20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Kantoor Airwasher Venta kopen Luchtbevochtiger en luchtreiniger
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Airwasher Venta kopen Luchtbevochtiger en luchtreiniger

AIRSAIN VOOR UW VENTA AIRWASHER!

Venta airwashers bevochtigers voor frisse gezonde lucht

Last van een lage luchtvochtigheid? Een Venta Airwasher verhoogt in snel tempo de vochtigheidsgraad in een ruimte waarbij het vocht zeer goed verdeeld is. Met deze efficiënte bevochtigers van Venta wordt tijdens bevochtiging bovendien ook luchtreiniging verkregen. Eén apparaat met twee belangrijke functies! Vooral tijdens de wintermaanden is het gebruik van een Venta luchtbevochtiger / luchtreiniger sterk aan te bevelen. Vanwege de lage luchtvochtigheid door de koude weersomstandigheden in combinatie met het gebruik van de verwarming, is gedurende een lange tijd sprake van droge lucht in huis. Deze droge lucht is zeer hinderlijk voor mens en dier, en veroorzaakt schade aan vloeren en meubilair.

Droge lucht vraagt om verhogen luchtvochtigheid

Droge verwarmingslucht veroorzaakt uitdroging van de slijmvliezen. Behalve het hinderlijke gevoel van een verstopte neus, droge ogen en geïrriteerde keel werken droge slijmvliezen ook andere gezondheidsklachten in de hand zoals verkoudheid, griep, droge huid enz. Bij een lage vochtigheid van de lucht verliezen slijmvliezen de natuurlijke werking. Normaliter vangen de slijmvliezen bacteriën en virussen op die in de lucht aanwezig zijn. De slijmvliezen vormen een barrière en voorkomen dat bacteriën en virussen in de luchtwegen terechtkomen. Door uitdroging van de slijmvliezen worden de bacteriën en virussen sneller doorgelaten. De natuurlijke filter-werking van slijmvliezen verdwijnt. Een verkoudheid, griep of infectie ligt op de loer.

Een Venta airwasher kopen voor gezonde lucht

Ons afweermechanisme is dus gebaat bij een goede luchtvochtigheid. Venta luchtbevochtigers houden de vochtigheid in de lucht op peil waardoor de slijmvliezen in goede conditie blijven. Venta bevochtigers verhogen op natuurlijke wijze de luchtvochtigheid in huis en voorkomen problemen veroorzaakt door droge lucht.

Een lage vochtigheidsgraad in huis veroorzaakt vermoeidheid, hoofdpijn en gevoel van algemene malaise. Vaak slaapt men slecht als de lucht in een slaapkamer te droog is. Een verminderde slaap zorgt ervoor dat men onvoldoende herstelt van lichamelijke ongemakken. En zie hier, de cirkel is rond. Het verhogen van de vochtigheidsgraad tijdens die perioden in het jaar dat de luchtvochtigheid laag is, heeft dus een positief effect op uw welbevinden als u last heeft van droge lucht. Behalve de grotere kans op een verkoudheid of griep veroorzaakt droge lucht ook een toename van huidklachten, droge ogen, gesprongen lippen en irritatie van de keel. Venta luchtwassers voorkomen deze gezondheidsklachten door de luchtvochtigheid op peil te houden.

Een luchtwasser kopen of een luchtreiniger kopen?

Kunnen we nu spreken van een Venta luchtbevochtiger of van een Venta luchtreiniger? De succesvolle airwashers van Venta bevochtigen én reinigen de lucht! Dankzij bevochtiging door middel van luchtwassing wordt ook luchtreiniging verkregen. Een Venta airwasher wast letterlijk de lucht. Droge verwarmingslucht wordt door een schijvenpakket gevoerd dat vochtig wordt gehouden doordat de schijven voortdurend door een waterreservoir draaien. Een luchtbevochtiger van Venta bevat geen filters die vervangen moeten worden. Enkel het schijvenpakket zorgt voor perfect bevochtigen en reinigen van de lucht. Vuildeeltjes die in de lucht zweven blijven in de luchtwasser achter. Met name stof, tabaksrook, pollen en geurdeeltjes worden door een Venta airwasher uit de lucht verwijderd. De zwevende vuildeeltjes slaan neer in de luchtwasser en worden tijdens een periodieke schoonmaakbeurt eenvoudig weggespoeld. Met recht noemt men een Venta luchtwasser dus ook wel een Venta luchtreiniger.

Het bevochtigen van lucht versterkt de mate van luchtreiniging. Droge lucht laat zich moeilijk reinigen. Vuildeeltjes zoals stof, huidschilfers en haren laten zich moeilijk 'vangen' en dwarrelen bij elke beweging in de ruimte opnieuw op. Bij een lage luchtvochtigheid is daarnaast sprake van een toegenomen statische elektriciteit. Verontreinigingen in de lucht bewegen voortduren onafhankelijk van elkaar door de lucht. Door bevochtiging van de lucht wordt de luchtvochtigheid van de lucht verhoogd. Niet enkel de lucht, maar ook alle materialen en voorwerpen in een kamer krijgen hierdoor een hoger vochtgehalte. Ook hecht het vocht zich aan de zwevende verontreinigingen in de lucht. De vuildeeltjes nemen in gewicht toe en verliezen een hoeveelheid statische elektriciteit. De deeltjes worden hierdoor sneller aangetrokken door de luchtreiniger / luchtwasser. Als lucht voldoende vocht bevat, verspreiden vuildeeltjes die eenmaal op de vloer neergedaald zijn zich minder snel opnieuw door een kamer. Het aantal zwevende verontreinigingen in de lucht neemt hierdoor af. Onze luchtwegen profiteren hiervan. Een afname van luchtgedragen verontreinigingen betekent een afname van irritatie aan keel, neus en ogen. De verhoging van de vochtigheidsgraad door een Venta luchtreiniger levert dus ook een positieve bijdrage aan de capaciteit voor luchtzuivering. Zowel bevochtiging als luchtreiniging verzacht de omstandigheden wanneer sprake is van droge verwarmingslucht. De luchtkwaliteit stijgt zodat gezondheidsklachten die worden veroorzaakt door droge lucht verdwijnen.

Uw Venta luchtbevochtiger en luchtreiniger eenvoudig via internet kopen

Een Venta luchtbevochtiger / luchtreiniger is uiterst geschikt voor gebruik in uw slaapkamer en woonkamer. De ventilatorstand is variabel instelbaar. Als u in de ruimte bent kunt u kiezen voor stille ventilatorstand, terwijl bij afwezigheid de bevochtiger op maximale capaciteit kan bevochtigen. Uw Venta apparaat snel in huis? Directe levering uit voorraad van alle modellen Venta luchtbevochtigers! Een Venta luchtbevochtiger eenvoudig online bestellen?

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies