Home Luchtkwaliteit Luchtvervuiling Luchtkwaliteitsmeter voor CO2 Ventilatiemetingen
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl
Meer dan 20 jaar expertise Oprecht advies

Luchtkwaliteitsmeter voor CO2 Ventilatiemetingen

Een luchtkwaliteitsmeter geeft inzicht in het binnenklimaat

Hoe is het met de luchtkwaliteit binnen gesteld, is er bijvoorbeeld voldoende ventilatie aanwezig? Met een luchtkwaliteitsmeter weet u snel het antwoord op deze vraag. Luchtkwaliteitsmeters laten zien of het binnenklimaat gezond of ongezond is. Luchtkwaliteitsmeters meten een aantal zaken tegelijk. Je hebt modellen die de concentratie CO2 - indicator voor ventilatie -, CO of ozon in combinatie met relatieve vochtigheid en temperatuur meten. Andere meters tonen fijnstofconcentraties, luchtvochtigheid en temperatuur.

Een luchtkwaliteitsmeter waarschuwt voor ongezonde omstandigheden in het binnenmilieu. Is er voldoende ventilatie, dus frisse lucht aanwezig? Is de lucht niet te sterk vervuild? Luchtkwaliteit meten kan ongezonde en zelfs gevaarlijke situaties voorkomen!

Luchtkwaliteitsmeter kopen

AirSain biedt keuze uit diverse luchtkwaliteitsmeters zoals CO2 meters voor het meten van ventilatie in binnenruimtes. Dit zijn enkele modellen:

  • Envix CO2 meter (CO2 / Ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur)
  • Extech CO2 meter (CO2 / Ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur)
  • SenseAir CO2rvt (CO2 / Ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur)
  • Atal CO2 meter (CO2 / Ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur)
  • SenseAir CO2rlvt (CO2 / Ventilatie, luchtvochtigheid en temperatuur)
  • Tfa Airco2ntrol Observer XL CO2 monitor (CO2 / Ventilatie, relatieve vochtigheid en temperatuur)
  • Senseair PsenseII hand-held CO2 ventilatiemeter (CO2 / Ventilatie Datalogger, relatieve vochtigheid en temperatuur)

Daarnaast vindt u bij ons luchtvochtigheidsmeters, fijnstofmeters, thermometers en CO meters. Voor het meten van koolstofdioxide - indicator voor ventilatie -, koolmonoxide, fijnstof, ozon, luchtvochtigheid en temperatuur heeft AirSain de ideale luchtkwaliteitsmeter. U kunt zelf de mate van ventilatie meten en het aantal verontreinigingen dat in de lucht aanwezig is.

Wie gebruikt een luchtkwaliteitsmeter?

Een luchtkwaliteitsmeter wordt gebruikt voor het verrichten van ventilatiemetingen of luchtmetingen in een woning, kantoor, school, leslokaal, kinderopvang, verzorgingshuis, ziekenhuis, industrieel bedrijf, sportschool, horecapand en ander soort pand waar veel mensen samenkomen. Luchtkwaliteitsmeters zijn daarom onmisbaar voor installateurs, gebouwenbeheerders, woningbouwverenigingen, facilitaire diensten en technische afdelingen in de gezondheidszorg en industrie.

CORONAVIRUS EN VENTILATIE: om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan staat vast dat goede ventilatie belangrijk is in ruimtes waar mensen samenkomen. In slecht geventileerde ruimtes is het besmettingsgevaar groter, daarom is het belangrijk om goed inzicht te hebben of extra ventileren nodig is. Een CO2 meter waarschuwt bij slechte ventilatie omstandigheden.

Meer weten over luchtkwaliteit meten? Neem dan contact met ons op voor extra informatie.

Zie ook

20 jaar expertise Grootste assortiment van de Benelux Scherpe prijzen