Home Luchtkwaliteit Luchtvervuiling Luchtfilter met hepafilters en ionisator voor frisse lucht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtfilter met hepafilters en ionisator voor frisse lucht

AIRSAIN VOOR UW LUCHTFILTER, HEPA FILTER EN IONISATOR!

Luchtzuivering met luchtfilters

Een luchtfilter behoedt u voor het inademen van schadelijke deeltjes die zich in de lucht bevinden. Helaas komen we in de media steeds vaker berichten tegen over fijnstof, ziekmakende ventilatiesystemen en onvoldoende luchtkwaliteit in moderne gebouwen. Een luchtfilter bewijst in toenemende mate zijn waarde voor het garanderen van een goede luchtkwaliteit voor uzelf en uw familieleden. Bedrijfsmatig presteren medewerkers beter in schone omgevingslucht.

Luchtfilter voor verwijderen stof, stuifmeelpollen, fijn stof, schimmels, bacteriën

Een luchtfilter verwijderd ongewenste stoffen uit de omgevingslucht. Hierbij kunt u denken aan fijnstofdeeltjes (ook roetdeeltjes, tonerstof etc.), pollen, bacteriën, schimmels, huidschilfers, huisstofmijten en andere allergenen. Goede luchtfilters verwijderen zelfs nare geuren uit de lucht. Schone, frisse lucht is onder zware omstandigheden toch mogelijk.

Schone lucht met luchtfilters niet alleen voor luchtwegpatiënten

In deze moderne tijd kampen steeds meer mensen met problemen aan de luchtwegen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de toegenomen blootstelling aan verontreinigingen in de lucht. Het zuiveren van de lucht met een luchtfilter is niet enkel noodzakelijk voor ernstige luchtwegpatiënten. Dit geldt zowel voor thuis als op de werkplek. Iedereen staat in de tijd van verstedelijking en toegenomen industrie steeds vaker bloot aan verontreinigingen in zowel buitenlucht als in het binnenmilieu.

Door het gebruik van een filter wordt de lucht ontdaan van nagenoeg alle verontreinigingen die vroeg of laat hinder of zelfs gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Doordat we allen meer tijd binnen besteden, neemt de kans op gezondheidsklachten als gevolg van de slechte luchtkwaliteit toe.

Luchtfilters voor goede luchtkwaliteit

Vroeger stond men minder snel stil bij de aanwezigheid van schadelijke stoffen in de lucht. Luchtfilters werden daarom minder snel aangeschaft. Mede door uitkomsten van vele onderzoeken zijn mensen zich vaker bewust van het belang van een goede luchtkwaliteit. De voordelen van een luchtfilter worden sneller ingezien. Dit besef is natuurlijk ook tot stand gekomen door de toename van allergieën en andere luchtwegklachten.

Het bewustzijn van mensen met betrekking tot de luchtkwaliteit is laatste jaren sterk vergroot. Vroeger werd door veel mensen stevig gerookt, terwijl rokers nu steeds vaker als vervuilers van de binnenlucht worden gezien. Dit heeft onder meer geresulteerd in een ingesteld rookverbod en verscherpte wetgeving voor de tabaksindustrie.

Waarom luchtzuivering met een luchtfilter / luchtreiniger

Voor elke ruimte is een geschikte luchtfilter verkrijgbaar. De effectiviteit van de luchtreiniging is afhankelijk van de capaciteit van de luchtfilter en de gebruikte filtermaterialen. Luchtfilters van diverse merken zijn verkrijgbaar om uw specifieke toepassing zo goed mogelijk te beheersen. Laat problemen als gevolg van een slechte luchtkwaliteit voorgoed aan u voorbij gaan. Luchtfilters garanderen u een aangenaam, schoon binnnenmilieu dat vrij is van rook- en stofdeeltjes, schimmels, bacteriën en andere ziekmakende verontreinigingen in de lucht.

Luchtfilter in de auto

Een luchtfilter in uw auto zorgt ervoor dat verontreinigingen in de lucht uw motor intern kunnen beschadigen. De belangrijkste motor, uzelf, verdient natuurlijk ook goede bescherming tegen lichaamsvreemde verontreinigingen. Een luchtfilter geeft verlichting in geval van reeds aanwezige luchtwegaandoeningen. Minstens zo belangrijk is het feit dat schone lucht het ontstaan van luchtwegklachten kan voorkomen.

Luchtfilters van Sharp Daikin en andere merken

Luchtfilters van de merken Airbutler, Daikin, Lightair, Philips en Sharp worden wereldwijd hoog aangeschreven. Deze luchtfilters dragen voor veel mensen bij aan verbeteringen tijdens het dagelijkse functioneren. Een verbeterde ademhaling zorgt voor goede ontspanning en daardoor een hogere productiviteit. Door het reinigen van de lucht in vervuilende omgevingen zoals kantoren en woningen met een veelvoud aan allergenen, verbeterd het gevoel van welbevinden.

Een luchtreiniger of ionisator kopen

Er zijn tal van soorten luchtreinigers verkrijgbaar bij AirSain. Luchtreinigers met bevochtiging, luchtreinigers met hepa filters, luchtreinigers die gebruik maken van plasmaclusterionen. Diverse luchtreinigers combineren bovendien verschillende zuiveringstechnieken. Voor een overzicht van de diverse luchtreinigers zie: Luchtreinigers met ionisatie, bevochtiging, hepa filters etc..

Er zijn ook luchtreinigers verkrijgbaar die de lucht zuiveren door pure ionisatie. Deze luchtreinigers noemen we ionisatoren, zie: Ionisator voor luchtreiniging en verrijking van de lucht.

Luchtreinigers vormen een goede investering. Voor veel mensen is een luchtfilter een noodzakelijk, maar betrouwbaar apparaat ter voorkoming van luchtwegklachten. Echter elk mens is gebaat bij een verhoging van de luchtkwaliteit. Het is zaak om problemen met de luchtwegen te voorkomen, zeker in deze tijd van verhoogde concentraties luchtvervuiling en toegenomen activiteiten binnenshuis.

Luchtfilters en luchtreinigers vergelijken

Vergelijken van luchtreinigers kunt u eenvoudig bij AirSain. Welke luchtreiniger is geschikt? Kies ik het best voor een kleine luchtreiniger, een plasmacluster luchtreiniger, of een luchtreiniger met bevochtiger?

AirSain voor een uitgebreid assortiment luchtfilters!

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen