Insectenlampen

Sorteer op:

Insectenlampen is onze verzamelnaam voor lampen die helpen met het bestrijden van vliegen, wespen en muggen. Ze zijn breed inzetbaar waardoor u ze in nagenoeg elke omgeving kunt plaatsen. Welke insectenlamp het meest geschikt is voor uw situatie, is afhankelijk van de omstandigheden. Op deze pagina helpen we u graag op weg met het maken van deze keuze!


Lees meer

Wat maakt een goede insectenlamp?

Het aantal insectenlampen dat op het internet wordt aangeboden is erg groot. Maar wat onderscheidt een goede insectenlamp van de rest? Als eerst kunt u letten op materiaalgebruik. Goedkope insectenlampen bestaan meestal uit kunststof onderdelen met een matige kwaliteit. Hierdoor bestaat het risico dat de insectenlamp niet lang zal meegaan en u al na een korte periode een nieuwe moet aanschaffen. Professionele en industriële toepassingen vragen om kwalitatieve insectenlampen met onderdelen van RVS of aluminium. Deze insectenvangers zijn steviger, veiliger, en in veel gevallen in het bezit van IP vochtbescherming. Door gebruik te maken van deze materialen zijn de insectenlampen steviger, veiliger en in veel gevallen óók voorzien van IP-vochtbescherming.

Ontdek het aanbod van AirSain

AirSain biedt verschillende merken insectenlampen aan: Insect-O-Cutor, Brandenburg, Trappen en Argoclima. Deze merken voldoen aan de hoogste eisen door het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen. Daarbij voeren deze merken een breed assortiment gericht op divers gebruik. Zo kunt u deze insectenlampen inzetten voor uw eigen, persoonlijke doeleinden. Maar ook in de horeca, industrie, detailhandel en alle andere sectoren waar hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit en hygiëne komen deze kwalitatieve insectenlampen goed van pas.

In ons assortiment vindt u ook verschillende modellen. Zo kunt u de keuze maken tussen onze wand-, tafel-, en plafondmodellen. Sommige modellen bieden ook extra voorzieningen zoals waterbestendigheid en splintervrije UV-lampen. Hierdoor is er altijd een insectenlamp die het meest geschikt is voor uw situatie. In de volgende alinea’s leest u op welke kenmerken u moet letten bij het maken van een keuze voor insectenlampen voor bedrijven, of voor particulier gebruik.

Insectenlampen voor bedrijven: waarop moet u letten?

In bedrijfsruimtes worden vaak extra eisen gesteld. Denk bijvoorbeeld aan hygiënevoorschriften met strenge HACCP-vereisten. Bij ieder van onze producten staat daarom aangegeven of deze voldoet aan de vereisten. Deze insectenlampen zijn voorzien van splintervrije UV-lampen, waardoor het risico op onveilige situaties en slechte hygiëne wordt weggenomen. Wanneer u een insectenlamp nodig heeft in een omgeving waar vocht voorkomt, raden we aan om te kiezen voor insectenlampen met IP-vochtbeveiliging. IP-X4, IP45, IP65 zijn voorbeelden van deze vochtbeveiliging, die ervoor zorgen dat de modellen plens- en sproeidicht zijn. Zo loopt u geen risico op gevaar.

Veel insectenlampen zijn voorzien van een spanningsveld waarmee de insecten worden uitgeschakeld. Echter, in ruimtes waar voedselbereiding plaatsvindt, moet u kiezen voor een lamp met een lijmplaat. Bij een insectenvanger met elektrisch rooster kunnen delen van de gevangen insecten de omgeving van de vanger besmetten. Met een lijmplaat is dit risico niet aanwezig. Ook dit is een van de vereisten van de HACCP reglementen voor veilig werken.

Insectenlampen voor terrassen en thuis

Er is niks vervelender dan dat uw rust op een mooie zomeravond wordt verstoord door muggen, vliegen en wespen. Gelukkig zijn de meeste terassen voorzien van mug- en wespenlampen. Maar hoe zit dat bij uw thuis?

Voor de particuliere gebruiker biedt AirSain ook keuze uit verschillende modellen insectenlampen. Thuis in de keuken, tuin, op de camping of voor wanneer u op reis bent met een caravan. Met een insectenlamp voorkomt u dat u continu in de weer bent om van deze vervelende insecten af te komen.

Of het nu gaat om gebruik in privéruimtes zoals woon- of slaapkamers, keukens of in commerciële ruimtes zoals hotels en restaurants, de voedingsindustrie, stallen of openbaar toegankelijke ruimtes. AirSain heeft dé oplossing tegen vervelende insecten. Bestel eenvoudig en gemakkelijk online. Onze experts helpen u graag verder.