Home Nieuws CO2 groot probleem op iedere basisschool
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

CO2 groot probleem op iedere basisschool

CO2 groot probleem op iedere basisschool

Wie herkent dit niet: Klaslokalen waar kinderen prestaties leveren en na de les met een vermoeide indruk het lokaal verlaten. Vaak zien we rood gekleurde kopjes.

Onze kinderen hebben het zwaar gehad. Vaak niet vanwege de inspanning, maar vanwege de luchtkwaliteit die na aanvang van de les drastisch slechter wordt. Vooral de explosieve toename van de hoeveelheid CO2 (uitgeademde lucht, koolstofdioxide) is hier de oorzaak van.

De oplossing is zo simpel! Met het openen van een raam wordt de luchtkwaliteit in slechts enkele minuten weer normaal en dus veel gezonder. Waarom gaat het raam dan niet open zult u denken? Op deze vraag is het antwoord eenvoudig te geven; men vergeet dit vaak te openen.

De oplossing ligt om de hoek. Het is de aanschaf van een CO2 detectie meter. Dit luchtkwaliteitsmetertje met een stoplichtje alarmeert ons wanneer er geventileerd dient te worden.

Gelukkig is er een tendens waar te nemen van bewustwording. Verschillende vrijwilligers van de MR en OR op scholen maken van dit co2 probleem een agendapunt.

Waarom heeft de overheid hier nog betrekkelijk weinig mee gedaan?

De Atal Venti-Light is bij Airsain te koop voor €298,00 incl. BTW met gratis verzending.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen