Home Luchtkwaliteit Huis Elektrische kachel Soorten
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Elektrische kachel Soorten

AirSain voor een goede elektrische kachel!

Elektrische kachel voor extra comfort

Een elektrische kachel is handig om een kamer of ander soort ruimte snel extra te verwarmen. Een elektrisch kacheltje brengt extra comfort wanneer de hoofdverwarming in huis dat niet kan bieden. Elektrische kachels zijn direct inzetbaar en bovendien makkelijk te verplaatsen. Ze leveren snel warmte daar waar nodig is. Maar welk type elektrische kachel zoek je? Een overzicht van de soorten elektrische kachels:

Welk type elektrische kachel?

  • Straalkachel: De oude bekende elektrische kachel. Lucht wordt langs een hete gloeidraad in de kamer geblazen. Het wandmodel van dit type kachel hangt in menig badkamer. Verder dient een straalkachel voornamelijk als werkplaatskachel en als terraskachel.
  • Keramische kachel:Dit type kachel is erg veilig in gebruik omdat het hitte-element van de kachel niet zo heet wordt. Het is een populaire elektrische kachel in huishoudens met kinderen. De kachel verbruikt minder energie dan de meeste andere modellen.
  • Ventilatorkachel: Een ventilatorkachel verwarmt een ruimte erg snel. In een paar minuten tijd is de directe omgeving van de kachel heerlijk warm. Een ventilatorkachel maakt meer geluid dan andere elektrische kachels, maar de opwarming verloopt sneller en is tot ver in de kamer te voelen.
  • Convectorkachel: Deze kachel heeft een stille werking. Een convectorkachel verwarmt de lucht zonder ventilator. Door verwarming komt een natuurlijke luchtstroming tot stand. De warme lucht stijgt op en mengt zich in de kamer.
  • Infrarood kachel: Een infrarood kachel levert comfortabele warmte. De kachel droogt de lucht niet uit, hetgeen als erg prettig wordt ervaren. Het is ook een energiezuinige elektrische kachel.
  • Olieradiator: Waarschijnlijk de meest bekende elektrische kachel. Een olieradiator verwarmt de kamer door convectie en door straling. Opwarming van de kamer verloopt minder snel dan dat bij een ander type kachel gaat. Hier staat tegenover dat de warmte prettig is en dat een oliegevulde kachel een stille werking heeft.

Te koud in huis of op het werk? Bekijk ons kachel assortiment en vergelijk de verschillende elektrische kachels.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen