Home Nieuws CO2 detector Atal Venti Light Basic CO2 sensor met led
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

CO2 detector Atal Venti Light Basic CO2 sensor met led

AirSain voor een uitgebreid assortiment CO2-meters!

CO2 metingen voor een gunstige prijs

CO2 detector Atal Basic is de Atal Venti-Light CO2 meter in vereenvoudigde vorm. De Atal Venti-Light Basic is een CO2 sensor zonder display. De waarde van de CO2-meting wordt niet getoond op een display, maar waarschuwing voor een te hoog CO2-gehalte in de lucht wordt met lichtsignaaltjes verkregen. De Venti-Light Basic is een nauwkeurige CO2-detector met een gunstige prijs. Een ideale kooldioxide detector voor zowel stand-alone gebruik als toepassing in CO2-gestuurde ventilatiesystemen. Voor gebruik in systemen moet de detector voorzien zijn van een analoge uitgang. De Atal Venti-Light Basic sensor heeft geringe afmetingen. Een makkelijk te installeren CO2-sensor voor diverse ruimten.

CO2-meter Atal Venti-Light Basic bewaakt ventilatie

Voor een goede gezondheid is voldoende ventileren van een binnenruimte van groot belang. Onvoldoende ventilatie kan onder andere hoofdpijn, benauwdheid, allergie en irritatie aan de luchtwegen veroorzaken of verergeren. De CO2-sensor Atal Venti-Light Basic waarschuwt met led-verlichting in de kleuren groen, geel, rood voor te hoge CO2-waarden in een binnenruimte. Teveel CO2 in de lucht is een indicatie voor onvoldoende ventilatie. Deze CO2-detector geeft signalen zodat u bij onvoldoende ventilatie ramen, deuren of ventilatieroosters kunt openen. CO2-meters worden vaak toegepast in ruimten waar zich veel mensen bevinden. Een klaslokaal of dagverblijf wordt vaak uitgerust met CO2 detectie. Ook in woningen installeert men steeds vaker CO2 sensoren. Een enkele CO2-detector voor waarschuwing bij onvoldoende ventilatie of een CO2-detector als onderdeel van het ventilatiesysteem. Atal Venti-Light Basic is een aantrekkelijk geprijsde CO2-meter voor beheersing van de luchtkwaliteit.

Eigenschappen CO2-detector Atal Venti-Light Basic

Atal CO2 meters staan bekend om de nauwkeurigheid van CO2 meten. Zo ook deze Atal Venti-Light Basic. De vooringestelde grenswaarden voor CO2-gehalte bedragen 800 ppm (parts per million) en 1400 ppm. Indien de CO2-meting een waarde lager dan 800 ppm aangeeft, is er sprake van voldoende ventilatie. De groene led's op de CO2-meter geven aan dat voldoende geventileerd wordt. Bij gele signalen op de Venti-Light Basic dient u aandacht te hebben voor extra ventilatie. De CO2-detector laat zien dat het CO2-gehalte in de lucht stijgt. Bij signalering met de rode verlichting is direct actie vereist. Oplichting van de rode led's betekent dat de bovenste grenswaarde van 1400 ppm wordt overschreden. Deze ongunstige omstandigheden dient u te voorkomen door het toepassen van extra ventilatie. Bijvoorbeeld ramen, deuren, ventilatieroosters openen of het ventilatiesysteem een stand hoger zetten.

Waar een CO2-sensor toepassen?

Een CO2-sensor wordt met name geadviseerd in ruimten waar zich gedurende langere tijd meerdere mensen bevinden. Bijvoorbeeld in een kinderdagverblijf, klaslokaal, vergaderruimte, kantoor, bibliotheek of aula. In elke grote ruimte geeft een CO2-detector inzicht in de luchtkwaliteit. Maar ook in kleine ruimten met een beperkt aantal mensen kan het CO2-gehalte in de lucht - dus onvoldoende frisse lucht - sterk stijgen. Een slechte luchtkwaliteit wordt veroorzaakt door mensen en dieren, maar ook door apparatuur. Met name het gebruik van computers en printers kan een binnenruimte erg benauwd maken. Atal Venti-Light Basic waarschuwt op tijd voor ongunstige omstandigheden. Nauwkeurige CO2-metingen en duidelijke signalering. Deze CO2-detector geeft op eenvoudige wijze inzicht in de luchtkwaliteit.

 

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen