Home Advies Droge lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Droge lucht

Van luchtbevochtigers voor bevochtiging in huis tot conditionering van kantoren, bedrijven, klimaatkamers en opslagruimtes, U bent u bij AirSain aan het juiste adres! Het verbeteren van de luchtkwaliteit bij droge lucht is eenvoudig. Met een luchtbevochtiger verhoogt u in snel tempo de luchtvochtigheid tot een gezond niveau in huis, kantoor of andere willekeurige binnenruimte. De ideale relatieve luchtvochtigheid in het binnenklimaat bedraagt omstreeks 50 - 55%. Door het bevochtigen van lucht wordt de luchtvochtigheid tot deze waarde verhoogd en vervolgens in stand gehouden.

Elk type luchtbevochtiger, snel geleverd

AirSain is hét adres voor luchtbevochtiging. U vindt bij ons een uitgebreid assortiment luchtbevochtigers en toebehoren voor optimale bevochtiging. Kleine, middelgrote en grote luchtbevochtigers van diverse merken zijn snel uit voorraad leverbaar. Kies eenvoudig uw luchtwasser, ultrasoon bevochtiger, koud water luchtbevochtiger of stoombevochtiger voor het bestrijden van droge lucht.

Voor luchtbevochtiging in grote ruimtes vindt u bij AirSain diverse vaste industriële / professionele luchtbevochtigers. Voor alle bevochtigers heeft AirSain tevens de passende accessoires zoals: antikalkfilters, bevochtigingsfilters, Ionic Silver Stick, hygiënemiddel en reinigingsmiddelen.

Gezondheidsklachten door lage luchtvochtigheid

We spreken van droge lucht als de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 45%. Vooral in het binnenklimaat zijn de gevolgen van droge lucht duidelijk merkbaar. Hoofdpijn, verstopte neus, keelirritatie, droge ogen, huidklachten, vermoeidheid. Dit zijn vaak gehoorde gezondheidsklachten als de luchtvochtigheid in huis of op de werkplek te laag is. Ook de vatbaarheid voor verkoudheid en griep neemt toe bij een te lage luchtvochtigheid.

Vooral in het najaar en in de winter is de luchtvochtigheid laag. Koude lucht kan minder vocht bevatten dan warme lucht waardoor verse buitenlucht erg droog is. De lucht wordt extra droog door gebruik van verwarming, open haard of kachel. In elke binnenruimte die regelmatig verwarmd wordt zal tijdens de wintermaanden sprake zijn van droge lucht. Vooral in woning en kantoor is de luchtvochtigheid vaak sterk verlaagd. Dit veroorzaakt gezondheidsklachten of een slecht gevoel van welbevinden bij bewoners, werknemers en bezoekers van het pand.

Schade door droge lucht en statische elektriciteit

Als de lucht te droog is, ontstaan krimpscheuren in houten vloeren, houten meubelen en muziekinstrumenten. Voorwerpen van natuurlijke materialen - zoals hout - drogen uit en raken onherstelbaar beschadigd. Ook neemt bij een lage luchtvochtigheid in het binnenklimaat de hoeveelheid statische elektriciteit toe. Dit merkt u bijvoorbeeld aan de lichte stroomstootjes die u krijgt bij het uittrekken van een trui of bij het aanraken van metalen voorwerpen zoals een deurklink. Een toename van statische elektriciteit kan hoofdpijn veroorzaken en de werking verstoren van apparaten en bedrijfsprocessen.

Luchtbevochtiger advies

Voor vragen of extra informatie over luchtbevochtigers voor het bestrijden van droge lucht staan de medewerkers van AirSain voor u klaar. Bel of mail ons voor vrijblijvend advies voor het verhogen van de luchtvochtigheid in uw specifieke situatie.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen