Home Luchtkwaliteit Allergie Huisstofmijt bestrijden
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Huisstofmijt bestrijden

AIRSAIN VOOR UW LUCHTREINIGER EN HEPA FILTERS!

Allergie voor huisstofmijt

Het is een klein spinachtig diertje, de huisstofmijt. In grote aantallen kunnen de huisstofmijten echter veel hinder veroorzaken. Astma, bronchitis, allergie en andere aandoeningen beïnvloeden de gezondheid van mensen met allergie voor de huisstofmijt. De huismijt voedt zich met huidschilfers die we allemaal dagelijks in huis achterlaten. Vooral in bed blijven veel huidschilfers achter. Maar ook op de vloer, in het tapijt en in stoffen meubelen vindt de huisstofmijt zijn voedselbron.

Allergie voor huisstofmijt wordt veroorzaakt door de uitwerpselen van de mijten. Bij inademing ontstaat benauwdheid en kortademigheid bij mensen met huisstofmijtallergie. Het is belangrijk om bij de bestrijding van huisstofmijt zowel de voedingsbron als de uitwerpselen van de mijten te verwijderen.

Met name luchtreinigers met HEPA filters zijn in staat om de zwevende deeltjes die allergieklachten veroorzaken uit de lucht te verwijderen. Het HEPA filter is een luchtfilter dat in staat is om kleine verontreinigingen in de lucht zeer effectief te verwijderen. Een HEPA filter behoudt langer een optimale werking als het filter in een luchtreiniger gecombineerd wordt met een voorfilter. Dit voorfilter vangt de grotere zwevende deeltjes op zodat het HEPA filter niet snel verstopt raakt.

Voor goede bestrijding van de huidschilfers, uitwerpselen van de huisstofmijt en ook stuifmeelpollen dient het HEPA filter na een voorgeschreven gebruiksperiode te worden vervangen. De luchtreiniger houdt dan de optimale luchtreiniging in stand.

Huisstofmijt en vocht

Om allergieklachten door huisstofmijt te beperken moeten huidschilfers en uitwerpselen van huisstofmijten zo goed mogelijk verwijderd worden. Regelmatig stofzuigen en regelmatig wassen van beddengoed is noodzakelijk om allergieklachten door huisstofmijt in de hand te houden.

Huisstofmijten houden niet alleen van een stoffige omgeving, maar ook van een vochtige omgeving. Bij het bestrijden van huisstofmijt moet dus ook op de luchtvochtigheid in huis gelet worden. Goede ventilatie in huis is noodzakelijk om het vocht voldoende af te voeren. Als de luchtvochtigheid na goede ventilatie niet daalt kunt u de aanschaf van een luchtontvochtiger overwegen. Een luchtontvochtiger verwijdert vocht direct definitief uit het binnenklimaat. Als de luchtontvochtiger voorzien is van een hygrostaat wordt de luchtvochtigheid automatisch verlaagd tot de door u ingestelde waarde.

Allergenen van huisstofmijt verwijderen

Huisstofmijten leven graag in een stoffige omgeving. Vloerbedekking, tapijten, stoffen meubelen en stoffen gordijnen zijn een aangename verblijfplaats voor de huisstofmijt. Een harde vloersoort en eenvoudig te reinigen meubelen en gordijnen in huis zijn raadzaam om hinder van huisstofmijtallergie te beperken.

Benauwdheid en kortademigheid ontstaat door inademing van de allergenen die door de huisstofmijt worden verspreid. Het is dus belangrijk om het aantal zwevende allergenen in de lucht te beperken. Een luchtreiniger met hepa filter zorgt voortdurend voor goede luchtreiniging van deze allergenen.

Bij AirSain vindt u een uitgebreid assortiment luchtreinigers van Sharp, Daikin, Coway, Winix, Argoclima, Camfil, LifaAir, Stylies, Delonghi, Meaco, Blueair, Gree, Boneco, AiroSwiss, Sanyo en Stadler Form. Voor extra informatie of advies over schone lucht in huis belt u vrijblijvend met AirSain: 0497 - 512164 (NL)

Huisstofmijt verwijderen voor een gezond binnenklimaat!

AirSain voor luchtreiniging in huis

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen