Home Luchtkwaliteit Droge lucht Droge ogen Luchtvochtigheid
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Droge ogen Luchtvochtigheid

Droge ogen door droge lucht

Last van vermoeide, droge ogen? Heeft u al aan de luchtvochtigheid gedacht? Veel mensen hebben last van droge ogen omdat de luchtvochtigheid in het binnenklimaat te laag is. De ogen voelen dan vermoeid en branderig aan vanwege de droge lucht. Luchtbevochtigers houden de luchtvochtigheid op peil en veraangenamen het binnenklimaat.

Droge ogen voorkomen met luchtbevochtiging

Wanneer de luchtvochtigheid in huis of op kantoor vroeger te laag was, hing men radiatorbakjes aan de verwarming. Tegenwoordig gebruiken we hiervoor luchtbevochtigers. Deze apparaten brengen veel meer vocht in de lucht als dat radiatorbakjes dat kunnen. Er is veel vocht nodig om de luchtvochtigheid in een woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte voldoende te doen stijgen. Radiatorbakjes hebben nauwelijks effect. Droge ogen en andere vervelende klachten als een droge neus en keelirritatie kunt u met luchtbevochtiging tegengaan.

Oogklachten door slecht binnenklimaat

Branderige ogen en een droge mond na het slapen? Vermoeide, droge ogen na een dag op kantoor? Hoofdpijn en het gevoel van zand in de ogen na een lange dag in huis? Na een tijdje te hebben verbleven in een binnenruimte met droge lucht zijn de klachten vaak het ergst. Verwarming en airconditioning zonder bevochtiging verergeren deze klachten ook nog eens. De ogen raken extra droog en vermoeid tijdens lezen en beeldschermwerk. Kortom, bij bezigheden waarbij u langdurig geconcentreerd moet kijken.

Droge ogen en droge slijmvliezen kunnen ook veroorzaakt worden door een ziekte. Patiënten met de ziekte van Sjögren hebben hier in ernstige mate last van. Bij twijfel over uw gezondheid moet u natuurlijk altijd contact opnemen met uw huisarts.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen