Beste luchtontvochtiger

Wat zijn de beste luchtontvochtigers van 2024? Deze lijst bevat de degelijkste, krachtigste en meest gebruiksvriendelijke luchtontvochtigers. Deze lijst is gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring van de nummer 1 luchtontvochtiger specialist van de Benelux, AirSain.

De enige onafhankelijke lijst met beste luchtontvochtigers

AirSain heeft meer dan 20 jaar ervaring met advisering en verkoop van luchtontvochtigers. Met het grootste assortiment luchtontvochtigers van de Benelux heeft AirSain de beste luchtontvochtigers van dit moment op een rij gezet. Door een eigen technische dienst weet AirSain ook de beste luchtontvochtigers te selecteren qua duurzaamheid en degelijkheid.

Doordat AirSain zelf distributeur en importeur is van alle goede luchtontvochtigers op de markt, kan AirSain de meest eerlijke, onafhankelijke lijst opstellen met de beste luchtontvochtigers van 2024.

 

Luchtontvochtigers met de beste prijs-kwaliteit verhouding

De beste luchtontvochtigers qua prijs-kwaliteit verhouding zijn onderstaande ontvochtigers van het Deense merk Eeese. Deze modellen bieden uitstekende prestaties, zijn zeer degelijk ontworpen, uitgevoerd met uitgebreide functionaliteit, en aantrekkelijk geprijsd. De bedieningsfuncties van de hoogwaardige luchtontvochtigers zijn doordacht waardoor de apparaten bijzonder gebruiksvriendelijk zijn. De mooie, innovatieve Scandinavische ontwerpen maken de goede beoordeling compleet. Topkwaliteit voor een aantrekkelijke prijs!

Luchtontvochtigers met de beste garantie

De beste luchtontvochtigers betreft betrouwbaarheid zijn MeacoDry Arete® One luchtontvochtigers. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat deze modellen ontvochtigers de luchtvochtigheid storingsvrij verlagen. Door gebruik van duurzame materialen hebben de MeacoDry Arete® One luchtontvochtigers een lange levensduur. Geen kwetsbare componenten, maar degelijke onderdelen garanderen de hoge klanttevredenheid over deze modellen luchtdrogers. De degelijke constructie merkt u ook aan de stille werking van MeacoDry Arete® One ontvochtigers. De beste kwaliteit uit de UK, ondersteund met uitstekende garantie.

Beste luchtontvochtiger voor de kelder (warmer dan 10°)

De beste luchtontvochtigers voor het droog houden van een kelder (warmer dan 10 graden) zijn onderstaande modellen. Deze luchtontvochtigers beschikken alle drie over een Automatisch Ontdooien stand waardoor ze in een koele, onverwarmde ruimte zoals een kelder perfect functioneren. Door aanwezigheid van een ingebouwde hygrostaat zijn de modellen bovendien in staat de luchtvochtigheid automatisch te handhaven op de door u ingestelde luchtvochtigheid. Condens en schimmel in uw kelder behoren tot het verleden!

Beste luchtontvochtiger voor boot of caravan

Meaco DD8L is de beste luchtontvochtiger voor uw boot of caravan. Meaco DD8L is een adsorptiedroger die vanaf 1°C vocht effectief verwijdert. Naast de vele positieve feedback van onze klanten heeft de Meaco DD8L zich bewezen tijdens testen van de tijdschriften Practical Boat Owner en Sailing Today. Deze veelzijdige luchtontvochtiger is ook daar uitgeroepen tot Testwinnaar. Met een ontvochtigingscapaciteit van 8 liter per dag voorkomt hij aantasting door vocht, condens en schimmels.

Beste luchtontvochtiger met afvoerpomp

De beste luchtontvochtiger met afvoerpomp is Meaco Arete 20L LiPu. In ruimtes tot maar liefst 100 m2 verlaagt hij in korte tijd de luchtvochtigheid door een grote hoeveelheid vocht aan de lucht te onttrekken. Meaco Arete 20L LiPu transporteert tegelijkertijd met behulp van zijn ingebouwde condenspomp het opgevangen vocht naar een hoger gelegen afvoerpunt.  Meaco Arete 20L LiPu is bijzonder stil, klanten ervaren geen geluidshinder van de ontvochtiger. Het lage geluidsniveau verrast menig gebruiker. Niet voor niets is hij winnaar van de Quiet Mark Award.

Beste luchtontvochtiger voor de badkamer

Luchtontvochtiger Eeese Otto 13L is de beste keuze voor uw badkamer. Met zijn IPX4-classificatie is het toegestaan de luchtontvochtiger in natte ruimtes te gebruiken. De stille werking van de badkamer ontvochtiger is verrassend zodat u in de kleine ruimte aangenaam kunt verblijven. Met een stroomverbruik van slechts 145 Watt behoort Eeese Otto 13L tot de meest energiezuinige luchtontvochtigers. Vochtproblemen in uw badkamer zoals condens en schimmels worden voorkomen tegen de laagste kosten. Eeese Otto 13L houdt uw badkamer hygiënisch en fris.

Beste luchtontvochtiger voor ruimtes onder de 10°

Een ruimte met een omgevingstemperatuur beneden 10°C succesvol droog houden? Kies voor Toyotomi TDZB80, de beste luchtontvochtiger voor een koude ruimte. Adsorptie luchtontvochtiger Toyotomi TDZB80 droogt onverwarmde en ongeïsoleerde ruimtes op een constante wijze zodat vocht geen kans krijgt voor problemen te zorgen. Omdat hij een antibacterieel filter heeft, verbetert deze luchtontvochtiger ook de luchtkwaliteit in de koele ruimte.

Beste luchtontvochtigers voor zwembaden

Klimaluft ontvochtigers zijn de beste luchtontvochtigers voor zwembaden en wellness ruimten. De hoogwaardige, elegante afwerking maken luchtontvochtigers uit het Klimaluft assortiment koploper voor het conditioneren van uw zwembad. Klimaluft bezit reeds 20 jaar know-how op het gebied van luchtontvochtiging en dat komt terug in deze professionele ontvochtigers.

Wanneer kiest u de beste luchtontvochtiger?

Wij geven u tips die helpen bij het maken van de juiste keuze. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van luchtontvochtiging geven wij u gericht advies welke luchtontvochtiger voor uw situatie het meest geschikt is. Naast prestaties en levensduur zijn er nog een aantal zaken die een ontvochtiger voor u perfect maakt. Dit zijn de belangrijkste punten voor het kiezen van de beste luchtontvochtiger.

Grootte van de ruimte (m2)

Hoe groot is de ruimte waar u de ontvochtiger gaat plaatsen? Bij elke luchtontvochtiger in het AirSain assortiment geven we de maximale grootte van de ruimte aan. Het aantal vierkante meters dat vermeld staat is gebaseerd op een plafondhoogte van 2,5 meter. In ruimtes met de opgegeven oppervlakte zal bij normale omstandigheden de ontvochtiger de vochtigheidsgraad verlagen tot de gewenste lage waarde.

Wanneer u de gekozen luchtontvochtiger in een grotere ruimte plaatst dan aangegeven, zal hij de luchtvochtigheid ook verlagen. Alleen de droogtijd zal langer zijn en de laagst te bereiken luchtvochtigheid zal wat hoger liggen. In dat geval adviseren wij om een luchtontvochtiger te kiezen die voor een hoger aantal vierkante meters geschikt is. Is er sprake van extra vochtbelasting in de ruimte, bijvoorbeeld in een badkamer of een vochtige kelder, dan is de beste ontvochtiger ook een model met een hogere ontvochtigingscapaciteit.

Temperatuur in de ruimte: condensatie luchtontvochtiger vs adsorptiedroger

Wat is doorgaans de temperatuur in de te ontvochtigen ruimte? Liggen de temperaturen altijd rond kamertemperatuur? Dan is de beste luchtontvochtiger voor u een condensatie luchtontvochtiger. Dit is de meest bekende luchtontvochtiger en is uitgevoerd met een compressor. Is het regelmatig koud in de ruimte? Dan is uw beste ontvochtiger een adsorptiedroger. Dit model luchtontvochtiger heeft geen compressor, maar droogt de lucht met behulp van een adsorptiemiddel. Dit type ontvochtiger is perfect voor het ontvochtigen van onverwarmde ruimtes zoals kelders en garages.

Soort ruimte

Luchtontvochtigers zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar. In woonkamers, badkamers, slaapkamers zijn verplaatsbare luchtontvochtigers ideaal. Ze beslaan weinig ruimte en zijn flexibel inzetbaar. Bij ruimtes met een zwembad of wellnessruimtes wordt vaak gekozen voor een vaste luchtontvochtiger, dit kan een vloermodel of wandmodel zijn, met automatische condensafvoer.

Ontvochtigingscapaciteit (ltr/dag): kies voor een kleine overcapaciteit

Bij het uitzoeken van een luchtontvochtiger adviseren wij om altijd te kiezen voor een model met een lichte overcapaciteit. Bij onvoorziene situaties waarbij extra vocht in de ruimte vrijkomt, is de ontvochtiger toch in staat de gewenste lage luchtvochtigheid te handhaven. Bij deze situaties kunt u denken aan lange periodes van vochtig weer, zoals langdurige regenval in de winter in plaats van droog weer met vorst.

Automatisch drogen: ingebouwde hygrostaat

Luchtontvochtigers met een ingebouwde hygrostaat kan automatisch de ideale luchtvochtigheid bereiken en vervolgens handhaven. Na inschakelen van de automatische functie en instellen van de vochtigheidsgraad gaat de ontvochtiger vanzelf te werk. Hij meet regelmatig de luchtvochtigheid in de ruimte en stelt zijn werking daarop in. Na het bereiken van de ingestelde vochtwaarde schakelt het apparaat zichzelf uit. Als de luchtvochtigheid opnieuw stijgt, zal hij weer automatisch starten met drogen. Liever continu drogen? Schakel de luchtdroger dan eenvoudig in op een van zijn vaste standen.

Mobiel of vast: op de vloer of aan de wand

Verrijdbare en draagbare luchtontvochtigers zijn handig in gebruik wanneer het apparaat regelmatig wordt verplaatst. Voor de kleinste ruimtes zijn modellen beschikbaar die weinig plaats beslaan. Verrijdbare luchtontvochtigers zijn ideaal voor woonkamers en slaapkamers. Er zijn ook situaties waarbij een vaste ontvochtiger juist handiger is, bijvoorbeeld een wandmodel zodat de vloer vrij blijft. Deze modellen worden vaak in zwembaden en werkplaatsen gehangen.

Watertank of vaste waterafvoer

De meeste luchtontvochtigers zijn voorzien van een uitneembare watertank. Bij een volle watertank geeft het apparaat een signaal of schakelt hij zichzelf uit. Nadat u het reservoir geleegd heeft hervat de ontvochtiger zijn werking. Als het model uitgerust is met een aansluitpunt voor een afvoerslang of afvoerleiding is het mogelijk het opgevangen vocht automatisch door de luchtontvochtiger te laten afvoeren. Na het aansluiten van een slang of leiding is handmatig legen niet nodig. De luchtontvochtiger transporteert het water zelf naar het afvoerpunt.

Met of zonder opvoerpomp

Moet de luchtontvochtiger het vocht automatisch afvoeren en daarvoor een hoogte overwinnen? Kies dan voor een model met een opvoerpomp. Deze modellen worden bijvoorbeeld met de term LiPu (Lifting Pump) weergegeven. Luchtontvochtigers met opvoerpomp drogen kruipruimtes en kelders waarbij ze het vocht naar hoger gelegen niveaus oppompen en verwijderen.

Bediening: digitaal of analoog

Steeds vaker bezitten ontvochtigers een display voor het ingeven van instellingen en het aflezen van de actuele luchtvochtigheid. Deze digitale modellen zijn populair voor gebruik in huis. Tot de luchtontvochtigers met traditionele, analoge bediening behoren vaak de grotere modellen die ook in professionele omgevingen worden ingezet.

Ontdooifunctie

Luchtontvochtigers met een automatische ontdooi (defrost) functie kunnen bij koude omstandigheden zichzelf ijsvrij houden. Dankzij de ontdooi functie wordt beginnende ijsvorming op de kern van het apparaat tegengegaan. De luchtdroger behoudt hierdoor zijn volledige ontvochtigingscapaciteit, ook bij lage omgevingstemperaturen.

Wasgoed drogen modus

De luchtontvochtiger ook gebruiken om wasgoed versneld te drogen? Met de wasgoed modus ingeschakeld laat de luchtontvochtiger nat wasgoed in de kamer sneller drogen. Een luchtontvochtiger verbruikt aanzienlijk minder stroom dan een wasdroger. Door de luchtvochtigheid in de omgeving te verlagen droogt uw was sneller en verbruikt u minder stroom als dat een wasdroger zou doen.

WiFi / Smart luchtdroger: Smartphone / tablet bediening

Luchtontvochtigers met WiFi zijn op afstand te bedienen via een app. U leest op afstand de actuele luchtvochtigheid in de ruimte af, waarna u net zo eenvoudig op afstand de instellingen van de luchtontvochtiger aanpast. Dit is een handige toepassing voor het conditioneren van een vakantiewoning, garage (met oldtimer) of stalling voor uw boot.

Energieverbruik (Min - Max)

Een energiezuinige luchtontvochtiger biedt twee belangrijke voordelen. U kiest voor minimale belasting van het milieu en bespaart op uw uitgaven voor energiekosten. De minimale waarde voor energieverbruik geeft aan hoeveel watt de luchtontvochtiger in de laagste stand verbruikt, het maximale energieverbruik geeft het wattage in de hoogste stand aan.

Geluidsniveau

Hoe stil een luchtontvochtiger werkt, kunt u zien aan het aantal decibel (db) dat het apparaat produceert. In veel gevallen geeft de producent het geluidsniveau in de hoogste stand op. Bij een lagere stand zal het geluidsniveau lager zijn. Een ontvochtiger met een stille werking veroorzaakt geen hinder in verblijfsruimtes zoals woonkamers, slaapkamers en kantoren.

Vormgeving: behuizing / omkasting

Luchtontvochtigers met een metalen behuizing zijn speciaal vervaardigd voor professionele toepassingen. In de meeste -huishoudelijke- situaties zal een luchtontvochtiger met een kunststof behuizing prima aan de wens voldoen. Ook op het gebied van luchtontvochtiging is aandacht voor vormgeving belangrijk. Diverse merken onderstrepen dit door het uitbrengen van stijlvolle modellen voor een modern interieur.