Home Nieuws Is de creche wel fris genoeg
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Is de creche wel fris genoeg

Is de creche wel fris genoeg

UTRECHT - Ook in de kinderopvangcentra van Utrecht en omgeving komen controleurs meten en snuffelen om vast te stellen hoe het ervoor staat met de luchtkwaliteit.
 
Aanleiding zijn de resultaten van vergelijkbaar onderzoek in schoolgebouwen: 90 procent haalde een onvoldoende beoordeling van het binnenmilieu.

Ingenieursbureau Lichtveld Buis Parnters (LBP) uit Nieuwegein heeft opdracht gekregen voor dit vervolgonderzoek. Medewerker Luc Schaap verwacht dat veel kindercentra in deze regio worden geselecteerd voor een bezoekje.

Is er reden om aan te nemen dat het binnenmilieu in kinderopvangcentra beter is dan dat in scholen? ,,Ja en nee’’, zegt Schaap. ,,In de speelruimtes zijn er minder kinderen per vierkante meter dan in klaslokalen. Maar in de slaapvertrekken liggen veel kinderen bij elkaar.’’

De GGGD inspecteert kinderdagverblijven, ook op het binnenklimaat. Maar volgens Schaap garandeert dat niet vanzelf een goed binnenmilieu, omdat de voorwaarden van de gezondheidsdienst daar weinig over te melden hebben. ,,Voor zover ik weet is ventilatie geen aspect,’’ aldus de onderzoeker. ,,En de GGD volgt het CO2-gehalte in een ruimte niet gedurende lange tijd.’’

Onduidelijk is wat er gebeurt wanneer mocht blijken dat ook in kindercentra het binnenmilieu slecht is. Voor de scholen stelde het rijk miljoenen beschikbaar, maar het onderwijs rekende al snel uit dat dit net voldoende is om per school een CO2-meter aan te schaffen.

LBP onderzoekt de kindercentra tussen juli en 31 december 2008. In maart 2009 moet het rapport af zijn.

Bron: www.ad.nl

src="http://feeds.feedburner.com/~r/ademgezond/~4/321204109" />

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen