Home Meetinstrumenten CO2 meters SenseAir CO2 indicator - CO2 Meter (Zonder alarm)

SenseAir CO2 indicator

- CO2 Meter (Zonder alarm)

De SenseAir CO2 indicator is een onderhoudsvrije CO2-meter gebaseerd op infrarood absorptie. De hoogwaardige CO2-sensor meet de concentratie kooldioxide in de lucht en alarmeert met licht en geluid bij overschrijding van de hygiënische grenswaarde van CO2, dus bij ventilatieproblemen.

De SenseAir CO2 indicator is een onderhoudsvrije CO2-meter gebaseerd op infrarood absorptie. De hoogwaardige CO2-sensor meet de concentratie kooldioxide in de lucht en alarmeert met licht en geluid bij overschrijding van de hygiënische grenswaarde van CO2, dus bij ventilatieproblemen.

175,-
 • Levering uit voorraad
 • Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd
 • Geen verzendkosten
 • Inclusief BTW
 • Inclusief AirSain Support
  Ook na uw aankoop kunt u terugvallen op de experts van AirSain:
  - Extra aandachtspunten rondom veilig en betrouwbaar gebruik.
  - Persoonlijke uitleg over optimaal gebruik, via de telefoon of bij ons Adviescentrum.
  - Ondersteuning van onze eigen Technische dienst.
Persoonlijk advies? Mail of bel ons op 0497-512164
 • CO2 meter
 • Wandmodel, Tafel/bureau-model (optie)

Productbeschrijving: SenseAir CO2 indicator

CO2 concentratie meten met de SenseAir CO2 indicator.

De SenseAir CO2 indicator is een hoogwaardige en tevens betaalbare CO2-meter. Met de CO2-indicator van SenseAir is de kwaliteit van de binnenlucht nauwkeurig te monitoren en te verbeteren. De CO2 ventilatiemeter is ideaal voor gebruik in ruimtes waar regelmatig meerdere mensen samenkomen. Met diverse onderzoeken is immers aangetoond dat bij ruim 80% van de scholen, kinderdagverblijven, kantoren én woningen sprake is van onvoldoende ventilatie van schone en frisse lucht.

Vaak is men niet bewust van de slechte luchtkwaliteit in het binnenklimaat. Er wordt wel op natuurlijke wijze geventileerd door bijv. ramen, luchtroosters en deuren te openen. Het is echter onduidelijk wanneer, hoeveel en hoelang ventilatie nodig is.

Ventileren is niet alleen nodig om de noodzakelijke hoeveelheid zuurstof aan te voeren, maar ook om o.a. uitgeademde lucht (CO2), geurtjes, vocht en schadelijke stoffen die vrijkomen uit bouwmaterialen, schoonmaakmiddelen en printers af te voeren. De aanwezigheid van voldoende verse lucht heeft een positieve invloed op concentratie, leerprestaties en de algemene gezondheid.

Deskundigen zijn het erover eens dat een gemeten CO2-concentratie dé indicator is voor de binnenluchtkwaliteit. Een CO2 indicator van SenseAir meet de CO2-concentratie snel en nauwkeurig. De CO2-sensor wijst u niet alleen op de kwaliteit van de binnenlucht, maar maakt het ook mogelijk om op een gecontroleerde wijze te ventileren. Dat betekent verse lucht aanvoeren zolang het écht nodig is. Dit voorkomt dat de luchtvochtigheid in de ruimte te ver oploopt of juist te laag wordt. Tijdig ventileren bespaart energie bij het creëren van een gezond binnenklimaat. Lucht met een hoge luchtvochtigheid verwarmen vraagt immers meer energie.

Meetbereik

De SenseAir CO2 indicator meet de CO2-concentratie van de binnenlucht met een meetbereik van 0 - 9.999 ppm (parts per million). De grenswaarde van de CO2 sensoren zijn standaard ingesteld om het willekeurig ontregelen van deze waarde te voorkomen. Tevens is de grenswaarde afgestemd op de hygiënische toelaatbare waarde van 1.200 ppm volgens de richtlijnen van GGD.

Display

Omdat de CO2-concentratie dé indicator is voor de kwaliteit van de binnenlucht, wordt enkel de ppm-waarde van de concentratie CO2 op het display getoond.

Stoplichtsignalering

Een drietal kleurenleds geeft aan of de ventilatie binnenshuis goed, voldoende of onvoldoende is. Het grote voordeel van 'stoplichtleds' is dat deze van grote afstand waarneembaar zijn. Afhankelijk van de gemeten CO2-concentratie zullen de desbetreffende led-lampjes oplichten met volgende kleuren:

 • Groen bij < 800 ppm
 • Oranje bij 800 -1.200 ppm
 • Rood bij > 1.200 ppm

Alarmfunctie

Deze SenseAir CO2-detector waarschuwt u niet alleen met een knipperend rode led bij overschrijding van de zogenaamde hygiënische grenswaarde van 1.200 ppm CO2. Ook zal er een geluidssignaal te horen zijn zodra de gemeten CO2 uitstoot hoger is dan 1.400 ppm. De mute-periode, de duur dat het geluidssignaal is uitgeschakeld met de snooze-functie, is standaard ingesteld op 30 minuten, maar kan desgewenst aangepast worden. Na een half uur wordt de alarmfunctie weer automatisch ingeschakeld.

Een half uur extra ventileren is over het algemeen voldoende om de CO2-concentratie weer te laten dalen tot het niveau van de hygiënische grenswaarde. Als het geluidssignaal niet gewenst is of vaker klinkt dan wenselijk, dan is de alarmfunctie permanent uit te zetten. Indien van toepassing is het raadzaam om contact op te nemen met een installateur om te laten onderzoeken op welke wijze de capaciteit van uw mechanische ventilatiesysteem vergroot kan worden.

Snooze-functie

De rode knop aan de voorzijde van de SenseAir CO2 indicator heeft twee functies. Zowel het geluidssignaal tijdelijk uitschakelen als de alarmfunctie na een bepaalde tijdsduur automatisch inschakelen.

Uitgangssignaal

De CO2 indicator van SenseAir heeft standaard een analoog/lineair uitgangssignaal (0-10 Volt) dat ook digitaal (0/10V) geschakeld kan worden voor relaisschakeling. Hierdoor is het mogelijk om onderdelen van een mechanisch ventilatiesysteem aan te sturen zoals een automatische raamopener, ventilator of afzuigbox.

Zelfkalibrerend

De SenseAir CO2 sensor is zelf kalibrerend zodat de CO2 metingen nauwkeurig en betrouwbaar blijven.

Plug and Play

De SenseAir CO2-indicator wordt geleverd met een witte netspanningadapter. De CO2-meter is direct te bevestigen aan een wand. Indien wandmontage niet mogelijk is adviseren wij u de bijpassende tafelstandaard te bestellen.

Garantie

De CO2 indicator wordt geproduceerd door het beursgenoteerde Zweedse bedrijf SenseAir, 's werelds grootste producent van hoogwaardige CO2 sensoren. SenseAir staat voor Zweedse topkwaliteit met twee jaar volledige fabrieksgarantie. Deze CO2-meter is onderhoudsvrij en de levensduur van de CO2 sensor is tenminste 15 jaar.

Specificaties: SenseAir CO2 indicator

Werking
Functies CO2 meter
Nauwkeurigheid CO2 sensor +/- 5 %
Kalibratiefunctie
Meetbereik CO2 Meter Minimaal 0 PPM
Meetbereik CO2 Meter Maximaal 9999 PPM
Sensoren CO2
Alarm bij hoge meetwaarden ● Akoestisch (optie)
● Visueel (optie)
Eigenschappen
Plaatsing ● Tafel/bureau-model (optie)
● Wandmodel
Keurmerk CE
Gebruik
Presentatie metingen ● CO₂ PPM Weergave
● Realtime metingen op display
● Stoplichtfunctie
Display Ja, op het apparaat
Energie
Stroomvoorziening Netstroom
Fysieke eigenschappen
Breedte 8 cm
Diepte 2.8 cm
Hoogte 10 cm
Gewicht 0.2 kg
Algemeen
Garantie (jaren) 2

Onderdelen & accessoires voor: SenseAir CO2 indicator

Gratis Hygrometer!

Gratis TFA Thermo Hygro Climate

Ontvangt gratis de TFA Hygrometer Climate t.w.v € 23,90 bij bestellingen vanaf € 249,-

Product beoordelingen:
4 / 5
FoluxWoonplaats, 13-11-2023
Een mooi product die direct inzicht geeft in de CO2 waarde van de lucht in je woning. Jammer dat hij in het donker moeilijk uit te lezen is. Je heb dan echt een lichtje nodig. Verder heeft het ons een helder inzicht gegeven.