Home Nieuws Allergie voor stuifmeel en pollen Luchtreinigers
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Allergie voor stuifmeel en pollen Luchtreinigers

Pollenallergie

Hooikoorts? Last van pollen in de lucht

Het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Veel mensen ervaren in dit jaargetijde veel hinder van de luchtwegen. In de lucht zijn zeer veel pollen aanwezig die verantwoordelijk zijn voor de hooikoortsklachten. Pollen zijn microscopisch kleine deeltjes afkomstig van bomen, planten, grassen en kruiden. De pollen komen in de lucht terecht tijdens de bloeiperiode van een bepaald gewas.

Allergisch voor pollen: loopneus, verstopte neus, niezen, prikkende ogen

Iedereen heeft baat bij schone lucht, immers een allergie kan op elke leeftijd ontstaan. Laatste jaren hoort u steeds vaker "ik heb nog nooit last van allergie gehad, en dit jaar wel...." Elk jaar treffen we meer mensen met hooikoortsklachten in onze nabije omgeving. Helaas blijven de hooikoortsklachten ook bij hen niet tot dit ene jaar beperkt.

Een pollenallergie gaat gepaard met zwelling van het neusslijmvlies. De slijmvliezen worden geprikkeld en zorgen voor een tintelend, jeukend of dof gevoel in de neus en de bijholten. Een lange irritatie van het neusslijmvlies kan leiden tot chronische verstoppingen van de bijholten. Niet zelden zijn medische ingrepen noodzakelijk om klachten in het KNO-gebied te bestrijden (KNO: Keel Neus Oor). Jarenlang gebruik van medicijnen is vaak nodig om een pollenallergie in de hand te houden.

Allergie, astma, overgevoelige luchtwegen

Bij sommige mensen kan een pollenallergie astma veroorzaken. De klachten aan de luchtwegen kunnen daardoor chronisch worden. Naast overgevoelig zijn voor pollen kunt u ook overgevoelig zijn voor bijvoorbeeld huisstofmijten en huidschilfers/ haren van dieren. Daarnaast kan men tijdens droge weersomstandigheden ook veel hinder ondervinden van fijnstof. Benauwdheid, hoofdpijn en keelpijn zijn hierbij veel gehoorde klachten. De vermoeidheid bij overgevoelige mensen neemt snel toe omdat men slechter slaapt door de blootstelling aan luchtverontreinigingen. Luchtreinigers geven daarom nieuwe energie.

Vermoeidheid door hooikoorts en allergie

Een pollenallergie veroorzaakt veel hinder tijdens het dagelijkse functioneren. Na verloop van tijd is het lichaam uitgeput. Hooikoorts is niet letterlijk een vorm van koorts. De symptomen kunnen wel degelijk zodanig aanvoelen. Algemene malaise als gevolg van een pollenallergie treft steeds meer mensen. Onderzoekers hebben de oorzaak van de toename van mensen met één of meerde vormen van pollenallergie nog niet achterhaald.

Klachten van allergie en hooikoorts verminderen

Bestaan er geen andere oplossingen tegen een pollenallergie dan het gebruik van diverse soorten medicijnen? Toch wel! Een HEPA luchtreiniger verwijdert pollen uit de lucht voordat deze hinder kunnen veroorzaken in de luchtwegen. Hoogwaardige luchtreinigers zoals Sharp luchtreinigers zuiveren de lucht probleemloos van pollen.

Luchtreinigers van Sharp passen bij uw levensstijl en inrichting. Stijlvol, energiezuinig, fluisterstil. Luchtreiniging met Sharp HEPA filters voor mensen met allergieën, astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen. Wie schone binnenlucht wil inademen, kiest voor een Sharp luchtreiniger.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen