Home Nieuws Iedereen ademt vanaf 2015 schone lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Iedereen ademt vanaf 2015 schone lucht

Iedereen ademt vanaf 2015 schone lucht

DEN HAAG - Alle Nederlanders ademen vanaf 2015 schone lucht. Dat belooft minister Cramer (Milieu).
?
,,Het is een gigantische klus, maar het gaat ons lukken,” zei zij.

Nu wonen nog 400.000 Nederlanders in ‘vieze’ lucht, vooral langs drukke wegen in grote steden. Elk jaar sterven daardoor naar schatting 18.000 mensen voortijdig. De grootste ‘boosdoeners’ zijn fijnstof en stikstofoxide. Cramer: ,,Maar in 2015 voldoen we aan alle Europese normen.”

Het kabinet is akkoord gegaan met een pakket maatregelen dat bijna 2 miljard euro kost. Zo komen er veel meer roetfilters voor dieselmotoren, worden vervuilende vrachtwagens geweerd uit binnensteden en wordt er veel geld vrijgemaakt voor ‘luchtwassers’ om de uitstoot van schadelijke stoffen bij pluimveehouderijen aan te pakken. In sommige steden zullen auto’s tijdelijk om moeten rijden om plekken waar de lucht te vies is schoner te maken.

De bedoeling is dat allerlei bouwprojecten nu kunnen doorgaan. De afgelopen jaren legden rechters herhaaldelijk de aanleg van wegverbredingen, bedrijventerreinen en nieuwbouwwijken stil vanwege de luchtvervuiling.

Voor het zover is moet eerst ‘Europa’ akkoord gaan met de plannen. Eigenlijk had Nederland namelijk al veel eerder aan de Europese normen moeten voldoen. Maar Cramer is er van overtuigd dat Nederland op de goede weg en dat Europa ‘groen licht’ zal geven voor haar aanpak. Maar de Stichting Natuur en Milieu kraakt haar plan als ‘een creatieve oefening om de lucht schoon te rekenen en zo minimaal mogelijk aan de wettelijke normen te voldoen’.

Gaat u ook niet wachten tot 2015 om gezonde lucht te ademen? Bekijk dan de luchtreinigers van Airsain. Een luchtreiniger geeft direct schone lucht in de ruimte waarin u verblijft. Een onmisbare oplossing voor mensen die in gebieden wonen met veel autoverkeer of andere vervuilingsbronnen.
Luchtreinigers van Airsain: Luchtreiniger

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen