Home Nieuws Gemeenten willen overkapping snelweg
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Gemeenten willen overkapping snelweg

Gemeenten willen overkapping snelweg

Een glazen overkapping over een stuk snelweg dat dicht bij de bebouwde kom ligt. Als het aan de betrokken gemeenten ligt, hoort dit voortaan standaard in het pakket.

Strijd
Zo hopen ze de strijd aan te gaan met geluids- en stankoverlast, maar bovenal met het fenomeen fijnstof. Deze vorm van luchtvervuiling is namelijk erg slecht voor de gezondheid van de inwoners.

Niet goedkoop
De gemeente Venlo presenteerde daarom onlangs een plan om maar liefst 715 meter van de A73/A74 in Blerick te overkappen. Door warmte op te vangen en zonnepanelen te plaatsen zouden een kleine tweeduizend woningen van energie kunnen worden voorzien. Goedkoop is het niet: 56 miljoen euro. Maar, zo redeneert de gemeente, doordat er energie wordt geleverd en er geen geluidsschermen meer nodig zijn, scheelt dat zo’n 35 miljoen euro.
Rijkswaterstaat buigt zich over het plan en vervolgens hangt het van verkeersminister Eurlings af of het doorgaat.

Geen budget
Zo’n glazen kap staat ook hoog op het verlanglijstje van Diemen, maar vooralsnog lijkt het er niet op dat het gaat gebeuren. Ter hoogte van Diemen worden de A1 en de A10 verdubbeld. Maar in dit plan is er geen budget meer voor een overkapping. Eurlings liet eerder al weten het te duur te vinden. Alle 19 raadsleden voeren nu actie en gaan binnenkort briefkaarten van een paar duizend Diemenaren aan de minister overhandigen.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen