Bouwdrogers

Sorteer op:

Een professionele bouwdroger is ontworpen voor intensieve vochtbestrijding op uiteenlopende plaatsen. Bouwdrogers zijn gemaakt van zeer degelijke materialen en hebben een hoge stoot- en slagvastheid. De professionele condensatiedrogers zijn zeer flexibel inzetbaar. De luchtdrogers zijn voorzien van een metalen of roto-moulded omkasting en hebben robuuste wielen voor eenvoudige verplaatsing.


Lees meer

Toepassingen van bouwdrogers

Vanwege de robuustheid zijn de professionele luchtdrogers geschikt voor de verhuurbranche en voor gebruik op bouwplaatsen, in nieuwbouwprojecten, wasserijen, kelders en magazijnen / opslagruimten. Door de luchtvochtigheid krachtig te verlagen worden vochtproblemen snel verholpen. Vochtbestrijding op maat, op elke locatie!

Een bouwdroger is uitermate geschikt voor het ontvochtigen van grotere ruimtes zoals bijvoorbeeld magazijnen en winkels. Vaak worden bouwdrogers gebruikt in combinatie met Air Blowers, dit zijn krachtige industriële ventilatoren. De luchtvochtigheid daalt snel waardoor vloeren, plafonds, muren, stucwerk en materialen snel drogen. Bouwdrogers zijn tevens uiterst geschikt voor vochtbestrijding bij calamiteiten.

Bouwdrogers, professionele ontvochtigers

Bouwdrogers zijn ontworpen voor professionele ontvochtiging in gebouwen. Dit kunnen gebouwen in aanbouw zijn, of panden en hallen die in gebruik zijn. De krachtige, mobiele luchtdrogers drogen de gebouwen snel. Ze onttrekken het vocht in hoog tempo aan de vochtige bouwmaterialen, aan muren, vloeren en plafonds.

Bouwdrogers zijn makkelijk verplaatsbaar. De producenten zijn voortdurend op zoek naar een balans tussen gewicht en stevigheid. Bouwdrogers met een laag gewicht zijn makkelijker te vervoeren, en te stapelen zodat ze weinig plaats innemen tijdens opslag. Een goede stevigheid mag u altijd van een bouwdroger verwachten. Ze zijn gemaakt voor het drogen van bouwplaatsen, en voor professionele of industriële omgevingen.

Bouwdrogers kunnen tegen een stootje. Vaak verplaatsen, verrijden over oneven ondergrond, drogen in een licht stoffige omgeving, bouwdrogers zijn stootvast en hebben een storingsvrije werking. De stevige wielen maken verrijden op de moeilijkste plaatsen haalbaar. Met een stevige handgreep is verrijden of liften geen probleem. Bouwdrogers zijn gemaakt voor langdurig drogen zonder dat de ontvochtiger om uitvoerig onderhoud vraagt.

De voordelen van bouwdrogers

  • Bouwdrogers versnellen droogprocessen op bouwplaatsen. De ontvochtigers voorkomen uitgestelde oplevering doordat afwerking niet plaats kan vinden vanwege een te hoog vochtgehalte van de bouwmaterialen. Bouwdrogers versnellen het drogen van muren, vloeren en plafonds, zodat u in de eindfase van het bouwproject volgens planning kan blijven werken.
  • Bouwdrogers beschermen bouwmaterialen tegen vochtschade. Langdurig vochtig blijven van bouwmaterialen betekent achteruitgang in kwaliteit. Houtrot, verkleuring, corrosie, golven, verlies aan stevigheid, schimmelvorming, loslaten van lijmlagen, het zijn voorbeelden van aantastingen die veroorzaakt worden door een hoog vochtgehalte. Bouwdrogers verlagen doorlopend de luchtvochtigheid zodat het drogen spoedig verloopt.
  • Bouwdrogers compenseren vochtige weersomstandigheden. Zware regenval en wateroverlast komen steeds vaker voor. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Schade aan gebouwen, vertraagde bouwprojecten, ondergelopen kelders, de extreme weersomstandigheden veroorzaken schade. Bouwdrogers verhelpen de schade, of voorkomen dat ze ernstiger worden.
  • Bouwdrogers werken efficiënt, de gebruikskosten van bouwdrogers zijn relatief laag. Het hoge rendement zorgt voor snelle ontvochtiging. Verwarmingsapparatuur verbruikt meer energie voor hetzelfde resultaat. Ook brandstofkosten worden niet gemaakt.
  • Bouwdrogers zijn snel inzetbaar. Vanuit een opslagplaats transporteert u bouwdrogers eenvoudig naar de te drogen projecten. Ze passen in een busje waardoor ze snel op elke locatie zijn. Het drogen van het gebouw kan snel beginnen. Een bouwdroger met een ingebouwde condensopvoerpomp transporteert het water naar een hoger gelegen afvoerpunt. Ondergelopen kelders en kruipruimtes zijn ook eenvoudig te drogen.

Bij AirSain vindt u het grootste assortiment bouwdrogers! Het grote aanbod bouwdrogers zal u verrassen. Onze deskundige medewerkers adviseren u welk type bouwdroger optimaal is voor u. Wij bieden keuze uit bouwdrogers met een stalen behuizing en bouwdrogers met een professionele kunststof behuizing. Neem vrijblijvend contact met ons op voor uitgebreid bouwdroger advies.