Home Luchtkwaliteit Allergie Huisstofmijt bestrijden met Sharp luchtreinigers
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Huisstofmijt bestrijden met Sharp luchtreinigers

Luchtreinigers voor slaapkamers, woonkamers en kantoren.

Huisstofmijt, wat is het?

De huisstofmijt is een klein beestje dat op een spinnetje lijkt. Vooral in een stoffig huis vertoeven huisstofmijten graag. Een kamer met veel stof die ook nog eens vochtig is vormt een aangename leefomgeving voor de huisstofmijt. Een groot aantal van deze kleine spinachtige houdt zich op in de slaapkamer en de gestoffeerde woonkamer.

Veel mensen hebben last van huisstofmijtallergie. Bij allergie voor huisstofmijten ben je niet allergisch voor het beestje zelf, maar voor de uitwerpselen van de mijten. Als je last hebt van huisstofmijtallergie kun je hinder hebben van benauwdheid, niezen, een verstopte neus of juist een loopneus, hoofdpijn en irritatie van de ogen. Deze allergieklachten verergeren als het aantal huisstofmijten in huis erg hoog is.

Huisstofmijtallergie, wat kan ik zelf doen?

Huisstofmijt leeft graag in een omgeving met veel stof. In huis is huisstofmijt dan ook vaak te vinden in gestoffeerde materialen zoals vloerbedekking, gordijnen, tapijten, gestoffeerde meubelen, maar bovenal in het beddengoed. Als een woonkamer of slaapkamer vochtig en stoffig is, ontstaat de ideale leefruimte voor de huisstofmijt.

Om gezondheidsproblemen door allergie voor huisstofmijt te beperken is het belangrijk om het huis schoon te houden. De luchtvochtigheid mag niet te hoog zijn omdat de huisstofmijt zich juist comfortabel voelt in een vochtige kamer. Het is ook verstandig om na elke nacht het bed goed te luchten. Gedurende de nachtrust geven we allemaal een behoorlijke hoeveelheid vocht af aan het beddengoed. Omdat de huisstofmijt zich graag nestelt in kussens, lakens, dekens of het dekbed, moet het bed goed worden geventileerd. Het is verstandig om het huis vrij te houden van dwarrelend stof. Omdat stof moeilijk te verwijderen is uit vloerbedekking en tapijten is het raadzaam om in huis een goed te reinigen vloer te leggen zoals een tegelvloer of een vloer van laminaat of planken.

Huisstofmijt verwijderen met Sharp luchtreinigers

Regelmatig stofzuigen en voldoende ventileren is nodig om de door huisstofmijten geliefde stofdeeltjes uit huis te verwijderen. Zwevende stofdeeltjes en allergenen van de huisstofmijt in de lucht kunnen verwijderd worden met een goede luchtreiniger. Sharp luchtreinigers zijn voorzien van verschillende luchtfilters die verontreinigingen effectief uit de lucht verwijderen. het meest bekende luchtfilter in een Sharp luchtreiniger is het Hepa filter (High Efficiency Particulate Air filter). Dit is een uiterst effectief filter dat geschikt is om kleine verontreinigingen uit de lucht te verwijderen.

Het uiterst effectieve HEPA filter in een Sharp luchtreiniger verwijdert 99,97% van alle zwevende deeltjes in de lucht die groter zijn dan 0.3 micron, waaronder de allergenen die van de huisstofmijten afkomstig zijn. Deze prestaties samen met de energiezuinige en uiterst stille werking maakt een Sharp luchtreiniger het meest geschikt voor luchtreiniging in een woonkamer, slaapkamer of kantoor. Op die plaatsen waar de blootstelling aan huisstofmijt allergenen het hoogst is, zorgt een Sharp luchtreiniger ervoor dat u hier geen hinder van ondervindt.

AirSain heeft voor u alle Sharp luchtreinigers en filters voor Sharp luchtreinigers in huis. Van kleine luchtreiniger voor het bestrijden van huisstofmijt in een slaapkamer tot grotere luchtreiniger voor intensieve luchtreiniging in een kantoorruimte. Voor vragen of advies neemt u vrijblijvend contact op met AirSain.

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen