Home Luchtkwaliteit Huis CO2 meters Atal Venti Light voor meten ventilatie
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

CO2 meters Atal Venti Light voor meten ventilatie

Ventilatie meten met een CO2 meter

Atal Envix Extech SenseAir CO2-detectie voor scholen, dagverblijven, instellingen

Om deze reden plaatsen overheden en gemeenten vaak CO2-meters in openbare gebouwen waar zich veel mensen in een ruimte kunnen bevinden. CO2-detectie wordt veel toegepast in scholen, kinderopvang en bejaardenhuizen. In veel schoolgebouwen zijn alle klaslokalen en aula voorzien van CO2-meters zodat tijdig geventileerd wordt. AirSain is leverancier van CO2 meters van Atal, Envix, Extech en SenseAir.

CO2 meters voor het meten van ventilatie in kantoren en bedrijven

Maar niet alleen overheidsgebouwen en gemeentelijke instellingen maken gebruik van CO2-sensoren. Ook commerciële bedrijven en instellingen zoals bioscoop, fitnesscentrum en congrescentrum plaatsen CO2 meters. CO2 detectie in een bioscoopzaal, sportruimte en vergaderzaal is geen overbodige luxe. Men is betrokken bij het welzijn van de bezoekers. Voldoende aanvoer van frisse lucht zorgt voor een aangenaam binnenklimaat waarin mensen graag verblijven.

CO2 sensoren worden vaak geïnstalleerd in kantoorpanden. Algemeen bekend is dat voldoende ventilatie bijdraagt aan de productiviteit van werknemers. Door plaatsing van CO2 detectie is men alert op de aanvoer van verse, frisse lucht. Mensen zijn hierdoor langer in staat zich goed te concentreren. CO2 meten en tijdig ventileren komt ten goede aan de productiviteit en het voorkomen van fouten op de werkvloer.

CO2-meter voor het meten van ventilatie in huis

Particulieren maken ook vaker de keuze voor het plaatsen van CO2 meters in woningen en appartementen. Waarom op de werkplek wél ventilatie optimaliseren en thuis niet? Door de aanwezigheid van een CO2 detector in huis raakt u zich dagelijks bewust van de luchtkwaliteit in huis. Ventilatieroosters en ramen blijven vaak gesloten vanwege ”trek”. Zelfs ventilatiegaten in spouwmuren worden vaak afgedicht omdat men geen warmte uit huis wil verliezen. Dit gaat wel ten koste van de aanvoer van verse lucht in de woning. Zo niet erger wordt ongezonde vervuilde lucht niet afgevoerd.

Een CO2 meter in huis maakt u bewust van het ventilatiegedrag. U merkt na verloop van tijd dat kortstondige ventilatie de kwaliteit van de binnenlucht aanmerkelijk kan verbeteren. Voor een optimale luchtkwaliteit is vanzelfsprekend voortdurende ventilatie beter. Een CO2 sensor waarschuwt tijdig voor een ongezonde luchtkwaliteit in huis.

Atal Venti Light CO2 meter

De meest gebruikte CO2 detector is de Atal Venti Light. Deze CO2 detector is uitgerust met lichtsignalen en heeft een hoge meetnauwkeurigheid. De waarde voor de concentratie CO2 wordt op het display weergegeven. De CO2 meter Atal Venti Light Basic heeft geen display waarop de CO2 waarde af te lezen is. Deze CO2 meter maakt enkel gebruik van een 3-kleuren lichtsysteem dat direct waarschuwt voor te hoge CO2 concentraties in een ruimte.

Atal ATV Climatrend CO2 meter

Atal ATV Climatrend is een CO2 detector die uitgerust is met een datalogger. De gemeten waarden voor CO2, luchtvochtigheid en temperatuur worden opgeslagen zodat men achteraf de omstandigheden in een ruimte kan nakijken. Het is een ideale CO2 meter voor onderzoek en research en continue monitoring van omstandigheden in diverse ruimten. De Envix CO2 sensor is een compacte meter voor nauwkeurig CO2 meten.

CO2-detectie voor een goede luchtkwaliteit

CO2 meters staan garant voor een gezond binnenklimaat. Mensen raken bewuster van de luchtkwaliteit en gaan het effect van voldoende ventilatie snel inzien. CO2 detectie komt ten goede aan het welzijn en productiviteit van mensen. Men functioneert beter bij tijdige aanvoer van frisse lucht. Ventilatiemetingen geven direct duidelijkheid!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen