Home Nieuws Gezonde of gebakken lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Gezonde of gebakken lucht

door Ann Mary Shenouda

Gezonde schone aangename (binnen)lucht is tegenwoordig schaars in het West-Europa vanwege de ernstige luchtvervuiling en de (te) goed geïsoleerde woningen en gebouwen. Uit vele internationale onderzoeken blijkt dat vooral in woningen en gebouwen (zoals kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, scholen, winkels en praktijkruimten) de luchtkwaliteit vaak te wensen overlaat. Dit heeft men echter meestal niet in de gaten; terwijl het effect op de gezondheid van de bewoners significant is. Jaarlijks sterven er volgens onderzoek ongeveer 18.000 mensen voortijdig door de vervuilde lucht die men inademt. De belangrijkste bron van vervuiling is het steeds maar drukker wordende verkeer en toenemende industrie. Vooral in de buurt van wegen is de luchtkwaliteit dan ook zeer slecht.

Notebooks zijn tegenwoordig onmisbaar in het dagelijkse leven van de mens, zowel zakelijk als privé. De computer wordt lange tijd achter elkaar gebruikt vaak in kleine en gesloten ruimtes, waardoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan en het werk minder efficiënt wordt uitgevoerd. Lucht inademen met veel negatieve ionen kunnen gezondheidsklachten zoals stress, een vermoeid of duf gevoel verminderen en de weerstand verbeteren. Negatieve ionen worden ook wel de ‘vitamines’ van de lucht genoemd.

MSI lanceert op de Cebit 2008-computerbeurs in Duitsland de eerste Notebook met ingebouwde ionisator. Het systeem is in staat om hoge concentraties negatieve ionen aan te maken die effectief zijn in het reinigen en verbeteren van de luchtkwaliteit. Zelfs als je ‘opgesloten’ bent in bijvoorbeeld een kantoor, kun je toch genieten van een gezonde binnenklimaat.

De ingebouwde ionisator van de Notebook Computer (type MSI PR620 Anion) maakt 550.000 negatieve ionen per seconde aan, gemeten op 50 cm van de luchtuitlaat, wat veel meer is dan het aantal negatieve ionen per cm3 gemeten in de bergen, in het bos of op het strand.

AirSain heeft jarenlang ervaring met apparatuur die Gezonde Lucht creëert. In de loop der jaren is veel ervaring en kennis verzameld, hetgeen AirSain graag wil doorgeven aan haar klanten. De slogan van AirSain luidt daarom: AirSain – voor gezonde lucht!

AirSain streeft naar maatwerk en advies betreffende toepassingen van apparatuur voor een prima luchtkwaliteit. Behoefte aan Gezonde Lucht betekent: AirSain raadplegen. De toegevoegde waarde van AirSain is: Kennis om een oplossing aan te geven, zodat het juiste product aan u geleverd wordt voor het beste resultaat.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen