20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen
Home Huis Luchtbevochtigers Welke luchtbevochtiger kiezen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtbevochtigers Welke luchtbevochtiger kiezen

Welke luchtbevochtiger kopen? Soorten, modellen, eigenschappen

Waarom een luchtbevochtiger kopen? Bestrijden van droge lucht

Waarom is het verstandig om een luchtbevochtiger te kopen? Niet alleen de woning en inboedel, maar vooral bewoners en bezoekers hebben baat bij een aangename luchtvochtigheid in huis. Het vochtgehalte van de lucht in huis kan op een handige wijze worden verhoogd. Luchtbevochtigers verhogen snel en hygiënisch de luchtvochtigheid tot een aangenaam niveau. De diverse soorten luchtbevochtigers maken gebruik van verschillende technieken voor bevochtiging. De meest voorkomende vormen van luchtbevochtiging zijn: koud water verdampen, lucht wassen, bevochtigen met stoom en ultrasoon lucht bevochtigen. Voor elk type luchtbevochtiging zijn diverse merken en modellen luchtbevochtigers verkrijgbaar, maar welke bevochtiger kopen? Wat is de beste luchtbevochtiger voor uw toepassing? Het volgende overzicht geeft inzicht in de diverse typen luchtbevochtigers.

LUCHTWASSER

Luchtwassers: natuurlijke bevochting voor continu gebruik

Een luchtwasser is een zogenaamde schijvenverdamper. Droge lucht uit het vertrek wordt met een ventilator in de luchtbevochtiger gevoerd. De luchtwasser bevat een pakket schijven dat voortdurend door een waterbassin draait. Alle schijven bevatten hierdoor een laagje vocht aan het oppervlakte. Droge lucht wordt door het vochtige schijvenpakket gevoerd. De lucht neemt het vocht van de schijven op. Volgens dit principe wordt het vocht zeer gelijkmatig aan de lucht afgegeven. Het vocht is zelfs zodanig goed verdeeld dat bij de uitstroom van een luchtwasser geen nevel of damp zichtbaar is.

Luchtbevochting én luchtreiniging

Tijdens de bevochtiging blijven grote verontreinigingen in de luchtwasser achter. Naast bevochtiging van de lucht vindt dus tegelijk ook luchtreiniging plaats. Let wel, de mate van luchtreiniging kan niet worden vergeleken met het reinigende effect van een specifieke luchtreiniger. Een dergelijke luchtreiniger verwijdert niet alleen grote verontreinigingen, maar ook minuscule vuildeeltjes zoals fijnstof, pollen, schimmels, bacteriën, virussen en geuren.

Overbevochtiging is bij het gebruik van een luchtwasser als luchtbevochtiger niet mogelijk. De luchtvochtigheid stijgt niet door tot een onacceptabele hoogte. Alle genoemde aspecten opgeteld maakt het gebruik van luchtwassers tot een kwalitatieve, hygiënische en constante wijze van luchtbevochtiging.

Uw luchtwasser eenvoudig online kopen

AirSain heeft een groot assortiment luchtwassers. Naast deze compacte luchtbevochtigers heeft AirSain ook bevochtigers met een hoge bevochtigingscapaciteit en industriële luchtbevochtigers in het assortiment.

 

Zie ook

KOUD WATER VERDAMPER

Koudwaterverdampers: luchtbevochtiging met verdampingsfilters

Een koudwaterverdamper voegt op dezelfde wijze als een luchtwasser vocht aan de lucht toe. Lucht wordt door de luchtbevochtiger aangezogen en vervolgens langs een medium voor vochtafgifte gevoerd. Een koudwaterverdamper gebruikt als medium alleen geen schijvenpakket, maar een verdampingsfilter. Dit verdampingsfilter neemt constant vocht op uit het waterreservoir. De voortdurende vochtopname van het filtermateriaal zorgt voor verzadiging van het filter.

Aangezogen, droge lucht wordt langs het filter van de bevochtiger gevoerd zodat het vocht zeer nauwkeurig verdeeld aan de lucht wordt afgegeven. De lucht met verhoogde luchtvochtigheid wordt vervolgens weer gelijkmatig door de ruimte verdeeld. Na verloop van tijd dient het verdampingsfilter te worden vervangen vanwege verontreiniging van het filter. De mate van verontreiniging is afhankelijk van de luchtkwaliteit in de ruimte.

 

STOOMBEVOCHTIGER

Stoombevochtigers: directe luchtbevochtiging door verhitting van water

Een stoombevochtiger brengt direct een grote hoeveelheid vocht in de lucht. Door krachtige verhitting verdampt het water in snel tempo uit het reservoir van de luchtbevochtiger. Deze wijze van bevochtiging vraagt relatief veel energie. Een hitte-element is continu werkzaam om water uit het reservoir te verdampen.

Stoombevochtigers zijn geschikt voor het bevochtigen van kleine vertrekken. Wij adviseren bij stoombevochtiging gebruik te maken van een hygrometer zodat regelmatig de luchtvochtigheid in het vertrek kan worden afgelezen. Een stoom luchtbevochtiger blijft immers vocht in de lucht verspreiden totdat zeer hoge vochtwaarden bereikt zijn. Indien de luchtvochtigheid boven 60 – 65% komt, ontstaat mogelijk schimmelgroei en condensvorming. Té droge lucht is niet goed, maar té vochtige lucht is evenmin wenselijk! Op de hygrometer leest u af wanneer de stoombevochtiger kan worden uitgeschakeld.

Het gebruik van een stoombevochtiger vergt meer discipline dan bevochtiging met behulp van een luchtwasser of koudwaterverdamper. Een stoombevochtiger is prima te gebruiken voor kortstondige, directe bevochtiging van een kleine ruimte. De aanschafprijs van een stoombevochtiger is doorgaans lager, het energieverbruik is daarentegen hoger.

 

ULTRASOON LUCHTBEVOCHTIGER

Ultrasone luchtbevochtigers: snelle, geruisloze bevochtiging

Ultrasone luchtbevochtigers verspreiden op zichtbare wijze vocht in de lucht zoals ook stoombevochtigers dat doen. Het energieverbruik is ten opzichte van een stoombevochtiger echter aanzienlijk lager. Ultrasone bevochtigers verspreiden een nevel van vocht doordat water met behulp van een trilplaatje in beweging wordt gebracht. Door trillingen met hoge frequentie wordt het water in de ruimte verneveld. Om kalkaanslag in de ruimte te voorkomen bezit een ultrasone luchtbevochtiger een anti-kalkfilter. In dit filter wordt het kalk uit het water opgevangen voordat dit water verneveld wordt door het trilmechanisme.

Ultrasone luchtbevochtiger voor snelle verhoging luchtvochtigheid

Met ultrasoon bevochtiging is een hoge luchtvochtigheid in het vertrek haalbaar. Ultrasone luchtbevochtigers verbruiken weinig energie en hebben een fluisterstille werking. Voor een goede werking dient het anti-kalkpatroon tijdig te worden vervangen. De luchtvochtigheid in een vertrek stijgt in hoog tempo met deze uiterst effectieve luchtbevochtigers. Ook bij dit type luchtbevochtiger adviseren wij het gebruik van een hygrometer om inzicht te houden in de heersende luchtvochtigheid. Een aantal modellen ultrasone luchtbevochtigers is standaard uitgerust met een hygrostaat. De gewenste luchtvochtigheid kan worden ingesteld. De bevochtiger schakelt automatisch uit als de ingestelde luchtvochtigheid bereikt is.

Luchtbevochtiging: Informatie, advies, vergelijken, kopen van luchtbevochtigers

Bij AirSain vindt u zowel luchtbevochtigers voor kleine vertrekken als krachtige bevochtigers voor grote ruimten. Particulieren, bedrijven en instellingen vinden bij AirSain een perfecte oplossing voor het verkrijgen van een aangenaam binnenklimaat. Wij hebben luchtbevochtigers van diverse merken: Venta, Boneco, AiroSwiss, Stadler Form, Brune, Meaco, Honeywell, Airtek, Sanvia, Beurer, Stylies. Een luchtbevochtiger kopen? Elk type luchtbevochtiger heeft eigen specifieke voordelen. Onze deskundige medewerkers adviseren u graag. De verschillende bevochtigers zijn eenvoudig online te vergelijken en te bestellen. Natuurlijk kunt u onze medewerkers ook telefonisch bereiken.

Bezoek onze website en laat u verrassen door het uitvoerige aanbod van apparatuur voor luchtbehandeling. Verzeker uzelf het hele jaar door van een goede luchtkwaliteit in huis én kantoor!

AIRSAIN VOOR LUCHTBEVOCHTIGING!

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen

AirSain voor gezonde lucht

AirSain biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Prachtig product en perfecte service!”
Dennis
“Niet alleen een zeer uitgebreide keuze maar ook top producten”
Bert V.
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies