Home Luchtkwaliteit Huis Droge lucht in huis Luchtbevochtigers
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Droge lucht in huis Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers, oplossingen voor droge lucht in huis

Droge lucht in huis en gezondheid

Droge lucht in huis is erg hinderlijk. De lage luchtvochtigheid veroorzaakt een droog binnenmilieu waarin men zich niet optimaal voelt. Droge, prikkende ogen en kriebelhoest zijn veel voorkomende klachten wanneer de lucht te droog is. Bij droge lucht in huis kan men ook last hebben van een gevoel alsof de neus verstopt is, van een droge huid en van hoofdpijn. Luchtbevochtigers verhogen de luchtvochtigheid in huis.

Droge lucht in huis veroorzaakt schade

En wat te denken van de schade dat droge lucht kan veroorzaken? Je staat er niet altijd bij stil, maar vloeren, meubelen, antiek en muziekinstrumenten kunnen aanzienlijk beschadigd raken wanneer de lucht te droog is. Een lage luchtvochtigheid in huis laat materialen van hout krimpen waardoor scheuren ontstaan. In houten vloeren kunnen spleetjes zichtbaar worden en plinten kunnen zelfs van de muur loslaten. Muziekinstrumenten zoals een piano of viool kunnen ontstemd raken wanneer de luchtvochtigheid in huis te laag is. Luchtbevochtigers voorkomen schade door droge lucht.

Luchtbevochtigers bestrijden droge lucht in huis

Vroeger werd bij droge lucht in huis één of meerdere verdampingsbakjes aan een radiator gehangen. Tegenwoordig plaatst men een luchtbevochtiger voor het bestrijden van droge lucht. De luchtbevochtigers brengen vele malen meer vocht in het binnenmilieu dan de traditionele verdampingsbakjes waardoor de luchtvochtigheid snel stijgt, én eenvoudig op peil kan blijven.

Voor het verhelpen van droge lucht in een slaapkamer volstaat in meeste gevallen een kleinere luchtbevochtiger dan voor het verhelpen van droge lucht in een woonkamer. De beste luchtbevochtiger hoeft niet per se de duurste te zijn. Het is belangrijk dat de bevochtigingscapaciteit toereikend is voor de kamer waar de luchtbevochtiger wordt geplaatst. Verder speelt bij de keuze van de ideale luchtbevochtiger de bediening, het energieverbruik, het geluidsniveau en het onderhoud een rol. Een bevochtiger met ingebouwde hygrostaat houdt het vochtgehalte in huis automatisch op peil.

AirSain, oplossingen bij te droge lucht

AirSain is hét adres voor luchtbevochtiging! Kleine huishoudelijke luchtbevochtigers, design luchtbevochtigers en grote bevochtigers voor ruime woningen en appartementen, De lucht te droog? AirSain heeft de ideale luchtbevochtiger in huis. Snel een gezonde luchtvochtigheid in huis en een goede luchtkwaliteit met de juiste bevochtiger.

De luchtvochtigheid binnen meten? Met een hygrometer in huis blijft de luchtvochtigheid niet langer onbekend.

Heeft u vragen over luchtbevochtiging in huis? Neem vrijblijvend contact op met AirSain. Onze medewerkers staan voor u klaar.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen