchtreinigers voor bijvoorbeeld op een kantoor. Ons assortiment bestaat uit bekende merken zoals: Sharp, Delonghi, Daikin, Coway, Blueair, Winix, Argoclima, Airbi, Camfil, LifaAir, Blaupunkt, Vaco, Olimpia Splendid, AiroSwiss, Boneco, Envion, Gree, Sanyo, Stadler Form, Blue, Airpura, Meaco, Bimar, Mateko en Stylies. Nagenoeg ons gehele aanbod is direct uit voorraad leverbaar, waardoor u binnen de kortste keren kunt profiteren van schone en gezonde lucht! Op onze website vindt u overzichtelijke informatie over alle vooraanstaande merken. 

Een schoon en gezond binnenklimaat is eenvoudig te verkrijgen met de luchtreinigers van AirSain. Bent u op zoek naar verdere informatie? Neem dan gerust contact op met onze experts!