Home Luchtkwaliteit Vochtprobleem Fral zwembadontvochtigers voor TOP zwembadontvochtiging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Fral zwembadontvochtigers voor TOP zwembadontvochtiging

AIRSAIN VOOR UW ZWEMBADONTVOCHTIGER!

Hoge luchtvochtigheid in binnenzwembaden

De relatieve luchtvochtigheid in overdekte zwembaden is vaak schrikbarend hoog. Door de aangename temperatuur in een binnenzwembad komt door verdamping continu een grote hoeveelheid water in de omgevingslucht vrij. Dit veroorzaakt een benauwde omgeving en zorgt voor een slechte luchtkwaliteit in het zwembad. De hoge luchtvochtigheid veroorzaakt in zwembadruimtes ook andere problemen. Als het vochtgehalte in een zwembad structureel te hoog is, lopen de onderhoudskosten van het gebouw hoog op. Installaties worden eveneens aangetast door de hoge luchtvochtigheid.

Zwembaden: chloor in lucht veroorzaakt corrosie

De aantasting van het gebouw en installaties in een binnenzwembad wordt ook versterkt door verhoogde concentraties chloor in de lucht. De combinatie van een grote hoeveelheid vocht en chloor in de lucht veroorzaakt onder andere versnelde roestvorming, oftewel corrosie. Vooral metalen machine-onderdelen en leidingen worden ernstig aangetast door de omgevingslucht met het verhoogde vochtgehalte en chloor-gehalte. Naast metalen onderdelen wordt ook metselwerk en beton door het vocht en chloordampen aangetast.

Luchtvochtigheid meten in overdekt zwembad

Benieuwd naar de luchtvochtigheid in uw zwembad? Een hygrometer houdt u op de hoogte van de actuele luchtvochtigheid. Een hygrometer geeft direct aan of ontvochtigen in uw zwembad wenselijk is. Voor metingen van de luchtvochtigheid in zwembaden zie: hygrometers / vochtmeters

Zwembadontvochtigers: luchtontvochtiging in zwembaden

Het is zaak om tijdig permanente schade aan een zwembadruimte en de bijbehorende installaties te voorkomen. Speciaal ter voorkoming van vochtproblemen in zwembaden biedt Fral passende oplossingen aan. Fral zwembadontvochtigers bestrijden effectief het vocht in de omgevingslucht van zwembaden. Zwembadontvochtigers van Fral zijn betrouwbare, krachtige ontvochtigers speciaal geschikt voor zware toepassingen. Naast effectieve ontvochtiging van zwembaden worden deze professionele luchtontvochtigers ook vaak toegepast in winkels, koelcellen en industriële ruimten.

Fral introduceert drie typen luchtontvochtigers die bij uitstek geschikt zijn voor het ontvochtigen van zwembaden, namelijk Fral FD Base, Fral FD Heavy en Fral FSW zwembadontvochtigers. Per productgroep zijn ontvochtigers verkrijgbaar die beschikken over uiteenlopende capaciteiten. Voor elk binnenzwembad kan Fral de meest geschikte zwembadontvochtiger aanbieden. Op zoek naar ontvochtiging voor uw zwembad? Bij AirSain bent u aan het juiste adres! Kies eenvoudig de beste luchtontvochtiger voor uw zwembad!

 

Luchtontvochtiging in binnenzwembaden, de voordelen van een zwembadontvochtiger

Tijdig ontvochtigen van de lucht in zwembaden heeft niet alleen een positief effect op de levensduur van het zwembadgebouw en de bijbehorende installaties. Door het inzetten van een professionele luchtdroger in zwembaden ontstaat een aangenaam binnenklimaat. Bij een hoog vochtgehalte in de lucht is een binnenzwembad benauwd en muf. Vooral deze muffe geur is een teken van de slechte luchtkwaliteit in zwembaden. De muffe lucht wordt veroorzaakt door groei van micro-organismen als gevolg van de hoge luchtvochtigheid. Onder vochtige omstandigheden wordt de groei van schimmels, bacteriën en virussen sterk versneld.

Schimmels en bacteriën op wanden en plafonds in een overdekt zwembad

Bacteriën en virussen zijn niet met het blote oog waar te nemen. Schimmelgroei is daarentegen wel zichtbaar. We kennen allemaal de zwembaden en kleedruimten met een zwarte aanslag op wanden, plafonds en meubilair. Deze zwarte aanslag is een opeenhoping van schimmels. We weten dat schimmelgroei in zwembaden direct veroorzaakt wordt door het hoge vochtgehalte in de lucht. Voor groei zijn de schimmels afhankelijk van dit vocht in de lucht. Schimmels groeien niet indien het vocht uit de lucht wordt verwijderd.

Hygiëne in zwembaden. Een zwembadontvochtiger voorkomt schimmels

Belangrijker dan het nadelige esthetische aspect is het feit dat schimmelvorming in zwembaden slecht is voor de volksgezondheid. Bezoekers van zwembaden hebben regelmatig last van astmaklachten en luchtweginfecties door de aanwezigheid van schimmels. Ook allergiepatiënten ondervinden veel hinder van schimmelgroei in zwembadruimten. Benauwdheid, geïrriteerde luchtwegen en hoofdpijn zijn vaak gehoorde klachten van bezoekers en werknemers van vervuilde zwembadruimten. Naast grote openbare zwembaden kampen ook privé-zwembaden met deze vochtproblemen. Een zwembad aan huis bevindt zich vaak in een vochtige, klamme ruimte.

Krachtige zwembadontvochtigers  / luchtdrogers voor zwembaden

Een zwembadontvochtiger voorkomt overlast van ongewenste micro-organismen als bacteriën, schimmels en virussen in zwembaden. Fral luchtontvochtigers staan garant voor een uitstekende luchtkwaliteit in zwembaden. De krachtige ontvochtigers zijn speciaal ontworpen voor de zwaarste vochtomstandigheden. De afmeting van de zwembadruimte bepaalt onder andere welke luchtdroger geschikt is voor het beheersen van de luchtvochtigheid in het zwembad.

Een luchtontvochtiger voor uw zwembad kopen? Laat u informeren naar de werking van de Fral zwembadontvochtigers: Fral FD Base, Fral FD Heavy en Fral FSW. De verbeterde luchtkwaliteit in uw zwembad is een verademing! AirSain adviseert u graag naar de mogelijkheden van de diverse luchtontvochtigers voor zwembaden. AirSain is specialist in luchtbehandeling met professionele luchtontvochtigers voor elke droogklus.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen