Home Nieuws Elektrische kachel voor bijverwarming
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Elektrische kachel voor bijverwarming

AIRSAIN VOOR EEN RUIME KEUZE ELEKTRISCHE KACHELS!

Elektrische kachel voor aangename warmte

AirSain heeft een ruim assortiment elektrische kachels voor het bijverwarmen van diverse ruimten. Een elektrische kachel geeft direct warmte en is handig in gebruik. De kachels zijn compact en makkelijk te verplaatsen. Snel aangename warmte in uw directe omgeving! Elektrische kachels worden vaak gebruikt naast de hoofdverwarming zoals centrale verwarming of houtkachel. Indien de capaciteit van de hoofdverwarming niet op alle plaatsen toereikend is, biedt een elektrische kachel een handige oplossing. In huis dient een elektrische kachel als bijverwarming in bijvoorbeeld een studeerkamer, kantoor, keuken of slaapkamer. In een woonkamer is hoofdverwarming doorgaans toereikend. Een bijzetkachel is ook handig voor het verwarmen van een hobbyruimte of klusruimte zoals een zolder, schuur of garage. Bijzetkachels zijn ideaal voor het bijverwarmen van badkamers. Let hierbij wel op de waterdichtheid van de elektrische kachel om kortsluiting te voorkomen. Voor een vochtige ruimte zoals een badkamer dient de elektrische kachel minimaal drupwaterdicht te zijn. Een compacte elektrische kachel is ook ideaal voor de caravan of camper.

 

Zie ook

Verschillende typen elektrische kachels

Elektrische bijverwarming is in vele soorten verkrijgbaar. Populaire bijzetkachels zijn: radiatorkachels (olieradiatoren), keramische kachels en ventilatorkachels (kachels met ventilator).

Olieradiator

Een radiatorkachel is gevuld met olie en heeft dezelfde vorm als een traditionele verwarming in huizen en kantoren. Dit type elektrische kachel heeft verwarmingselementen en is voorzien van wieltjes. Een traditionele verwarming maar met geringe afmetingen en makkelijk verplaatsbaar. Dankzij de slanke vorm is een mobiele elektrische olieradiator geschikt voor plaatsing langs een muur. Een olieradiator bevat geen ventilator voor verplaatsing van de warme lucht. De oliegevulde radiator verwarmt de lucht door stralingswarmte.

Keramische kachel

Keramische kachels zijn mét ventilator en zonder ventilator verkrijgbaar. Indien een keramische kachel een ventilator bezit, wordt de warmte geforceerd door de ruimte verspreid. Keramische kachels met ventilator zorgen voor gelijkmatige verdeling van de warmte in een kamer. Vaak heeft dit type bijzetkachel een roterende basis voor optimale verspreiding van de warme lucht. Een keramische kachel zonder ventilator heeft doorgaans een speciale vormgeving. Deze elektrische kachels hebben vaak een slanke vorm omdat deze verwarmingstechniek geen zware verwarmingselementen gebruikt. Een keramische verwarming is een stijlvolle kachel. Een keramische kachel zonder ventilator verwarmt de kamer met behulp van stralingswarmte. Geen krachtige luchtstroom maar een gelijkmatige stralingswarmte verwarmt de kamer.

Kachel met ventilator

Zoals de naam al zegt combineert een ventilatorkachel de verwarmingsbron met een ventilator. Geforceerde verspreiding van de warmte met behulp van een ventilator. Een ventilatorkachel bezit in de meeste gevallen meerdere standen waarmee de luchtstroom naar wens kan worden afgestemd. Een kachel met ventilator is krachtig en zorgt voor gelijkmatige verdeling van de warmte in een ruimte. Ventilatorkachels voor gebruik in een badkamer of andere vochtige ruimte moeten vochtbestendig zijn. De elektrische onderdelen in een drupwaterdichte bijzetkachel zijn extra afgeschermd (IP21). Voor het verwarmen van een badkamer zijn bijvoorbeeld geschikt: Delonghi HVY-1030, Argoclima Dream en Argoclima Mood. Voor elke ruimte in huis, kantoor of bedrijf is een geschikte bijzetkachel verkrijgbaar.

Groot assortiment bijzetkachels

AirSain is uw leverancier van elektrische kachels. Of u nu op zoek bent naar een keramische kachel, kachel met ventilator, oliekachel, verwarmingspaneel, badkamerkachel of infrarood kachel, bij AirSain heeft u keuze uit een ruim assortiment mobiele kachels. De elektrische kachels zijn gerangschikt op prijs. Bij elke kachel staan de maximale afmetingen van het vertrek vermeld waarvoor de heater geschikt is. Voor het volledige overzicht van mobiele bijverwarming zie: Overzicht elektrische kachels.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen