Van 28 november t/m 2 december zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

Fijnstofmeters

Sorteer op:

Een fijnstofmeter is een deeltjesteller die met behulp van een laser zéér kleine deeltjes telt. Tot een aantal jaren geleden lag de prijs van fijnstofmeters tussen € 3.000 - € 10.000. Deze werden alleen door meetprofessionals gebruikt vanwege de hoge aanschafkosten. Het aanbod nauwkeurige fijnstofmeters in een lagere prijsklasse is de laatste jaren sterk gestegen. Fijnstof metingen zijn nu voor iedereen toegankelijk en uitvoerbaar met een goede luchtkwaliteitsmeter.


Lees meer

Fijnstofmeters met een dubbel meetbereik

Dylos Corporation (USA) was de eerste producent die hoogwaardige, betaalbare én gebruiksvriendelijke fijnstofmeters heeft ontwikkeld met een dubbel meetbereik voor kleine deeltjes en grotere deeltjes. Kleine deeltjes (vanaf 0,5 micrometer) zoals fijnstof, bacteriën, schimmelsporen, tabaksrook, smog, en iets grotere deeltjes (vanaf 2,5 micrometer) zoals grofstof, pollen, grotere bacteriën, plantsporen, huisstofmijt zijn direct te meten.

Wat kunt u met een fijnstofmeter doen?

  • Buitenluchtkwaliteit en luchtemissies meten en monitoren.
  • Fijnstofmetingen uitvoeren in woningen, scholen, kinderdagverblijven, kantoren.
  • De effectiviteit van luchtreinigers, luchtfilters en afzuiginstallaties bepalen.
  • De effectiviteit van reparaties aan klanten rapporteren.
  • Deeltjesbronnen opsporen.

Fijnstofmeters zijn dus voor diverse doeleinden in te zetten. De luchtkwaliteitsmeters tonen buiten aan hoe het gesteld is met luchtverontreiniging. In het binnenklimaat leveren ze belangrijke informatie over de luchtkwaliteit. Hoeveel fijnstof deeltjes zijn er aanwezig? Fijnstofmeters geven inzicht hoe schoon de lucht is die we inademen.

Het is een lange tijd lastig geweest de kleinste zwevende deeltjes in de lucht in kaart te brengen. Met de komst van meerdere merken fijnstofmeters zijn de metingen laagdrempelig geworden. Elke professional kan beschikken over een compacte luchtkwaliteitsmeter voor fijnstof waarmee luchtvervuiling zichtbaar wordt.

Fijnstofmeters en luchtkwaliteit binnen

Maak de kwaliteit van de lucht binnen direct zichtbaar met een draagbare fijnstofmeter. In elk gebouw, in elk ruimte meet u snel aanwezige kleine deeltjes in de lucht. Vormt het fijnstof een probleem, of liggen de hoeveelheden binnen de geldende normen? Gebouwenbeheerders, installateurs en technische inspecteurs krijgen inzicht in het binnenmilieu. Na het uitvoeren van de fijnstofmetingen kan advisering op maat plaatsvinden.

Fijnstofmeters en luchtkwaliteit buiten

Het is een veelbesproken thema in menig gemeente, wat is de fijnstof belasting op diverse plaatsen binnen de gemeentegrenzen? Wat is de invloed van verkeer en industrie op de leefomgeving van inwoners? Fijnstof metingen scheppen duidelijkheid, onderzoeksbureaus zijn bedreven in het uitvoeren van de metingen. Om snel inzicht te krijgen zijn handheld fijnstofmeters een aanvulling op vaste meetstations.

Meten = Weten!

Bij AirSain vindt u fijnstofmeters van diverse vooraanstaande merken.