21 juni zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Bestellingen worden normaal verwerkt. Via e-mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Home Nieuws Gezonde RSG kost vele tonnen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Gezonde RSG kost vele tonnen

Gezonde RSG kost vele tonnen

Het klimaat in de Regionale Scholengemeenschap (RSG) in Ter Apel is, door een te hoog CO2 gehalte, niet optimaal. De schoolbestuurders willen maatregelen nemen om de situatie te verbeteren en trekken daar 450.000 euro voor uit.

Het interne klimaat is niet goed in het oude gedeelte van de school. Volgens directeur Henk Dekker voldoet de situatie ook niet aan de eisen in het semipermanente deel. Een bedompte lucht, met bijbehorend concentratieverlies voor kinderen, kan het gevolg zijn. Een afzuigsysteem en andere maatregelen moeten de toestand verbeteren. “We willen dat in fases doen”, zegt Dekker.
De schoolbestuurders hebben de gemeente Vlagtwedde, verantwoordelijk voor het onderwijs, gevraagd het geld aan de maatregelen te mogen besteden. “Dat mag”, zegt wethouder Herman Kuipers. “Het geld is van de RSG. De school vraagt ook of ze het bedrag op termijn van ons vergoed kan krijgen maar die garantie geven we niet. Omdat we ook het klimaat in veel basisscholen moeten verbeteren en daar ook veel geld in steken.”

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen