20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Vochtprobleem Bouwvocht verwijderen Ontvochtiging met bouwdrogers
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Bouwvocht verwijderen Ontvochtiging met bouwdrogers

AIRSAIN VOOR UW BOUWDROGER

Bouwdrogers voorkomen vertraging tijdens nieuwbouw en renovatie

Eindeloos wachten tot de nieuwbouw eindelijk voldoende droog is? Bouwontvochtigers bespoedigen het droogproces aanzienlijk! Het overtollige vocht wordt zeer effectief verwijderd. Zonder vertraging kan worden gestart met stuc- / pleisterwerk, het leggen van vloeren en timmerwerkzaamheden.

Een bouwdroger van Fral verwijdert grote hoeveelheden bouwvocht uit een ruimte. De luchtvochtigheid in een nieuwbouwproject zal nog sneller dalen als zowel een bouwdroger én een krachtige ventilator wordt gebruikt. Bouwvocht in een nieuwbouw- of renovatieproject is vaak afkomstig van binnendringende regen. Maar de grootste hoeveelheid bouwvocht moet worden verwijderd uit bouwmaterialen zoals beton / mortel en specie.

Het gebruik van een bouwdroger voorkomt extra kosten

Het overtollige bouwvocht moet uit de materialen trekken en door de omgevingslucht opgenomen worden. In ons vochtig klimaat kan deze omgevingslucht vaak niet veel extra vocht opnemen. Een bouwdroger zorgt ervoor dat dit proces van vochtopname en vochtafgifte sterk verbeterd. Bouwdrogers zorgen voor droge lucht in de nieuwbouw. De afwerking van een woning kan snel worden gestart. Extra kosten vervallen zoals bijvoorbeeld kosten als gevolg van uitgestelde werkzaamheden, kosten door verlate oplevering en huurkosten van overige bouwmaterialen zoals steigers, machines e.d.

Door het inzetten van Fral bouwdrogers wordt een snelle oplevering van elk bouwproject of renovatieproject mogelijk. Bovendien ontstaan vochtproblemen als een lange inwerking van bouwvocht wordt toegestaan. Vooral houten materialen en de houten constructie worden aangetast door langdurige inwerking van bouwvocht. Herstelwerkzaamheden brengen doorgaans veel kosten met zich mee.

Bouwdroger kopen of bouwdroger huren

Op verschillende plaatsen in het land kunt u bouwdrogers huren. Indien u slechts eenmalig een bouwontvochtiger wenst te gebruiken kunt u waarschijnlijk het beste een bouwdroger huren. Slechts een enkele keer dient u dan de bouwdroger op te halen bij het verhuurbedrijf. Voor regelmatig gebruik van bouwdrogers is het al snel rendabel om één of meerdere bouwdrogers te kopen. Naast het betalen van huur maakt u ongemerkt extra kosten door het inzetten van bouwdrogers afkomstig van verhuurbedrijven. Met eigen vervoer dient u de luchtdrogers bij het verhuurbedrijf op te halen en tijdig terug te brengen. Naast de gangbare kosten bent u hiermee vaak ook veel tijd kwijt. Gaat u de loonkosten van uzelf of van uw werknemer maar na. Tijd is geld!

Indien u vaker een bouwontvochtiger inzet, loont het de moeite om de aanschaf van een dergelijke luchtdroger te overwegen. Dus bouwdroger kopen of bouwdroger huren? Maak voor uzelf een kort overzicht van de kosten en baten. Beslis vervolgens wat voor u de beste optie is. Medewerkers van Airsain geven graag vrijblijvend advies.

Droge lucht in elke ruimte

Fral bouwdrogers zijn geschikt voor het drogen van diverse ruimten. Naast afzonderlijke kamers, hele verdiepingen en zelfs complete bedrijfshallen, kan een bouwdroger ook droge lucht op moeilijk bereikbare plaatsen bewerkstelligen. Bijvoorbeeld in een vochtige kruipruimte of vochtige kelder kan het overtollige vocht ook eenvoudig worden verwijderd.

Het assortiment Fral bouwdrogers bevat enkele modellen luchtdrogers met een dubbele luchtuitlaat. Hierdoor kan ontvochtiging plaatsvinden op zeer uiteenlopende plaatsen.

Ontvochtigen bij lage temperaturen

Fral bouwdrogers zijn uitermate robuust en geschikt voor dagelijks gebruik onder zware omstandigheden. De bouwontvochtigers van Fral zijn ook in staat om ruimtes te ontvochtigen bij lage temperaturen. Een bouwdroger van Fral is standaard uitgerust met een zogenaamde Heet Gas Module of kan uitgerust worden met een Low Temp Pack. In beide gevallen zijn de bouwdrogers geschikt voor het ontvochtigen van een ruimte vanaf 0,5°C. Het verkrijgen van droge lucht bij lage temperaturen is dus geen enkel probleem. Zelfs bij deze lage temperaturen kan in een korte periode een lage luchtvochtigheid tot stand worden gebracht.

Een bouwontvochtiger voorkomt vochtproblemen

Hoe lager de luchtvochtigheid in een ruimte, hoe sneller het bouwvocht aan de bouwmaterialen wordt onttrokken. Deze vochtafgifte stopt pas als een zogenaamd vochtevenwicht in een ruimte ontstaat. Muren, vloeren en bouwmaterialen bevatten dan geen overtollig vocht meer. De bouwdroger heeft succesvol het overtollige vocht uit de ruimte verwijderd. De afwerking van het bouwproject kan starten zonder angst voor het ontstaan van vochtproblemen. Mogelijke vochtproblemen die ontstaan tijdens de afwerking zijn: vochtplekken op wanden, vochtschade aan houten vloeren, loslatend behang en beschadigd pleisterwerk. Een bouwdroger garandeert droge lucht voor een optimale afwerking.

AirSain heeft een ruim assortiment bouwdrogers en luchtontvochtigers. Voor elke droogklus is een geschikte ontvochtiger verkrijgbaar. Fral bouwdrogers hebben een capaciteit voor ontvochtiging tot 62 liter per dag. Het assortiment luchtontvochtigers van Fral bevat modellen die in staat zijn tot het verwijderen van maar liefst 520 liter vocht per dag. Voor ontvochtiging van enkele tientallen liters per dag tot het verwijderen van enkele honderden liters vocht per dag, bij AirSain bent u aan het juiste adres!

Bezoek verder het assortiment FRAL LUCHTONTVOCHTIGERS en FRAL VASTE ONTVOCHTIGERS VOOR INDUSTRIE EN MAGAZIJN en FRAL ZWEMBADONTVOCHTIGERS.

AirSain voor bouwdrogers en vaste ontvochtigers!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies