Home Luchtkwaliteit Huis Binnenklimaat verbeteringen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Binnenklimaat verbeteringen

Een gezond binnenmilieu in een handomdraai

Binnenklimaat verbeteren

Een gezond binnenklimaat is niet vanzelfsprekend. Het binnenmilieu kan vochtig zijn of juist droog. De luchtkwaliteit laat vaak te wensen over door verontreinigingen en schadelijke stoffen in de lucht. Het binnenklimaat wordt muf door onvoldoende ventileren. Welke verbeteringen zijn mogelijk? Er zijn een aantal mogelijkheden voor verbetering van het binnenklimaat.

Binnenklimaat verbeteren in woning

Het binnenklimaat in woningen is in de winter meestal te droog en in de zomer en herfst te vochtig. Gezonde lucht bevat voldoende vocht, maar niet te veel. De relatieve luchtvochtigheid moet omstreeks 50% zijn.

Te veel vocht in de woning is in veel gevallen de oorzaak van een ongezond binnenklimaat. In een vochtig huis groeien schimmels waardoor de binnenmilieukwaliteit snel verslechterd. Een goede luchtvochtigheid in huis voorkomt verontreiniging met schimmels. Ongezonde lucht door schimmelgroei blijft u bespaard door inzet van een luchtontvochtiger.

Een lage luchtvochtigheid in de woning is ook niet gezond. Droge lucht in huis is belastend voor de ogen, luchtwegen en huid. Een droog binnenklimaat verhelpt u met een luchtbevochtiger.

Gezonde lucht in huis is vrij van verontreinigingen zoals stof, fijnstof, allergenen en tabaksrook. Er moet voldoende verse lucht in het binnenklimaat aanwezig zijn. Voldoende ventilatie is noodzakelijk voor de aanvoer van frisse lucht. Een luchtreiniger verwijdert luchtverontreinigingen uit de woning waaronder pollen, rook, huidschilfers en stof.

Binnenklimaat verbeteren in kantoren

Het binnenklimaat in kantoren is meestal droog en bevat veel verontreinigingen. Dankzij het rookverbod is de schadelijke sigarettenrook uit het binnenklimaat verdwenen. Bijna alle grote kantoren hebben een speciale rookruimte met luchtafzuiging of luchtreiniging. Wanneer deze ruimte niet aanwezig is, worden de werknemers gevraagd buiten te roken.

Toch is het aantal verontreinigingen in de lucht van een kantoorruimte vaak nog erg hoog. Door uitstoot van printers en copiers komt veel tonerstof in het binnenklimaat terecht. Alleen ventileren is niet voldoende om deze schadelijke stoffen uit het binnenmilieu te verwijderen. Bij veelvuldig gebruik dient men printers en copiers in een aparte ruimte te plaatsen zodat werknemers niet direct aan tonerstof worden blootgesteld.

Het comfort in een kantoor kan verhoogd worden door koeling en verwarming. Een aangename temperatuur maakt een kantooromgeving behaaglijk. Goede airconditioning is echter meer dan alleen koelen en verwarmen. Een airco met ventilatie, bevochtiging, ontvochtiging en luchtreiniging behoort ook tot de mogelijkheden.

Airsain is leverancier van binnenklimaat verbeteringen voor woningen, kantoren en industrie. Maak keuze uit een ruim assortiment luchtbevochtigers, luchtontvochtigers, luchtreinigers, mobiele airconditioners en complete airco systemen voor een aangenaam, gezond binnenklimaat op kantoor. Speciaal voor grote kantoren is er keuze uit diverse professionele binnenklimaat oplossingen.

Binnenklimaat in scholen verbeteren

Ongezonde lucht in scholen is slecht voor leerprestaties en het welbevinden van leerlingen en docenten. In een klaslokaal met een grote groep leerlingen stijgt de CO2 concentratie in de lucht snel. Extra ventilatie is vereist om CO2 snel af te voeren en verse lucht in het lokaal te brengen.

Voor verbetering van het binnenklimaat in scholen kan men gebruik maken van een CO2 meter. Een CO2 meting laat zien of er voldoende frisse lucht in het lokaal aanwezig is. Is de CO2 waarde te hoog? Extra ventileren en de lucht blijft fris!

Meer lezen over binnenklimaat oplossingen?

AirSain voor binnenklimaat verbeteringen

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen