Industriële ventilatoren

Sorteer op:

Ventilatoren voor de industrie zijn samengesteld uit slijtvaste componenten en hebben een sterke behuizing. Industriële ventilatoren kunnen hierdoor tegen een stootje en zijn gemaakt voor intensief gebruik. Ook in een licht stoffige omgeving werken de ventilatoren storingsvrij. Industriële ventilatoren brengen in de zomer verkoeling, hierdoor blijven de omstandigheden in grote gebouwen ook bij hoge buitentemperaturen aangenaam. Met een professionele radiaal ventilator of Airmover is ventilatie op elke plaats haalbaar, mobiel en bijzonder sterk!


Lees meer

Professionele ventilatoren en Airmovers

Industriële ventilatoren worden vaak toegepast in fabrieken, bedrijfsruimten, loodsen, productieruimten, opslagplaatsen, hotels, terminals, stationshallen, sportzalen, zwembaden en sportscholen. Diverse modellen kunnen ook in stallen, maneges en dierverblijven worden geplaatst. Facilitaire diensten gebruiken de mobiele, robuuste ventilatoren voor onderhoudswerkzaamheden in kantoorgebouwen, musea, ziekenhuizen en gemeentelijke gebouwen.

Wilt u krachtig ventileren in een veeleisende omgeving? De draagbare ventilatoren met een rotomolded behuizing zijn extreem duurzaam en zorgen voor veel luchtverplaatsing. Deze modellen worden ook ingezet als vloerdroger / tapijtdroger voor versneld drogen tijdens schoonmaakwerkzaamheden.

Ventilatoren met een specifieke functie

Koelen en ventileren is de basisfunctie van elke ventilator. Een industriële ventilator kan daarnaast ook een extra functie hebben, zoals het versneld drogen van vloeren, het drogen van kruipruimtes of het ondersteunen van een luchtontvochtiger of bouwdroger. Door het gebruik van robuuste materialen en sterke aandrijfsystemen zijn de ventilatoren voor meer doeleinden in te zetten dan een normale ventilator. De toepassingen van de ventilatoren kunnen ook onderscheidend zijn. Ons aanbod industriële ventilatoren bestaat uit vloerventilatoren, muurventilatoren en plafondventilatoren.

Koelen en ventileren op de werkvloer

Bent u op zoek naar extra verkoeling in uw werkruimtes? Of wilt u op hete dagen de warmte in een technische ruimte afvoeren om de machines koel te houden? Met industriële ventilatoren blijft u controle houden over de hitte op de bedrijfsvloer. Kies het type ventilator dat de beschikbare luchtcapaciteit kan leveren die nodig is voor de bedrijfsmatige toepassing. In grote, open ruimtes voldoen staande ventilatoren perfect. Bij gebrek aan ruimte op de werkvloer bieden industriële muurventilatoren een oplossing. U bevestigt dit type ventilator tegen de bedrijfsmuur zodat hij permanent een prominente plaats in de bedrijfsruimte heeft.

Met een reeks aan industriële plafondventilatoren kunnen grote ruimtes verfrist worden. De ventilatoren kunnen in serie worden geplaatst, waardoor met één schakelaar alle ventilatoren worden ingeschakeld. Deze toepassing vindt u vaak terug in magazijnen, productieruimtes, inpakafdelingen, zwembaden, stallen en maneges. De regelmatige luchtcirculatie voorkomt ophoping van hitte en verdeelt verse lucht optimaal door de ruimte.

Industriële ventilatoren kiezen

Voor het optimale resultaat zijn een aantal overwegingen te maken bij het aanschaffen van industriële ventilatoren. Dit zijn:

  • De benodigde luchtverplaatsing
  • Plaatsing van de ventilatoren: vloer, muur, plafond
  • Vast of mobiel
  • Axiale of radiale ventilatoren
  • Materialen van metaal of (rotomolded) kunststof
  • Verrijdbaar of draagbaar

Bovenstaande punten helpen u de juiste keuze te maken waardoor u en uw collega's genieten van een frisse werkomgeving zonder dat hitte een probleem vormt. Weet u niet zeker welke punten voor u relevant zijn? Neem dan gerust contact op met onze experts. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van luchtkwaliteit, biedt AirSain een vrijblijvend advies op maat voor u aan!