Elektrische wandkachels

Sorteer op:

Bent u op zoek naar een kachel die snel verwarmt en weinig ruimte inneemt? Dan is een elektrische wandkachel een goede keuze. U monteert de kachel eenvoudig aan de muur in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, studeerkamer, hobbyruimte of garage. Er zijn zelfs elektrische wandkachels die geschikt zijn voor de badkamer, deze zijn herkenbaar aan de IP-klasse voor vochtbescherming (bijvoorbeeld IP22, IPX2, IP44 of IPX4).

Elektrische wandkachels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en verwarmingscapaciteiten. Onder het productoverzicht vindt u een verdere toelichting op de verschillende wandkachels.


Lees meer

Comfortabel wonen met elektrische wandkachel

Een elektrische wandkachel is de perfecte oplossing voor ruimtes waar u maar korte tijd warmte nodig heeft. Een elektrische wandkachel geeft namelijk na inschakelen snel een comfortabele warmte af. Ook als aanvulling op de hoofdverwarming is een elektrische kachel ideaal. Bijvoorbeeld om de tijd te overbruggen die de centrale verwarming nodig heeft om op te warmen. Of om de badkamer lekker warm te maken als de thermostaat nog niet is aangeslagen. Zo hoeft u nooit meer bibberend te wachten tot de ruimte waarin u zich bevindt is opgewarmd.

Verwarmingspanelen

Elektrische wandkachels zijn in twee groepen in te delen. De meest bekende uitvoering is het verwarmingspaneel. Dankzij het platte ontwerp nemen deze wandkachels bijzonder weinig ruimte in. Verwarmingspanelen zijn convectorkachels. Dat houdt in dat ze de lucht verwarmen waardoor circulatie op gang komt. Koude lucht wordt hierdoor naar de kachel gevoerd, terwijl de warme lucht opstijgt en de ruimte in trekt. De warmte voelt natuurlijk aan, maar in verhouding tot andere elektrische kachels duurt het wel wat langer voordat de ruimte warm is.

Keramische wandkachels

Het tweede type wandkachel is de keramische wandkachel. Dit type elektrische kachel is over het algemeen kleiner dan een verwarmingspaneel, maar steekt wat verder uit vanaf de muur. Ze worden vaak hoog in de ruimte gehangen, bijvoorbeeld boven een deuropening. Een keramische wandkachel verwarmt de lucht met hitte-element. Een ingebouwde ventilator blaast de opgewarmde lucht vervolgens de ruimte in. Hierdoor ontstaat een luchtstroom die de ruimte lekker snel opwarmt. Door de ventilator maakt een keramische wandkachel wel wat geluid, terwijl een verwarmingspaneel volledig stil is. De ventilator heeft ook een voordeel: hij kan namelijk ook draaien zonder dat het hitte-element aan staat. Zo kunt u in de zomer de ruimte aangenaam ventileren.

Kenmerken van elektrische wandkachels

Programmeerbare weektimer

Wilt u dat uw elektrische wandkachel op vaste tijden in- en uitschakelt? Kies dan voor een kachel met een programmeerbare weektimer. Daarmee kunt u voor de hele week instellen wanneer de kachel inschakelt en weer uitschakelt. Op veel van onze modellen is een dergelijke weektimer aanwezig. 

Thermostaat

Elektrische wandkachels zijn voorzien van een ingebouwde thermostaat waarmee u de gewenste ruimtetemperatuur kunt instellen. De kachel regelt zelf zijn vermogen waardoor de juiste temperatuur wordt bereikt en behouden. 

Ventilatorstanden

Een verwarmingspaneel werkt meestal volledig thermostaatgestuurd. De ventilator van een keramische kachel kan daarentegen vaak wel handmatig ingesteld worden. Hierdoor is de snelheid waarmee de kachel de ruimte verwarmt te regelen. Het aantal ventilatorstanden verschilt per model, bij sommige modellen is de ventilator zelfs geheel traploos te regelen. Sommige keramische wandkachels beschikken over een zogenaamde automatische swing. Dankzij deze functie kan de kachel de warmte optimaal door de kamer verspreiden, waardoor de ruimte lekker snel verwarmd kan worden. 

Afstandsbediening en WiFi

Wilt u uw elektrische wandkachel bedienen vanuit uw luie stoel? Kies dan voor een kachel met afstandsbediening of WiFi. Met een afstandsbediening regelt u de warmte vanuit elke plek in de ruimte. Een elektrische kachel met WiFi bedient u overal vandaan. Zo kunt u bijvoorbeeld de kachel in de badkamer alvast aanzetten voordat u uit bed stapt, zodat u zich in een warme badkamer kunt klaarmaken voor de dag. 

Heeft u behoefte aan advies over elektrische wandkachels? Neem dan contact met ons op. We lopen de mogelijkheden graag met u door.