Home Luchtkwaliteit Huis Digitale thermometer
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Digitale thermometer

Thermometers voor binnen en buiten vindt u bij AirSain!

Digitale thermometers voor nauwkeurige metingen

Voor het verkrijgen van een aangenaam binnenklimaat zijn een aantal factoren belangrijk. De temperatuur heeft een belangrijke invloed op het ervaren van een behaaglijk, comfortabel gevoel. Op een digitale thermometer leest u in één oogopslag de temperatuur af. Over het algemeen vinden mensen een temperatuur van 18°C - 22°C prettig in huis. Tijdens de nacht liever iets koeler en overdag aangenaam warm.

Hoe hoog is de temperatuur bij u in huis? Voor het meten van de temperatuur gebruikt men steeds vaker een digitale thermometer in plaats van analoge thermometers. Een digitale thermometer heeft geen schaalverdeling, maar laat de gemeten temperatuur in duidelijke cijfers zien. De meeste digitale thermometers meten de temperatuur op één tiende graad celsius nauwkeurig. Hierdoor is een digitale temperatuur meting nauwkeuriger dan het gebruik van een thermometer met een ruime schaalverdeling.

Jacob Jensen digitale thermometer

Digitale thermometers hebben een moderne uitstraling. Deze thermometers hebben een mooie vormgeving en zijn voorzien van een stijlvol display. Een goed voorbeeld van een fraaie digitale thermometer is de Jacob Jensen thermometer. Deze thermometer is eventueel uit te breiden met een Jacob Jensen buitenthermometer, hygrometer, barometer, regenmeter en het Jacob Jensen temperatuur station.

Digitale thermometers met hygrometer

Behalve de temperatuur is ook de relatieve luchtvochtigheid in een binnenruimte belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Aangenaam warm in huis maar vochtig? Het binnenklimaat is dan benauwd en dompig. Koude, droge lucht is eveneens oncomfortabel vanwege de uitdrogende werking. Een digitale thermometer met hygrometer (vochtmeter) meet behalve de temperatuur ook de luchtvochtigheid in een binnenruimte. U leest af hoe warm het is, maar ook hoeveel vocht de lucht bevat. Is het binnen droog, vochtig of juist comfortabel? Een digitale thermometer met hygrometer geeft extra inzicht in het binnenklimaat.

Thermometers met geheugen Dataloggers

Voor bedrijfsmatige toepassingen worden veelvuldig digitale thermometers met geheugen gebruikt. Temperatuur meten én registreren om later te kijken hoe het temperatuurverloop in de betreffende ruimte is geweest. Thermometers met datalogger slaan de meetgegevens digitaal op. Met behulp van een bijgeleverd software programma worden de meetgegevens op een pc uitgelezen.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen