Koudwaterverdampers

Sorteer op:

Koudwaterverdampers zijn luchtbevochtigers die de luchtvochtigheid verhogen door de natuurlijke verdamping van water. Daar waar een luchtwasser vocht in de lucht brengt met een schijvenset, gebruikt een koudwaterverdamper hiervoor een verdampingsfilter. Droge lucht uit de ruimte wordt aangezogen en door het vochtige verdampingsfilter gevoerd. Deze natuurlijke verdamping van water zorgt voor een stabiele verhoging van de luchtvochtigheid in de ruimte.


Lees meer

Luchtbevochtiging zonder witte neerslag

Koud water luchtbevochtiging veroorzaakt geen witte neerslag in de ruimte. Voor optimale, hygiënische bevochtiging dient men het verdampingsfilter regelmatig te reinigen en op tijd te vervangen. Een koudwaterverdamper zorgt voor een constante verhoging van de luchtvochtigheid waarbij overbevochtiging niet mogelijk is. Het vocht wordt optimaal in de lucht verdeeld.

Voordelen van een koudwaterverdamper

De belangrijkste voordelen van een koudwaterverdamper zijn: de natuurlijke wijze van bevochtigen, gelijkmatige verhoging van de luchtvochtigheid, geen vorming van witte neerslag. Bovendien heeft dit type luchtbevochtiger een laag energieverbruik.