Home Nieuws Infrarood verwarming met een elektrische kachel
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Infrarood verwarming met een elektrische kachel

Infrarood verwarmen voor een comfortabel binnenklimaat

Infrarood verwarming geeft weldadige warmte

Infrarood verwarming levert comfortabele warmte op zoals de zon dat doet. Infrarood verwarming geeft gezonde warmte, de lucht wordt niet droger in tegenstelling tot andere soorten verwarming. De luchtwegen raken niet geprikkeld omdat de stofdeeltjes in de lucht niet verbranden bij deze wijze van verwarmen. Infrarood verwarming verhoogt de temperatuur van alle objecten in een kamer, zelfs de vloeren en wanden worden warm. Waar een ander type verwarming slechts plaatselijk werkt, zal een infrarood verwarming de gehele kamer verwarmen. Koude voeten behoren tot het verleden wanneer u kiest voor infrarood verwarmen. De warmte is weldadig voor de spieren en geeft een heerlijk, behaaglijk gevoel.

Infrarood verwarmingspanelen of een verplaatsbare infrarood kachel?

Voor het verwarmen van uw woonkamer kunt u kiezen voor infrarood verwarmingspanelen of voor een mobiele infrarood kachel. De verwarmingspanelen zijn plat en lijken daardoor weinig ruimte te beslaan. Een aantal van deze panelen tegen een muur blijkt echter lang niet altijd haalbaar te zijn, zeker niet als er voldoende ruimte voor de panelen vrij moet blijven om de warmte niet af te schermen.

Een verplaatsbare infrarood kachel lijkt in eerste instantie veel groter, maar het apparaat kunt u op meerdere plaatsen neerzetten, en is dus wel zo praktisch. Dankzij de houten afwerking hebben de meeste infrarood kachels de uitstraling van een meubelstuk, hetgeen meerwaarde heeft in uw huiskamer, slaapkamer, studeerkamer of kantoor.

Voor infrarood verwarming met panelen zijn installatiewerkzaamheden vereist, een mobiele infrarood kachel is een stekkerklaar apparaat. Voor het aansluiten van panelen kan het nodig zijn dat extra elektra moet worden aangelegd, een mobiele elektrische kachel kan op een bestaande wandcontactdoos worden aangesloten. De capaciteit van een infrarood kachel is doorgaans aanzienlijk hoger als dat van een paneel. Verschillende elektrische infrarood kachels verwarmen probleemloos vertrekken tot 70m2.

Infrarood verwarmen: veilig, stil, energiezuinig

Infrarood verwarmen is een veilige, stille en energiezuinige wijze van verwarmen, de warmte wordt bovendien snel in de kamer verspreid. Een infrarood kachel wordt daarom ook wel in plaats van het centrale verwarmingssysteem aangezet. Is het net even te fris in huis, maar is het nog te vroeg in het jaar om de C.V. een standje hoger te zetten? In dat geval verwarmt een infrarood verwarmingstoestel direct de kamer zonder dat het noodzakelijk is de hele woning te verwarmen.

Wanneer u op zoek bent naar een elektrische verwarming voor het verwarmen van uw woonkamer, slaapkamer, kantoor, studeerkamer, hobbykamer of garage, overweeg dan de aanschaf van een infrarood kachel. De aanschafprijs ligt wat hoger ten opzichte van een ander type elektrische kachel, maar u krijgt er veel comfort en gebruiksgemak voor terug. Op elk moment van de dag en op elke plaats direct behaaglijke warmte!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen