Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Ebac

Ebac Ltd is een Brits familiebedrijf dat ontvochtigers ontwerpt en produceert. Van een bescheiden begin tot een van de meest vooruitstrevende productiebedrijven in het VK, elk product ethisch vervaardigd, efficiënt, economisch en vriendelijk voor de planeet. Enkele van 's werelds grootste merken en belangrijke organisaties hebben de afgelopen 49 jaar met Ebac samengewerkt, zo levert Ebac bijvoorbeeld ontvochtigingssystemen voor de Kanaaltunnel tussen het VK en Frankrijk.

Ebac Ontvochtigers

Ebac Onderdelen & accessoires

Selecteer het model waarvoor het accessoire / onderdeel / filter / onderhoudsmiddel nodig is.

Ebac Oude producten (niet te bestellen)

Ebac Ltd, een Brits familiebedrijf

Ebac Ltd. is opgericht in 1973 en is een Brits familiebedrijf. Ebac Ltd. ontwerpt en produceert luchtontvochtigers, waterkoelers, lucht/water warmtepompen, vriezers en wasmachines in het Verenigd Koninkrijk: 'Made in Britain' maakt deel uit van de bedrijfsfilosofie van dit bedrijf en heeft vele economische, consumenten-, ethische en milieuvoordelen. Enkele van 's werelds grootste merken en belangrijke organisaties hebben de afgelopen 49 jaar met Ebac samengewerkt, zo levert Ebac bijvoorbeeld ontvochtigingssystemen voor de Kanaaltunnel tussen het VK en Frankrijk.

Waar het allemaal begon

Toen hij op 15-jarige leeftijd de school verliet, ging John Elliott in de leer bij een lokaal bedrijf genaamd Westool. Een opleiding tot tekenaar was een belangrijke prestatie in een omgeving waar de werkloosheid hoog was en ongeveer de helft van Johns leeftijdsgenoten de plaatselijke mijngroeven inging. Na een leertijd van vijf jaar werd John op 21-jarige leeftijd tekenaar.

Kort daarna verliet John Westool en verhuisde hij naar het High Energy Laboratory van de Science Research Council in Rutherford. John begon erkend te worden als een vernieuwer en met een decennium aan technische ervaring achter hem kon hij oplossingen bedenken voor complexe problemen.

Na een aantal jaren keerde John terug naar zijn geboortestreek Noord-Oost en nam een ​​positie in bij Westair Dynamics als Sales Application Engineer. Dit duurde een paar jaar, waarna hij een beslissing zou nemen die zijn leven voor altijd zou veranderen. John besloot het alleen te doen en zijn eigen bedrijf voor industriële luchtontvochtigers op te zetten.

John's eerste bestelling was eigenhandig 16 luchtontvochtigers ontwerpen en vervaardigen. John en zijn broers deden in samenwerking met een plaatselijke fabriek het plaatwerk, en vervaardigden alle onderdelen in een schuur - die normaal gesproken deel uitmaakte van de pluimveehouderij.

John heeft alle 16 units op tijd bij de klant afgeleverd. De klant was zo blij dat ze nog eens 70 eenheden bestelden - zo was Ebac geboren.

Ebac luchtontvochtigers met Smart Control-technologie

Ebac luchtontvochtigers bezitten vooruitstrevende technologie zoals de gepatenteerde Smart Control-technologie bij diverse Ebac-modellen. Smart Control-technologie beschermt klanten tegen de gevolgen van een hoge luchtvochtigheid, en doet de impact op het milieu verminderen. De intelligente Smart Control-technologie is een belangrijke ontwikkeling in de besturing van luchtontvochtigers.

De voordelen van Smart Control

  • Automatisch lucht ontvochtigen
  • Handige bediening, telkens de werking van de ontvochtiger handmatig aanpassen is niet nodig
  • Lagere bedrijfskosten door energiebesparing, zeer energiezuinige werking
  • Problemen met een hoge luchtvochtigheid zijn sneller onder controle
  • De volledig automatische regeling vervangt hygrostaatregelingen
  • Voortdurende analyse van de omgevingslucht, 24 uur per dag bescherming tegen schimmel en condens
  • Vochtproblemen voorkomen voordat ze ontstaan

Het perfecte besturingssysteem voor luchtontvochtigers

Omdat de vochtigheidsgraad in huis gedurende een dag sterk kan wisselen, is Ebac Smart Control het perfecte besturingssysteem voor een luchtontvochtiger. De weersomstandigheden - temperatuur en luchtvochtigheid - kunnen op dagen sterk schommelen, maar ook de hoeveelheid vocht die we zelf in het binnenklimaat brengen wisselt sterk. Was drogen, douchen, koken, vloeren dweilen, natte jassen in huis, zelfs onze ademhaling, het zijn allemaal bronnen van extra vocht in huis. De Smart Control besturing meet, calculeert en regelt 24 uur per dag de benodigde ontvochtigingscapaciteit.