Elektrische Kachels

Sorteer op:

Welke bijzetverwarming u ook zoekt, AirSain heeft de ideale mobiele kachel voor u! Snel lokaal verwarmen tot een aangename temperatuur gaat perfect met een elektrische kachel. Elektrisch bijverwarmen is eenvoudig en effectief. Bent u op zoek naar een oliegevulde radiator, een elektrische ventilatorheater of energiezuinige kachel? Bij AirSain vindt u de ideale bijverwarming. De meeste kachels zijn direct uit voorraad leverbaar.


Lees meer

Elektrische kachels voor aangenaam bijverwarmen

Iedereen kent het wel: het ene deel van het huis is heerlijk warm en het andere deel is steenkoud. In het najaar, de winter en het voorjaar slaat de thermostaat van de verwarming ondanks de kou vaak niet aan als de zon naar binnen schijnt. Aan de zonzijde van de woning zijn de kamers dan heerlijk warm, terwijl het aan de schaduwzijde behoorlijk koud kan blijven. Mobiele bijverwarming biedt dan dé oplossing.

Een elektrische kachel is makkelijk verplaatsbaar waardoor u de kachel altijd daar kunt gebruiken waar u hem nodig heeft. Een groot voordeel van elektrische kachels is dat ze direct warmte geven na inschakelen. Elektrische kachels zijn relatief goedkoop in aanschaf. Afhankelijk van het type kachel dat u aanschaft, kan het energieverbruik wel wat hoger zijn dan bij centrale verwarming.

Waar wordt een elektrische kachel gebruikt?

Mobiele elektrische kachels worden niet alleen in huis gebruikt. Ook in bijgebouwen en op werkplekken schiet de reguliere verwarming vaak te kort. Mobiele bijverwarming wordt veelvuldig ingezet voor het verhogen van de temperatuur in volgende ruimtes:

 • Slaapkamers
 • Woonkamers
 • Badkamers
 • Studeerkamers
 • Hobbykamers
 • Kantoren
 • Zolders
 • Garages
 • Schuren
 • Werkplaatsen
 • Campers
 • Caravans
 • Boten / jachten
 • Vakantiewoningen

Verschillende soorten elektrische kachels

Bij AirSain heeft u keuze uit diverse soorten mobiele kachels. Een bekende bijzetkachel is de olieradiator. De olieradiator is geschikt voor langdurige verwarming en is eenvoudig verplaatsbaar dankzij de wieltjes. Een ventilatorkachel blaast verwarmde lucht de ruimte in, waardoor de ruimte snel aangenaam warm wordt. Keramische kachels en infraroodkachels verspreiden aangename stralingswarmte. Een infraroodkachel verwarmt bovendien vloeren, wanden en meubelen om u heen. De materialen geven vervolgens langdurig warmte af. Daarnaast is de infraroodkachel een van de meest energiezuinige elektrische kachels. Tenslotte zijn er de alom bekende bouwkachels. Deze krachtpatsers zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van veeleisende ruimtes zoals werkplaatsen, schuren of garages.

De voordelen van elektrische kachels

Het gebruik van elektrische kachels biedt een scala aan voordelen die ze aantrekkelijk maken voor verschillende situaties. Allereerst staat het gemak van elektrische kachels centraal. Ze vereisen geen ingewikkelde installatieprocessen of brandstofaanvoer, waardoor ze direct klaar zijn voor gebruik zodra ze worden ingeschakeld. Dit maakt ze ideaal voor zowel permanente installaties als tijdelijke warmtebehoeften.

Een ander belangrijk voordeel is de veiligheidsfactor. Elektrische kachels hebben geen open vlammen, waardoor het risico op brand aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien produceren ze geen verbrandingsbijproducten zoals koolmonoxide, wat de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert en zorgt voor een gezondere omgeving. Dit maakt elektrische kachels geschikt voor gebruik in slaapkamers, kinderkamers en andere ruimtes waar veiligheid en luchtkwaliteit essentieel zijn.

De flexibiliteit van elektrische kachels is ook opmerkelijk. Ze kunnen gemakkelijk worden verplaatst en geplaatst waar warmte nodig is, zonder dat er speciale ventilatiesystemen of rookkanalen nodig zijn. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar traditionele verwarmingssystemen moeilijk te installeren zijn.

Bovendien zijn elektrische kachels energie-efficiënt in hun werking. Hoewel de algehele efficiëntie kan variëren afhankelijk van factoren zoals isolatie en gebruikspatroon, zijn elektrische kachels in staat om 100% van de gebruikte elektrische energie om te zetten in warmte. Dit minimaliseert energieverlies en draagt bij aan lagere energiekosten.

Welke elektrische kachel kiezen?

Al onze elektrische kachels verwarmen goed, maar voor elk verwarmingsvraagstuk is een andere kachel het meest geschikt. De experts van AirSain weten precies wanneer welke kachel het meest geschikt is en adviseren u graag bij de aanschaf van een kachel. Neem voor advies contact met ons op.