Home Nieuws Luchtkwaliteit in scholen slecht
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtkwaliteit in scholen slecht

Voldoende ventilatie in het klaslokaal?

Met de jaren komt er meer aandacht voor de slechte luchtkwaliteit in scholen, en dat is maar goed ook. Een groot aantal scholen worstelt immers met de luchtkwaliteit in klaslokalen. De lokalen raken bedompt omdat ventilatie ontoereikend is, of omdat extra ventileren te lang uitgesteld wordt. In volle klaslokalen stijgt de CO2-concentratie snel wanneer onvoldoende geventileerd wordt. Bij hoge CO2-waarden is het binnenklimaat ongezond waardoor de prestaties van leerlingen en docenten onder druk komen staan. Onvoldoende verse lucht in de klas kan bij alle aanwezigen gezondheidsklachten veroorzaken zoals concentratieproblemen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Luchtkwaliteit in een oude school en in een nieuw schoolgebouw

Problemen met ventilatie komen voor in oude én in nieuwe schoolgebouwen. Leslokalen in oude scholen hebben doorgaans ramen die op elk moment geopend kunnen worden zodra het benauwd wordt. Toch worden deze ramen vaak te laat geopend vanwege tocht, lawaai en warmteverlies. In een schoolgebouw nabij industrie of drukke verkeerswegen houdt men de ramen vaak dicht vanwege luchtvervuiling en stank van buiten. Omdat andere ventilatievoorzieningen meestal ontbreken, is de ventilatie dan ver onder de maat. In nieuwe scholen is de mate van ventilatie ook niet altijd toereikend. Nieuwe schoolgebouwen zijn sterk geïsoleerd en meestal voorzien van ventilatiesystemen die geen ruimte laten voor versneld extra ventileren als daar behoefte aan is.

CO2 metingen

Voor het verhelpen van een slechte luchtkwaliteit in een schoolgebouw bent u bij AirSain aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment CO2-meters en CO2-detectoren van de merken Atal, Envix, Extech en SenseAir. U heeft keuze uit diverse LED CO2-meters en CO2 dataloggers waarmee gedurende een lange periode de omstandigheden in een klaslokaal overzichtelijk in kaart kunnen worden gebracht. Diverse koolstofdioxide meters meten eveneens de luchtvochtigheid en temperatuur in een ruimte.

Luchtreiniging en luchtmetingen

Is de hoeveelheid ventilatie niet het probleem, maar wel de kwaliteit van de verse lucht? Ook dan biedt AirSain diverse oplossingen. Voor gebruik in uiteenlopende ruimten hebben wij een scala aan mogelijkheden voor gedegen luchtreiniging.

Om te kijken hoe het verder met het binnenklimaat gesteld is, vindt u bij ons tevens instrumenten voor het uitvoeren van luchtmetingen in het schoolgebouw.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen