Home Luchtkwaliteit Droge lucht Droge lucht vraagt om bevochtiging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Droge lucht vraagt om bevochtiging

Droge lucht door vorst en verwarming

We gebruiken de verwarming in huis en kantoor weer intensief. Het vocht wordt uit de binnenruimten verdreven waardoor droge lucht ontstaat. Wanneer het vriest, daalt de luchtvochtigheid nog sneller. Vooral deze droge lucht (lucht met een lage relatieve vochtigheid) veroorzaakt veel narigheid bij mensen. Een luchtbevochtiger voorkomt droge lucht en de nadelen er van.

Luchtbevochtigers voegen vocht aan de lucht toe

Een groot aantal huishoudens in België en Nederland plaatst gedurende de maanden met een lage luchtvochtigheid één of meerdere luchtbevochtigers in huis. Met name in de woonkamer en slaapkamer is een luchtbevochtiger geen overbodige luxe. In huis brengen we de meeste tijd door in de slaapkamer en woonkamer. Een goede luchtvochtigheid in deze ruimten is belangrijk, de lucht kan beter niet te droog zijn.

De luchtbevochtigers voorkomen droogteschade aan vloeren, muren en inboedel. Belangrijker nog is dat gezondheidsklachten worden voorkomen door het plaatsen van bevochtigers in droge ruimten. Droge lucht veroorzaakt keel- en neusirritatie, prikkende ogen, gesprongen lippen, hoofdpijn, en toename van huidklachten. Na verloop van tijd ondervindt men ook vaak vermoeidheidsklachten en concentratieproblemen veroorzaakt door droge lucht.

Luchtbevochtiging in woonkamer en slaapkamer

Thuis worden luchtbevochtigers voornamelijk in woonkamers en slaapkamers geplaatst om bovenstaande gezondheidsklachten te voorkomen. In babykamers en kinderkamers wordt de luchtvochtigheid steeds vaker op peil gehouden met behulp van een kleine, stille luchtbevochtiger. Bevochtigde lucht is milder voor de luchtwegen dan droge lucht. De nachtrust is hierdoor beter. Een verbeterde weerstand tegen alle factoren die de herfst en winter te bieden hebben is het logische gevolg.

Bevochtigers, ruim assortiment luchtbevochtigers en luchtwassers

AirSain is leverancier van kwalitatieve luchtbevochtigers. Luchtwassers en koudwaterverdampers van de merken AirOSwiss, Boneco, Brune, Stadler Form en Venta worden veelvuldig geplaatst. Vaak wordt voor één of meerdere Venta luchtwassers gekozen vanwege het degelijke ontwerp, de hoge bevochtigingscapaciteit en de gebruiksvriendelijkheid van de luchtbevochtiger(s). Venta airwashers zijn verkrijgbaar voor kleine, middelgrote, grote en zeer grote ruimten.

Naast bovengenoemde bevochtigers voor grote ruimten heeft AirSain ook een groot aantal luchtbevochtigers voor kleinere ruimten zoals een slaapkamer, woonkamer of kantoor in het assortiment. Luchtbevochtigers van Venta, Boneco, Brune, AirOSwiss / Boneco, Stadler Form, Stylies, Sanvia, Olimpia Splendid, Pego, Argoclima, Daikin, Winix, Sharp en Airtek zijn zeer geschikt voor bevochtiging van kleine, middelgrote én grote ruimten. Wenst u gedegen advies over kwalitatieve bevochtiging? De medewerkers van Airsain adviseren u graag!

Voor meer informatie of bestellen zie Overzicht luchtbevochtigers.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen