Home Nieuws Luchtbevochtigers Goede luchtvochtigheid in Huis Kantoor
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtbevochtigers Goede luchtvochtigheid in Huis Kantoor

Natuurlijke luchtbevochtiging en luchtreiniging zonder kalkvorming

Een luchtreiniger van Venta reinigt en bevochtigt de lucht in huis en kantoor zonder gebruik te maken van filters. Enkel door natuurlijke wassing van lucht worden verontreinigingen uit de lucht verwijderd en wordt snel een verhoging van de luchtvochtigheid in een ruimte verkregen. De Venta luchtwasser heeft een zeer eenvoudige constructie: een waterreservoir, een schijvenpakket, een ventilator en een aandrijfmechanisme. Zo eenvoudig kan krachtige luchtwassing zijn! Dankzij het principe van koud water verdamping is zoals eerder gesteld geen overbevochtiging mogelijk. Een bijkomend voordeel is het feit dat een Venta luchtreiniger - bevochtiger geen kalkvorming in de lucht veroorzaakt. Het vocht wordt op zodanige wijze in de lucht gebracht dat geen sprake is van neerslag van kalk op bijvoorbeeld meubilair. Het vocht wordt zeer gelijkmatig aan de lucht afgegeven zonder gebruik te maken van verstuiving of stoom. De luchtstroom met vocht is niet zichtbaar en veroorzaakt geen hinder door kalkneerslag. Een ideale luchtvochtigheid in huis en kantoor, eenvoudig, hygiënisch en snel te realiseren met een luchtbevochtiger van Venta!

Luchtvochtigheid verhogen én lucht reinigen met uw Venta bevochtiger

Stof, tabaksrook, pollen en geurstoffen worden uit de lucht verwijderd door een luchtreiniger / bevochtiger van Venta. Deze verontreinigingen blijven in het water in de voorraadtank achter. De aanwezigheid van water zorgt ervoor dat de deeltjes niet in de lucht blijven zweven. Een Venta luchtreiniger verhoogt probleemloos het vochtgehalte in de lucht tot een aangename waarde. Een voldoende hoge luchtvochtigheid is goed voor mens, dier én materialen. Hoe nu een Venta luchtwasser op de juiste wijze te gebruiken?

Een luchtwasser van Venta is een stekkerklaar apparaat, dit wil zeggen de stekker in het stopcontact steken en de bevochtiging kan starten. De luchtbevochtiger wordt gevuld met vers, koud water samen met een scheutje venta hygiënemiddel. Om de lucht in huis of kantoor optimaal te bevochtigen en te reinigen dient een Venta luchtreiniger niet tegen een wand of meubelstuk te worden geplaatst. De airwasher dient probleemloos droge kamerlucht aan te kunnen zuigen en vervolgens ook weer via een vrij bereik aan de lucht af te geven als het vocht is toegevoegd. Voor het verkrijgen van een goede luchtstroom moet een tussenruimte van ongeveer een halve meter aanwezig zijn tussen de luchtreiniger en wanden of grote voorwerpen in een ruimte. Als de luchtreiniger voldoende vrije uitblaasruimte heeft, wordt in een kamer het snelst een gelijkmatige luchtvochtigheid bereikt.

Venta luchtbevochtiger eenvoudig in bediening en onderhoud

Wat als u vergeet de luchtbevochtiger bij te vullen met water? Dit is geen probleem, een Venta luchtwasser gaat niet stuk als u het bijvullen vergeet. De ventilator en het schijvenpakket blijven normaal draaien, maar vanzelfsprekend wordt de aangezogen lucht niet gereinigd of van vocht voorzien. Het nieuwste model luchtbevochtiger van Venta, LW45 plus, schakelt automatisch uit als de watertank leeg is. Geen bevochtiging, maar ook geen energieverbruik!

Continu luchtbevochtiging met hygiëne hoog in het vaandel

Venta luchtbevochtigers zijn zeer geschikt voor 24 uren per dag continu bevochtigen. Na behalen van de gewenste vochtigheid van de lucht wordt deze luchtvochtigheid door de luchtwasser moeiteloos in stand gehouden. Omdat overbevochtiging niet mogelijk is, dient u enkel het waterreservoir tijdig bij te vullen. Naar behoefte kan de snelheid van de ventilator worden geregeld. Deze ventilator bepaalt de hoeveelheid luchtbevochtiging. Als de bevochtiger in een slaapkamer staat kan bijvoorbeeld gekozen worden voor maximale bevochtiging vóórdat u gaat slapen en een stillere werking 's nachts. Indien de luchtbevochtiger / luchtreiniger wordt gebruikt voor het bevochtigen van een living of kantoor, kunt u kiezen voor een rustige werking bij aanwezigheid in de ruimte. Bij afwezigheid 's avonds en 's nachts kan bevochtiging en reiniging in de hoogste stand plaatsvinden.

Venta luchtwasser tegen verkoudheid en griep

Droge lucht helpt verkoudheid, griep en kriebelhoest in de hand. De slijmvliezen zijn uitgedroogd en verliezen daardoor een deel van de beschermende functie voor de luchtwegen. Een luchtbevochtiger van Venta gaat de strijd met verkoudheid, hoest en griep aan door enerzijds de lucht te bevochtigen en anderzijds de lucht te ontdoen van verontreinigingen. Een bevochtiger / luchtreiniger van Venta verzacht de luchtomstandigheden in een ruimte en bieden daarmee verlichting voor slijmvliezen, luchtwegen en huid. Een goede luchtvochtigheid in huis en kantoor is de basis voor een gezond binnenklimaat.

Maatwerk luchtbevochtiging

Venta heeft met de LW-serie een complete lijn luchtbevochtigers op de markt gebracht waarmee in elke ruimte probleemloos een aangenaam en gezond binnenklimaat wordt verkregen. Kleine én grote luchtbevochtigers, zowel met handmatige bediening als met volautomatische werking. Voor het verkrijgen van een grotere bevochtigingscapaciteit kunnen meerdere Venta luchtwassers in één ruimte worden geplaatst. De luchtwassers versterken elkaar, het bevochtigend vermogen neemt toe. In een woning kiest men vaak voor het gebruik van een Venta LW45 - model 2013 vervanger van Venta LW44 - in de woonkamer en een Venta LW25 - model 2013 vervanger van Venta LW24 - in de slaapkamer, babykamer en een kleine kantoorruimte aan huis. De benodigde capaciteit van elke Venta bevochtiger is natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van de genoemde ruimten. Luchtwassers / luchtreinigers van Venta kunnen prima met elkaar gecombineerd worden zodat in elk vertrek in huis goede omstandigheden worden verkregen. Een groot voordeel hierbij is dat slechts één wijze van bevochtiging en luchtreiniging wordt gehanteerd, maar dan afgemeten op elke ruimte. Dit is wat men noemt een overzichtelijke beheersing van de luchtkwaliteit in huis!

Waarom een Venta luchtbevochtiger kopen? Opgesomd enkele voordelen van Venta bevochtigers / luchtreinigers:

  • Luchtbevochtiger én luchtreiniger
  • Bevochtigen zonder verdampingsfilter
  • Keuze uit een reeks modellen met uiteenlopende capaciteiten
  • Hygiënisch bevochtigen en reinigen van lucht
  • Venta luchtbevochtigers vragen weinig onderhoud
  • Venta bevochtigers hebben een lange levensduur dankzij de stootvaste materialen

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen