Ionisatoren

Sorteer op:

Ionisatoren zijn krachtige luchtreinigers met ionen als luchtzuiveraar. Diverse reguliere filter luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisator als extra stap voor luchtreiniging. Een ionisator voegt negatieve ionen toe aan de lucht. Deze negatieve ionen binden zich aan verontreinigingen die in de lucht voorkomen zoals ultra fijn stof, fijnstof, stof, pollen, bacteriën en schimmelsporen. Deze gebonden verontreinigingen slaan vervolgens neer op de metalen collector van de ionisator, of worden in de filters van een filter luchtreiniger opgevangen.


Lees meer

"Low Density" en "High Density" ionisatoren

Afhankelijk van de gebruikte techniek wordt onderscheid gemaakt tussen "Low Density" (lage dichtheid) en "High Density" (hoge dichtheid) ionisatoren. Een "High Density" ionisator produceert een veelvoud van negatieve ionen t.o.v. een "Low Density" ionisator.

Een "High Density" lucht ionisator is een goede luchtreiniger voor het verwijderen van fijnstof en rooklucht. Het apparaat verwijdert zeer effectief ook deze allerkleinste deeltjes uit de lucht. Krachtige ionisatie luchtreiniging levert u snel gezonde lucht op! Sigarettenrook en andere soorten tabaksrook worden verwijderd met ionisatie luchtreinigers. Rook en fijnstof zijn lastig te verwijderen verontreinigingen maar ionisatoren maken de deeltjes onschadelijk en verwijderen ze uit het binnenmilieu.

Plasma ionisatie luchtreinigers

Een luchtreiniger met ingebouwde ionisator is beter bekend als een plasma luchtreiniger. Elke fabrikant kiest een eigen benaming voor deze technologie in haar luchtreinigers. Sharp noemt de ionisatie-functie Plasmacluster, terwijl Winix de benaming PlasmaWave voert. Daikin noemt haar ionisatie-technologie Flash-streamer.

Plasma-luchtreinigers verspreiden net als een losse ionisator, de elektrisch geladen ionen in de omgevingslucht. De ionen gaan verbindingen aan met verontreinigingen in de lucht, en neutraliseren deze. In de luchtreiniger zelf is de ionisator onderdeel van een meervoudig zuiveringsproces. Virussen, schimmels, bacteriën en andere deeltjes worden door de ionen onschadelijk gemaakt. De gebonden restdeeltjes worden verderop in de luchtreiniger opgevangen en definitief uit de lucht verwijderd.

Bezitten alle luchtreinigers een ionisator?

Het antwoord op deze vraag is nee. Niet alle luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisatie-functie. Het zijn voornamelijk de modellen met meerdere reinigingstechnieken waar de ionisator er een van is. Dit hoeft niet de duurste luchtreiniger te zijn, er zijn ook laag geprijsde luchtreinigers met een ingebouwde ionisator.

De ionisator van een luchtreiniger richt zich tot het onschadelijk maken van eerder genoemde verontreinigingen. De overige componenten van de luchtreiniger richten zich op andere verontreinigingen, geuren of dampen. Samen met de ionisator leveren componenten zoals hepa-filters het fantastische eindresultaat van een ionisatie luchtreiniger. Dat is ultra schone lucht, verrijkt met verfrissende ionen.

Negatieve ionen in de lucht

Naast luchtreiniging heeft een ionisator een tweede belangrijke werking. Met name mensen met een inhalatie-allergie (en/of COPD) of depressie kunnen verlichting ondervinden met een lucht ionisator door inademing van negatieve ionen. In het lichaam wordt hierdoor het histamine-niveau verlaagd en het serotonine-niveau genormaliseerd. Lucht ionisatie werkt effectief tegen hooikoorts en allergie. In sterk geïsoleerde woningen kan een sterke ionisator zorgen voor een comfortabel binnenklimaat.

Ionisator, een uiterst stille luchtreiniger

Een ionisator heeft een uiterst stille werking. Dit type luchtreiniger is daarom zeer geschikt voor gebruik in een slaapkamer, woonkamer of kantoor. Ideale luchtreinigers bij allergie en astma. Dankzij het binden van de kleinste verontreinigingen is een ionisator ideaal voor luchtreiniging in de nabijheid van drukke wegen en in ruimten met rook en rooklucht.

Adem schone lucht in, en adem vrij! Ionisatoren verbeteren de luchtkwaliteit in huis en kantoor. Met een plasma ionisatie luchtreiniger op de slaapkamer geniet u van schone lucht tijdens een welverdiende nachtrust. Ionisatoren bieden uitvoerige, stille luchtreiniging. Bij AirSain vindt u een ruim assortiment ionisatoren en ionisatie luchtreinigers! Bel of mail vrijblijvend met onze medewerkers voor deskundig advies.