15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Ionisatoren

Ionisatoren

Een ionisator is een type luchtreiniger dat negatieve ionen aan de lucht toevoegt. Deze negatieve ionen binden zich aan verontreinigingen die in de lucht voorkomen zoals ultra fijn stof, fijnstof, stof, pollen, bacteriën, schimmels en rook. De gebonden verontreinigingen slaan vervolgens neer op een metalen filter. Afhankelijk van de gebruikte techniek wordt onderscheid gemaakt tussen "Low Density" (lage dichtheid) en "High Density" (hoge dichtheid) ionisators.

Persoonlijk advies nodig? Bel of mail een van onze experts!

Alle Ionisatoren

Sorteer op
15 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

Ionisatoren Merken

Luchtreinigers voor kleine verontreinigingen

Een ionisator verzorgt luchtreiniging zonder filters, verrijkt de lucht met negatieve ionen en heeft een stille werking. Een krachtige lucht ionisator is sterk in het verwijderen van kleine verontreinigingen uit de lucht, zelfs fijnstof en rook. Sigarettenrook en andere soorten tabaksrook worden verwijderd met een ionisatie luchtreiniger. Rooklucht en fijnstof zijn lastig te verwijderen verontreinigingen, maar een ionisator maakt de deeltjes onschadelijk en verwijdert ze uit het binnenmilieu.

Lucht ionisatie

Naast luchtreiniging heeft een ionisator een tweede belangrijke werking. Met name mensen met een inhalatie-allergie (en/of COPD) of depressie kunnen verlichting ondervinden met een ionisator door inademing van negatieve ionen. In het lichaam wordt hierdoor het histamine-niveau verlaagd en het serotonine-niveau genormaliseerd. Lucht ionisatie werkt effectief tegen hooikoorts en allergie. In woningen met veel isolatie kan een sterke ionisator zorgen voor een comfortabel binnenklimaat door het verspreiden van ionen.

"High Density" ionisatoren

Het gebruik van ionisatoren biedt echter nog meer voordelen. Dit type ionisatie luchtreiniger heeft lage gebruikskosten, is extreem stil en vraagt weinig onderhoud. Een "High Density" ionisator produceert een veelvoud van negatieve ionen t.o.v. een "Low Density" ionisator. Een "High Density" lucht ionisator is een goede fijnstof luchtreiniger en rook luchtreiniger. Kies bij AirSain uw ideale "High Density" ionisator.

Filter luchtreinigers

Indien u lucht wilt zuiveren met behulp van filters kunt u gebruik maken van filter luchtreinigers. Luchtverontreinigingen worden in snel tempo verwijderd doordat een ventilator een luchtstroom door de filters voert. Luchtreinigers bezitten doorgaans een meervoudig filtersysteem.

 

Persoonlijk advies nodig? Bel of mail een van onze experts!